Azi vreau să vă prezint succint câteva din tehnicile pe care le-am amintit ca ajutoare în procesul meu de redescoperire. Voi vorbi despre Ho’oponopono, EFT și Theta Healling.

Ho’oponopono

Este o artă străveche hawaiană de rezolvare a problemelor. Metoda este extraordinar de simplă și de eficientă. Poate părea banal de simplă. Vechii hawaienii considerau că lumea este o reflectare a gândurilor noastre. Că noi creăm lumea prin gândurile noastre. Dacă ne confruntăm cu o problemă, trebuie să căutăm cauza în noi înșine nu în factorii exteriori.

Asta presupune asumarea 100% a responsabilității pentru tot ceea ce se întâmplă în viața ta sau cu ce intri în contact. Un concept extrem de greu de digerat de către societatea noastră, învățată să caute vinovații în afară.

Ce e de făcut efectiv?

 • Să conștientizezi problema pe care o resimți la nivel fizic, emoțional, mental. spiritual;
 • Începi să îți purifici gândirea folosind următoarele expresii:
  • TE IUBESC
  • ÎȚI MULȚUMESC
  • ÎMI PARE RĂU
  • IARTĂ-MĂ

Aceste expresii pot fi repetate atâta timp cât simți tu. Și oricând. Oriunde.

Știu că pare banal și incredibil. Așa am zis și eu. Dar era prea simplu ca să nu încerc măcar. Am citit și cartea dr. Joe Vitale – Zero limite (în care se explică detaliat cum funcționează și ce rezultate a avut). Dar, cel mai important, am început să spun: TE IUBESC! ÎȚI MULȚUMESC! ÎMI PARE RĂU! IARTĂ-MĂ!

Spun aceste cuvinte și când simt, de exemplu, că mă cuprinde furia sau supărarea sau orice alte emoții care nu îmi fac prea bine. Și mă simt mult mai bine. Trebuie doar să mă credeți pe cuvânt și să încercați de mai multe ori.

Le folosesc atât legat de mine (boală, stări ciudate, nevoia de limpezire a minții), cât și în relațiile cu ceilalți, pe care mi le doresc mai armonioase sau dacă am avut vreo dispută. Vă las și varianta video în engleză, mie mi se pare relaxantă. 🙂

EFT

Sunt Tehnici de Eliberare Emoțională – o metodă de vindecare și auto-vindecare atât a problemelor emoționale, cât și fizice. Este ușor de învățat. Se poate face oriunde. Nu ai nevoie de nici un fel de instrument. Se poate aplica la toate vârstele, inclusiv la sugari sau la animalele de companie.

Această metodă a fost folosită și în școli (nu din țara noastră, din câte cunosc eu) pentru a reduce violența, frustrarea, bullyingul și a avea rezultate mai bune în procesul de învățare.

Găsiți pe internet o mulțime de resurse gratuite, chiar și în limba română în care se explică exact cum se folosește.

Eu am folosit prima dată EFT în ședințele de terapie cu coach-ul meu, dar poate fi folosit și fără consiliere.

Theta Healing

Este o tehnică de meditație, cu rezultate destul de rapide și eficiente pentru vindecarea emoțională, fizică și spirituală. Dintre beneficiile tehnicii:

 • poate schimba convingeri/programe care te limitează;
 • îți poate crește capacitatea de manifestare a rezultatelor dorite în orice domeniu din viața ta: bani, relații, cu tine etc;
 • te poți elibera de regrete, resentimente, amintiri cu puternică încărcătură emoțională;
 • îți poate vindeca și corpul fizic;

Este o tehnică grozavă, dar ai nevoie de cineva cu pregătire specifică. Poți să apelezi fie la terapeuți calificați, fie să faci tu un curs de pregătire în această terapie. Eu am avut marea șansă să găsesc un suflet cald care m-a ajutat gratuit și am văzut rezultate extraordinare, atât fizice, cât și mentale și spirituale.

Următorul scop este să fac eu cursul de bază, ca să pot să mă ajut singură mai mult.

Există și cartea tradusă în limba română Theta Healing de Vianna Stibal, însă experiența cu cineva care știe ce face sau chiar de a participa tu la curs, nu se poate compara.

Cam acestea sunt, foarte pe scurt, tehnicile care m-au ajutat.

Data viitoare vreau să vă scriu despre tehnicile de feminitate și cum le-am descoperit.

Mi-ar face mare plăcere să-mi scrii dacă ai folosit vreuna dintre aceste tehnici sau altele și ce rezultate ai avut.

This Post Has 4 Comments

 1. Raluca

  Buna Ina, m-au ajutat foarte mult articolele voastre in relatia cu copii dar mai ales in relatia cu mine insami. Deja am reusit sa tin si eu regimul Oshawa(cu mici, mici abateri dar cu beneficii mari), iar acum incerc si cu celelalte. Iti multumesc mult si astept cu nerabdare continuarea.

  1. Ina Lupu

   Buna, Raluca!
   Mă bucur tare mult că te ajută articolele noastre. Eu am convingerea că noi avem toate aceste informații în noi, numai că avem nevoie de anumiți declanșatori pentru a ni le reaminti. Articolele pot fi acești declanșatori 🙂
   Succes cu aplicarea și dacă descoperi metode care funcționează pentru tine, m-aș bucura să le împărtășești cu noi 🙂

 2. diana

  Buna sunt Diana Muresan si folosesc metodele Hoponopono si Theta Healing am citit cartea pe care ai amintit-o si am facut si cursurile de Theta, da sunt minunate si avem multa treaba la noi si la copii nostrii pt a curata cele transmise genetic la nivelul sufletului etc. Spor la treaba…..

  1. Ina Lupu

   Multumesc, Diana! Spor și ție!
   Cursul de Theta e următorul pe lista 🙂

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes