Atitudinea

Este unul dintre cei mai importanți factori care te ajută să treci prin suișurile și coborâșurile vieții.

Din moment ce atitudinea explică modul în care o persoană se descurcă. Orice perspectivă pe care o ai, va avea în mod invariabil un efect asupra performanței tale și asupra modului în care gestionezi respingerea.

În mod inerent, atitudinile au o structură de bază și sunt în esență formate de noi. Derularea unui gând specific pentru o perioadă lungă de timp va duce în mod inevitabil la o acțiune permanentă în mintea omului – care poate fi de bine sau de rău.

Adică, odată ce se formează o anumită atitudine, este foarte probabil ca aceasta să se repete de multe ori.

Atitudinea noastră despre orice stare sau condiție din viața noastră stă întotdeauna în puterea noastră de alegere.

Atitudinile sunt înrădăcinate în propriile convingeri și sunt unice pentru majoritatea persoanelor. Ele nu se formează peste noapte, ci mai degrabă pe tot parcursul vieții.

Ca adulți, suntem înconjurați de atitudini și perspective diferite oriunde mergem, de la magazinul de produse alimentare la întâlnirile de la birou.

Ca părinți, ne-am dori să credem că lumea este plină de gânduri pozitive și de cuvinte bune. Dar, în realitate, auzim mai multe cuvinte și gânduri negative decât ne place să recunoaștem.

Uneori, propriile noastre cuvinte și gânduri sunt negative. Modul în care răspundem la orice situație dată este o reflectare a atitudinii noastre generale și a vederii vieții, deși, uneori, ea doar se trezește nemișcată.

Ea ne afectează nu numai pe noi înșine, ci și pe cei din jurul nostru, inclusiv pe copiii noștri.

Conștient și deliberat

Îi învățăm de multe ori pe copii să aibă anumite atitudini într-un mod inconștient, din coincidență. Dar pentru a fi adulți responsabili, trebuie să-i învățăm conștient și deliberat.

Dacă treaba noastră este de a lansa copiii într-o viață în care aceștia pot desfășura o muncă importantă în lume, atunci trebuie să ne asigurăm că primesc uneltele potrivite pentru a face acest lucru.

Atitudinea este atât cheia adversității supraviețuitoare, cât și fundația cea mai de bază pentru construirea unei vieți armonioase.

Putem să influențăm în mică măsură modul în care restul societății gândește și vorbește, dar avem capacitatea de a ne controla propriile atitudini și, la rândul nostru, să îi ghidăm pe copiii noștri.

Copiii pot înțelege conceptul de gândire pozitivă la o vârstă fragedă.

Studiile arătă că începând cu vârsta de cinci ani copiii înțeleg principiile gândirii pozitive: un gând pozitiv te face să te simți mai bine și un gând negativ te face să te simți mai rău.

În plus, copiii sunt mai buni la înțelegerea puterii gândirii pozitive în situații ambigue.

Multe studii sugerează, de asemenea, că ei sunt în măsură să înțeleagă mai bine gândirea pozitivă cu cât cresc.

Iată câteva activități care îi pot ajuta pe copiii noștri să dobândească o atitudine pozitivă:

  • Încurajeză-ți copilul să participe la diverse activități sau competiții pentru a-și spori încrederea.
  • Încurajează orice hobby sau activitate pe care copilul tău vrea să o facă în mod special. Ajută-l să-și dezvolte hobby-urile la care este bun pentru a-și spori încrederea.
  • Râdeți cu voce tare, împărtășiți glume cu copiii și încurajați-i să facă același lucru.
  • Încurajează-ți copilul să se ocupe cu ușurință de situații și să-și accepte eșecurile.
  • Petreceți timp de calitate împreună și continuați discuțiile lungi cu ei.
  • Ajută-l pe copilul tău să se deschidă și să-și împărtășească experiențele din școală.
  • Nu-l compara niciodată cu alți copii
  • Permite-i copilului să se exploreze și să-și respecte curiozitatea.
  • Ai mereu încredere în copilul tău
  • Încearcă mai bine să fii cel mai bun prieten al copilului tău, decât să fii stăpânul lui.
  • Oferă-i copilului tău multă afecțiune sub formă de cuvinte frumoase, îmbrățișări, sărutări.
  • Încurajează-ți copilul să țină un jurnal pentru a-și urmări realizările și evoluția.
  • Atunci când copilul tău are o dezamăgire, încurajează-l să reflecte la lecțiile pe care le poate învăța din experiență respectivă pentru a evita repetarea greșelii în viitor.
  • Laudă-l atunci când dă dovadă de maturitate, când recunoaște lecția și pentru că are o abordare proactivă a greșelilor.
  • Încercați să creați un mediu pozitiv acasă, urmărind împreună filme amuzante, glume și povestiri.
  • Explică-i copilului tău că doar zâmbind și râzând poate ajuta la schimbarea chimiei creierului; și îl va ajuta să se simtă bine.
  • Amintește-i copilului tău că a gândi pozitiv sau negativ despre un eveniment care a avut loc în viața lui este alegerea lui proprie.
  • Învață-ți copilul să-și controleze monologul interior. Acestea sunt afirmațiile pe care le repetă în mod constant în mintea lor. Cum ar fi „Sunt așa de rău la matematică. Nu voi trece niciodată clasa. „Ajută-i să înlocuiască aceste afirmații negative spunând, cu voce tare sau încet:” Sunt bun la matematica, și voi găsi soluția cea mai bună în cel mai scurt timp. „
  • Folosește cartea ”Copilul tău este un geniu” pentru a găsi activități concrete pe care le puteți face împreună pentru a dezvolta atitudinea de învingător.

De ce atitudinea este importantă și cum ne învățăm copilul să aibă atitudinea potrivită? 1

Concluzii

Într-o lume plină de negativitate, violență și suferință, o atitudine pozitivă poate face viața mai ușor de gestionat.

Deși este imposibil să controlezi complet evenimentele vieții, poți să-ți controlezi reacțiile la ceea ce se întâmplă.

Această atitudine îți va permite să-ți dezvolți puterea pentru a face față provocărilor vieții. Atunci când copiii dezvoltă o atitudine pozitivă la începutul vieții, gândirea pozitivă devine un obicei care poate ușura presiunile asociate creșterii.

Învățându-i cum să gândească pozitiv de la o vârstă fragedă, îi ajutăm pe copiii noștri să-și construiască abilități și atitudini pe care să le poată purta de-a lungul vieții.

Există multe circumstanțe diferite de viață cu care copiii noștri se vor confrunta în cele din urmă. Cum ar fi faptul că nu reușesc la un și nu vom fi întotdeauna acolo pentru a le ridica moralul sau pentru a le schimba negativitatea în pozitivitate. Așa că trebuie să învețe să facă acest lucru singuri.

Este important să îi învățăm să găsească soluții în orice situație, chiar și cele care par foarte dificile.

Spor în găsirea celor mai potrivite soluții pentru voi, drag părinte!

This Post Has 2 Comments

    1. Florin Alexandru

      Multumim.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse