Descoperirea

Practicile de feminitate sunt relativ noi pentru mine, deși am auzit despre ele de vreo 3 ani. Însă nu le-am folosit până acum 3 luni.

După ce l-am născut pe Alex, am descoperit, nici nu mai știu exact cum, cartea ”Spre feminitate” a Adelei Haru. Am citit-o. Mi s-a părut interesantă, dar cam atât. Nu am aplicat nimic.

Până când am simțit nevoia să le reiau mai serios. Am simțit nevoia să mă reconectez cu femeia din mine.

Într-o zi, Alex i-a zis ”Mami, dar tu nu ești femeie. Tu ești mămică!”Și mare dreptate avea. M-a pus pe gânduri. De 4 ani am cam uitat cum e să fiu femeie. Chiar nu mă mai simțeam femeie. Eram doar mamă. După ce am născut, m-am dedicat atât de tare ”meseriei” de mamă, încât am neglijat celelalte aspecte.

Le-am neglijat până când nu am mai putut. Le-am neglijat până când am ajuns la un mare dezechilibru hormonal, pe care îl simțeam cumva intuitiv, dar nu știam exact unde să îl încadrez. Mi s-a confirmat la aparatul de biorezonanță.

Nimic nu e întâmplător

Exact în aceeași perioadă a ajuns la mine un webinar legat de dezechilibrele hormonale, ținut de Lia Bolte și altul legat de feminitate și mămicie ținut de Adela Haru. Nimic nu e întâmplător.

Așa că m-am decis să o contactez pe Adela pentru câteva ședințe de consiliere pe teme legate de feminitate, online, având în vedere că ea locuiește în Cluj. Știu că sună ciudat ca o femeie să aibă nevoie de consiliere pe feminitate. Și mie mi s-ar fi părut în urmă cu ceva vreme. Dar, sincer, simt că m-am îndepărtat atât de tare de esența mea feminină, încât am nevoie de o luminiță să mă ghideze.

Am avut câteva ședințe online cu Adela. E o femeie atât de caldă! M-a ajutat să mă reconectez cu mine. Să iau în serios relația cu propria mea feminitate. Dar, mai ales, să fiu blândă cu mine! Să-mi dau timp! Timp cu mine! Pentru mine!

Practici de feminitate

Dintre practicile care m-au ajutat să mă reconectez cu eternul meu feminin au fost:

  • practica cu oul de jad (găsiți informații și în cartea Adelei, dar și în video-uri gratuite realizate de Lia Bolte);
  • automasajul sânilor – practicat zilnic 5-10 minute;
  • respirația conștientă;
  • dansul;
  • cântatul;
  • zâmbetul și Meditația Surâsului Interior (găsiți descrierea ei în cartea Adelei);
  • conectarea cu apa (baie, duș, apa de izvor);
  • meditație în momentele de pauză ”forțată”  (când alăptezi, când pui copiii la culcare etc);
  • folosirea specificului fiecărei faze a ciclului menstrual și conștientizarea lor;
  • exprimarea prin creație – folosește emoțiile pentru a crea, și mai ales, folosește-ți mâinile, nu doar creierul pentru a crea;
  • crearea de timp pentru tine zilnic, chiar dacă sunt doar câteva minute;
  • crearea unui altar al feminității;
  • întâlnirile cu un grup de femei –  din păcate, încă nu am ajuns la o astfel de întâlnire, dar îmi doresc mult și știu că va veni ocazia în curând.

Despre fiecare dintre practici puteți găsi multe informații. Încercați-le pe cele cu care rezonați. Unele par foarte banale, dar au efecte nemaipomenite.

O nouă lume

Mie mi s-a deschis o nouă lume în față în momentul în care am reînceput să mă conectez cu esența mea feminină. Trăim într-o lume atât de masculinizată, încât, de cele mai multe ori, nici nu conștientizăm cât de tare ne-am îndepărtat de miezul nostru.

Data viitoare vreau să vă scriu despre medicina energetică și Rutina Energetică Zilnică pe care le-am descoperit recent și au adus multă valoare în viața mea.

Folosești vreuna dintre aceste practici sau poate altele? Mi-ar plăcea să îmi spui într-un comentariu cum vezi tu acest aspect al vieții noastre.

This Post Has 2 Comments

  1. Anamaria

    Mi se par minunate practicile tale.
    Eu ma intalnesc cu un grup de fete constant, grupul de Shakti din Medias 😉. La grup facem o multime de lucruri de la dansat, gatit, meditat…
    Insa tot timpul imi prinde bine sa imi reamintesc faptul ca sunt femeie citind astfel de articole.
    Un articol f frumos. Felicitari!

    1. Ina Lupu

      Multumesc, Anamaria!
      Uite cum aflu și eu lucruri noi din Mediaș. 🙂 Sunt interesată și eu de grup. Sună foarte bine ce faceți voi.
      Chiar mă gândeam dacă ar fi interes pentru un cerc de feminitate în Mediaș.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes