”Când mama e bine … totul e bine!”

Sau varianta: ”Energia femeii este cea care dă tonul în casă”

Nu prea îmi plăcea presiunea aceasta și responsabilitatea că femeia este cea care stabilește tipul de energie din familie sau cum sunt ceilalți membrii. Însă am experimentat pe pielea mea diferența. Și au fost oameni care au observat și m-au întrebat ce s-a schimbat? Ce am făcut?

Am lucrat cu mine. Mi-am liniștit mintea și sufletul. Sincer, nici eu nu mai știu de ce erau atât de agitate. Probabil pentru că am ignorat prea mult timp partea asta, considerând că nu am timp pentru ea sau nu e importantă.

Nu mi-am dat seama că starea mea îi influența pe toți din familie. V-am povestit cum mă simțeam în vară și apoi în decembrie. Ei, peste toate astea nu ne mai înțelegeam cu Alex, soțul meu nu mai avea deloc răbdare cu el, iar strigătele erau la ordinea zilei.

Nu mai era nimic din convingerile mele de parenting. Soțul mă acuza că asta e consecința educației ”din cărți”. Eu nu mai știam ce să cred. Aproape că îl credeam pe el. La grădiniță era puțin spre deloc cooperant. Refuza orice. Era foarte negativist (un copil de 4 ani 🙁 ). Nu accepta nimic nou. Miorlăitul era modalitatea lui preferată de a comunica. Exasperantă pentru noi. Și se și îmbolnăvea mult mai des decât o făcuse până atunci.

Chiar nu mai știam ce să fac. Mă bucur că am primit mesajul să mă ocup de mine mai întâi.

Eu când fac, fac 🙂

Asta am și făcut. Numai că eu când mă apuc de ceva, mă implic total. Așa că mi-ar fi foarte greu să vă spun exact ce anume din tot ce am făcut în această perioadă a funcționat sau dacă este un cumul de factori. Ideea este că oricum fiecare persoană este diferită și reacționează la lucruri diferite. Așa că merită încercat cu ce rezonați voi.

Am început cu coaching. Apoi la începutul anului am făcut regimul Oshawa de detoxifiere. Între timp merg, o dată pe săptămână, la cursul de Ayurveda. Sunt într-un program online de medicină energetică care durează 12 săptămâni și cu care am avut rezultate extraodinare. O să vă povestesc.

Folosesc și uleiuri esențiale de la Young Living ca ajutor în tot acest proces.

Mă ajută și tehnici pe care le știu de mai demult sau pe care tocmai le-am învățat: Ho’oponopono (o tehnică hawaiană, despre care voi scrie săptămâna viitoare), EFT (tehnica de eliberare emoțională), theta healing (o metodă pe care nu o stăpânesc încă, dar am găsit o prietenă cu sufletul mare care mă ajută enorm), practici de feminitate (voi scrie în curând și despre ele), cărțile (care sunt mereu sprijinul meu, o să vă scriu ce am citit în această perioadă și în ce fel m-ausprijinit), exerciții fizice de intensitate scăzută, dar practicate zilnic acasă cu ajutorul a două aplicații de pe telefon (pare banal, dar are un efect uimitor).

Îmi fac timp săptămânal pentru mine. Asta e fenomenal. Chiar dacă e o oră, contează enorm să fiu doar eu cu mine și să fac ceva doar pentru mine. La început nu știam ce să fac. De ce să mă apuc? Ce mi-ar plăcea? Și mă frustram că trecea timpul și eu nu făceam nimic. Dar învăț să mă bucur de acel timp.

Ce se vede?

Și de când am început acest proces, care poate părea că îmi ia foarte mult, dar, de fapt, am realizat că multe dintre ele le pot face în timpii ”morți” sau între alte activități, se vede o îmbunătățire clară. Chiar soțul meu m-a întrebat ce am făcut și ce a pățit Alex (în sensul bun 🙂 ).

Alex e mult mai cooperant, liniștit și iubăreț. Educatoarele de la grădi m-au întrebat ce am făcut de s-a schimbat așa mult.

Și am lucrat doar cu mine. Iar restul lumii parcă s-a transformat. De fapt, doar eu și modul în care văd și abordez lucrurile s-au schimbat. Pentru doar atât este în controlul meu. Oricât am încercat să schimb ceva la Alex nu a funcționat. Dar când m-am schimbat eu, deja s-a modificat și comportamentul lui.

Discuțiile în contradictoriu cu soțul meu sunt mai rare. Probabil că e nerealist să vreau ca ele să dispară de tot 🙂

Așa că, da, pot spune cu mâna pe inimă că dacă mama e bine … totul e bine!

Sunt curioasă dacă ai avut ocazia să testezi asta și care sunt concluziile tale!

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes