Zilele de muncă sunt tot mai stresante și epuizante, iar acasă te așteaptă un copil dornic de discuție și joacă. Abia ce-ai ieșit pe poarta instituției pentru care lucrezi și te gândești la ce să gătești în seara asta, ce haine mai sunt de spălat, dacă ar trebui să-i începi cura cu vitamine și la multe altele.

Tu cât timp reușești să petreci cu el după programul de la serviciu?

În mod obișnuit, avem nevoie de aproximativ 30 minute pentru a pregăti cina, cca. 20 minute pentru a-i citi copilului o poveste și doar câteva secunde pentru a-i oferi un pupic înainte de culcare.

Evident că se întâmplă des ca toate aceste momente să fie întrerupte și de alte activități, însă ar fi bine ca niciodată să nu sari peste ele, deoarece experții în domeniu au descoperit ceva foarte interesant între aceste etape.

Există 3 minute care pot fi cele mai importante momente ale zilei.

Psihologul Nataliya Sirotich vorbște despre regula de 3 minute și spune că dacă fiecare părinte ține cont de ea, se va putea bucura de încrederea copilului său chiar și în perioada adolescenței, când se știe că intervine confuzia și nemulțumirea.

Perioada adolescenței este dificilă, datorită multitudinii de emoții care îi învăluie pe copii. Este foarte important să le dezvoltăm inteligența emoțională în acest sens pentru a putea face față cu brio noilor situații, dar despre aceasta vom vorbi ulterior.

Iată cum funcționează această regulă de 3 minute pentru a ajunge la un nivel de înțelegere completă și totală cu copiii:

  • Regula presupune să-ți întâmpini copilul cu bucurie și entuziasm ca și cum nu v-ați fi văzut de mult timp, chiar dacă au trecut doar 5 minute (timp în care ai mers până la magazin).
  • De asemenea, este foarte important să te afli la același nivel cu ochii copilului, să-l îmbrățișezi și să-l întrebi timp de minimum 3 minute ce s-a întâmplat în timpul în care nu v-ați văzut.
  • Momentul recomandat în care trebuie să urmezi această regulă este imediat după ce îl iei de la grădiniță, de la școală sau când te întorci acasă de la serviciu.

Dacă urmezi toate aceste indicații îndeaproape vei stabili o legătură de încredere cu copilul tău de neegalat.

De ce este importantă regula de 3 minute?

Studiu psihologic: Regula de 3 minute pe care toți părinții ar trebui să o urmeze! 1

Potrivit psihologului Nataliya Sirotich, copilul spune tot ce i s-a întâmplat în ziua respectivă în momentul în care te vede.

Dar sunt și copii care încep povestea ziua și o continuă pe parcursul serii.

Este greu pentru părinți să-i urmărească, dar este foarte important să încerce să-i asculte.

Există posibilitatea ca un copil care nu este ascultat de părinți atunci când vrea să spună ceva ce el consideră că este important, mai târziu va fi dezinteresat de a mai împărtăși asemenea lucruri cu părinții săi fiindcă nu va considera că e important ca ei să le știe.

Asta depinde foarte mult și de gradul de dezvoltare a inteligenței emoționale a fiecărui copil.

ATENȚIE!

Regula de 3 minute nu presupune să petreci doar 3 minute pe zi cu copilul tău, ci să ai acel moment important de 3 minute după revederea cu el.

Cu cât petreci mai mult timp cu copilul tău, cu atât este mai bine.

Este adevărat că unii părinți pot face toate aceste lucruri instinctiv, însă mai sunt și părinți care nu cunosc încă importanța comunicării eficiente cu copilul lor.

Urmând regula de 3 minute îți vei asigura o relație de înțelegere cu copilul tău, însă ca orice părinte cu siguranță că-ți dorești mai mult.

Având în vedere că încă din copilărie se pun bazele formării unui adult responsabil și echilibrat, este foarte important să încerci să-i dezvolți INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ.

Importanța dezvoltării inteligenței emoționale

Studiile de specialitate demonstrează că inteligența emoțională este de două ori mai importantă decât celelalte abilități, ca de exemplu cele tehnice sau cele intelectuale, pentru că ajută la înțelegerea și gestionarea emoțiilor.

Capacități precum: empatia, adaptarea la situații noi, comunicativitatea, încrederea în forțele proprii, pozitivismul, pot asigura succesul pe orice plan al oricărei persoane.

Cu cât îi dezvoltați mai mult copilului aceste capacități, cu atât el se va adapta mai ușor noilor situații.

Așadar, inteligența emoțională îi poate schimba viața!

Cum spuneam la începutul articolului, cu toții știm că adolescența este o perioadă dificilă.

Copiii trec printr-o diversitate de emoții, devin confuzi, neînțelegători, își doresc să aibă cât mai multe experiențe noi, descoperă atitudini și anturaje care le stârnesc interesul.

Cum ai putea să te asiguri că va rămâne mereu deschis și comunicativ cu tine?

Prin intermediul dezvoltării inteligenței emoționale.

EQ GAME – un joc care dezvoltă „mintea emoțională”

Este foarte important încă din copilărie să te asiguri că va asimila acele principii morale care țin de cei 7 ani de acasă.

Pentru a reuși să faci asta mai ușor, poți apela cu încredere la jocurile pentru copii care antrenează latura emoțională.

Un exemplu perfect pentru un astfel de joc este – EQ GAME – Alfabetul inteligenței emoționale.

Acest joc este primul instrument din România care dezvoltă inteligența emoțională.

Ce face EQ GAME mai exact?

eq game - joc de societate

Acest joc poate ajuta orice copil aflat în formare, chiar și pe un adult, cum să devină „un om descurcăreț.”, fiind ca un adevărat curs intensiv, dar și distractiv de dezvoltare a inteligenței emoționale.

Poate fi jucat de toată familia sau împreună cu prietenii (indiferent de vârsta participanților).

Este recomandat în special copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 – 12 ani și garantează distracția tuturor membrilor familiei.

Este un joc care merită să se afle în camera fiecărui copil și să fie jucat de toată lumea, iar asta o spun chiar părinții care au achiziționat acest joc.

Studiu psihologic: Regula de 3 minute pe care toți părinții ar trebui să o urmeze! 2

Comandă și tu EQ GAME – Alfabetul inteligenței emoționale chiar acum și bucură-te de beneficiile sale.

>>>>  Îl găsești aici: http://tikaboo.ro/eq-game-apr/

În concluzie, dezvoltarea inteligenței emoționale este foarte importantă și fiecare părinte ar trebui să țină cont de aceasta pentru a asigura copilului un viitor mai bun, plin de succese.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse