„Fericirea după care umblăm stă pierdută înăuntrul nostru, iar noi o căutăm în afară.” ~Osho

Dacă eşti în căutarea fericirii, un lucru e cert: n-ai s-o găseşti. Fericirea e întotdeauna un produs secundar. Ea nu e rezultatul căutării directe.

Atunci când ești fericit, simți o stare de satisfacție, de mulțumire. Toată această satisfacție vine din rezultatele tale. Rezultatele tale sunte cele care îți aduc satisfacție.

Nimeni nu te poate face fericit fără permisiunea ta. Nimeni nu te poate face nefericit fără permisiunea ta.

Fiecare clipă pe care o trăiești îţi dă două alternative: să fii nefericit sau să fii fericit. De tine depinde ce alegi. Devii ceea ce alegi.

Fericirea și nefericirea, îsi au sursa chiar în interiorul minții tale

Omul dorește fericire, motiv pentru care ajunge să fie nefericit. Cu cât vrei mai multă fericire cu atât mai nefericit vei fi.

Atunci când vei înţelege cum funcţionează mintea umană, îţi vei da seama de acest lucru.

În clipa când doreşti fericire, te îndepărtezi de prezent. Te îndepărtezi de existenţial, intri deja în viitor, care nu e nicăieri, care nu a venit încă. Intri într-un vis.

Ei bine, visele nu se mijlocesc niciodată. Dorinţa ta de fericire e un vis, iar visul e ireal. Ai luat trenul care nu trebuia.

Să fii într-o permanentă cautare a idealului și a perfectiunii nu este o sursă de fericire, ci, dimpotrivă, este frustrant și obositor. Dar prea puțini dintre noi înțeleg acest lucru.

De ce alergăm după partenerul perfect, jobul ideal, viața ca în filme, să fim părinții perfecți?

Răspunsul este foarte simplu, din prea multă frică, rușine și neîncredere. Emoțiile sunt cele de care fugim și pe care încercăm să le ascundem din teama de a fi respinși de cei dragi nouă.

Fericirea e întotdeauna cu tine

Dorinţa de fericire arată pur şi simplu că în momentul de faţă nu eşti fericit. Iar o fiinţă nefericită proiectează în viitor speranţa că, într-o zi, cândva, cumva, va fi fericită. Şi atunci începe căutarea pentru a-şi duce speranţa la îndeplinire.

Dar căutarea fericirii este un lucru imposibil. Atunci când încetezi să o cauţi, o găseşti, deoarece căutarea înseamnă un efort al minţii, iar necăutarea înseamnă o stare de relaxare. Iar fericirea este posibilă numai atunci când eşti relaxat.

Fericirea se petrece când nici nu te gândeşti

„Fericirea  este acolo unde eşti tu. Oriunde ai fi, fericirea este mereu acolo. Te înconjoară, este un fenomen natural. Este exact precum aerul, exact precum cerul. Fericirea nu trebuie căutată, ea e însăşi substanţa din care e făcut universul. Bucuria e însăşi materia din care e făcut universul. Dar trebuie să te uiţi direct, chiar în faţa ta. Dacă te uiţi lateral, o ratezi. O ratezi din cauza ta. O ratezi din cauză că ai o abordare greşită. Dorinţa de fericire te face să te uiţi în altă parte, şi de aceea tot ratezi. Fericirea nu  trebuie creată, fericirea trebuie doar să fie văzută. E deja prezentă. Chiar în această clipă poţi să fii fericit, fantastic de fericit.” ~ Osho

Fericirea pe care o căutăm este în noi

Trebuie doar să ne punem corect întrebările, să ne cunoaștem mai bine şi să devenim curioşi din nou.

Adesea spunem ca părinți că în momentul când ai un copil, prioritățile se schimbă, că suntem responsabili și pentru un alt suflet.  Nimic mai adevărat, dar să nu uităm că orice vede, aude și simte copilul în casa părintească, este pentru el un exemplu.

Fericirea ta, iubirea ta și rezultatele tale sunt exemplele pe care le oferi. Acestea vor modela adultul de mâine.

Atunci când alegi să fii fericit pur și simplu, viața ta începe să se schimbe.

Citește mai mult despre cum poți avea o relație grozavă cu al tău copil în cartea ”Copilul tău este un geniu!”:

De ce alergăm după vieți ca în filme? 1

Fericirea se află în prezent

Dacă  nu mă crezi, începe de azi. Alege să fii fericit/ă în prezent, bucură-te de ceea ce ești și de ceea ce ai în viața ta în acest moment.

Atunci când alegem să fim fericiți, mintea noastră va crea conditiile prin care vom obtine si mai multă fericire. Vom întâlni oameni, vor aparea tot felul de oportunităti, de circumstante, care ne vor aduce si mai multă fericire.

Atragi ceea ce ești și ceea ce gândești

Dacă ești fericit vei atrage și mai multă fericire. Identic se va întâmpla atunci când îți vei ține mintea blocata într-o stare de nefericire.

Vei atrage și mai multă nefericire în viitor. Acest lucru se întâmplă pentru că mintea ta nu cunoaște altfel de stare decât cea de nefericire.

Fericirea nu este altceva decât o stare interioară pe care tu însuți trebuie să ți-o administrezi.

Nu mai are sens să alergi în căutarea fericirii, pentru că nu poți găsi ceea ce ai deja.

Decide azi să fii fericit și Universul va deschide noi porți pentru tine!

This Post Has One Comment

  1. Dana

    Foarte bine punctat! Imi foloseste acest articol, pt a ma tine mereu ‘treaza’ in prezent.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes