Nici unul dintre noi nu este perfect, indiferent de rolul pe care ni-l asumăm. Așadar nu există nici părinți perfecți. Dar desigur nu vorbim despre a fi „părinți buni” sau „părinți răi”, ci vorbim despre a fi „părinți suficient de buni”.

Părinții „suficient de buni” își îngrijesc copiii și încearcă să-i facă să se simtă în siguranță. Ei încearcă să-și educe copiii cât mai bine, să găsească mereu noi unelte, noi soluții care să-i ajute să fie cât mai eficienți în acest proces.

Cu toții ne simțim uneori ineficienți cu copiii noștri, dar credem sau nu, trecerea prin acele perioade dificile din viața noastră poate fi cel mai important lucru pe care îl facem ca părinți – și poate duce de fapt la conexiuni mai puternice cu ai noștri copiii.

A fi părinte implică urcușuri și coborâșuri

Și prin acele suisuri și coborâșuri, există învățare și creștere împreună.

Nu vei auzi de la copilul tău niciodată spunându-ți: „Oh, mamă, ești un părinte foarte tare atunci când spui” nu „. Îți mulțumesc că ai ținut ferm de aceste limite!”

Ai putea să auzi aceste lucruri probabil mult mai târziu, atunci când ei vor deveni adulți.

Așa că înceară să îmbunătațești zilnic câte ceva în metodele tale de educare, în modul în care te conectezi cu al tău copil. Nu renunța, chiar dacă nu crezi că faci încă o diferență.

 Schimbarea necesită timp

Părinții uneori simt că ar trebui să fie capabili să prevină probleme și să creeze schimbări instantanee. Schimbarea este de obicei un proces, nu o singură acțiune.

Uneori, copiii trebuie să experimenteze un comportament necorespunzător și să continue să facă față consecințelor până când sunt pregătiți pentru schimbare, chiar dacă este dureros pentru noi să-i privim ca părinți.

Este important,  să observăm îmbunătățiri în comportamentul copiilor noștri, sau chiar în modul în care noi reacționăm la aceleași tipuri de comportament la care în trecut reacționam diferit.

Să presupunem că ai introdus recent niște limite noi. Spre exemplu să meargă la somn mai devreme. Poate că al tău copilul se duce la culcare la timp, dar bombăne în timp ce urcă pe scări.

Este adesea mai ușor să te concentrezi asupra comportamentului negativ sau enervant și să ratezi îmbunătațirile, care sunt ceea ce urmărim noi de fapt.

Este important să lăsa copilul să răspundă pentru comportamentul său propriu – bun și rău

Ne simțim minunat atunci când copiii noștri fac ceva bun, dar acesta nu este scopul lor în viață – de a oferi un stimulent egoului.

Nu poți să-ți asumi sau să accepti propriile lor realizări fără să accepți și dezamăgirile lor sau eșecurile lor. Sunt în afara controlului tău.

Suntem în viața copiilor noștri pentru a-i călăuzi și a-i ajuta zi de zi să fie mai buni decât erau

Suntem în viața copiilor noștri pentru a-i învăța, a-i antrena, a-i încuraja și a-i iubi. Suntem acolo pentru ei pentru a stabili limite și a le arăta care sunt consecințele faptelor lor atunci când fac alegeri inadecvate. Facem acest lucru pentru ca ei să se simtă în siguranță.

Dacă sunteți în căutarea perfecțiunii ca părinte, mergi pe un drum nerealist

Dar dacă vrei să fii o mamă mai bună sau un tată mai bun, este suficient. Este ceva la care ar putea fi nevoie să lucrezi în fiecare zi. Unele zile sunt mai bune decât altele.

Modul în care comunicăm cu ai noștri copii ne ajută să determinăm modurile în care ei învață să-și controleze emoțiile și impulsurile.

Citește mai mult despre cum poți avea o relație grozavă cu al tău copil în cartea ”Copilul tău este un geniu!”:

Cum să fii un părinte suficient de bun pentru a crește copii suficient de buni? 1

În unele zile, într-adevăr te conectezi cu copiii tăi și simți că toate eforturile tale au meritat. În alte zile simți că și cum te-ai întors de unde ai plecat și că toate eforturile tale sunt în zadar.

Acestea sunt minusurile și plusurile vieții de părinți pe care le experimentăm cu toții.

Odată ce recunoști că faci greșeli și familia ta nu este perfectă, te vei simți eliberat/ă.

 

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse