Ne dorim cu toții să avem copiii care gândesc singuri. Copii care gândesc liberi, independent, copii care iau decizii și își asumă responsabilități.

Acest lucrul acesta nu se întâmplă de la sine, rezolvarea de probleme este o abilitate ce poate fi învățată. Noi, ca părinți, ne putem ghida copiii să-și rezolve singuri  problemele și să aibă încredere în capacitățile lor.

Noi părinții suntem soluția pentru problemele copiilor noștri. De ce? Pentru că petrecem cel mai mult timp cu ai noștri copii. Noi creem mediul în care trăiesc copiii noștri. Noi suntem modelul lor principal, deoarece copiii petrec  mult timp cu noi.

Familia este centrul vieții unui copil

Atunci când părinții sunt informați adecvat cu privire la modul de a fi mai eficienți și sunt dispuși să utilizeze tehnici eficiente în dezvoltarea lor, copii își pot rezolva eficient problemele pe parcursul dezvoltării lor.

Citește mai multe despre cum putem fi cât mai conectați cu copiii noștri și ce activități putem face zilnic împreună pentru a avea o relație minunată cu ei în cartea ”Copilul tău este un geniu!” scrisă de Florin Alexandru în colaborare cu prof. Florian Colceag (”antrenorul de genii”):

Noi părinții suntem soluția copiilor care gândesc singuri 1

De asemenea, cred că noi părintii suntem solutia deoarece ne iubim copiii. Noi suntem cei care investim în copiii noștri de care vom fi legați pentru tot restul vieții.

Noi părinții suntem cei mai motivați să ne ajutăm copiii să își schimbe comportamentul

Odată ce părinții au tehnici adecvate de educare în casa lor, pot să le folosească tot timpul.

Copiii au nevoie şi de reguli, limite şi graniţe. Existenţa unui program, a unor cadre şi reguli ştiute şi respectate atât de părinţi cât şi de copil, dau copilului un sentiment de siguranţă şi îl învaţă pe mai târziu să fie ordonat şi să-i respecte pe ceilalți.

Dacă ești părinte al unui copil care reacționează în moduri greu de gestionat, întreabă-te: „Ce vreau să schimb în comportamentul lui și cum pot să fac această schimbare?”

Apoi fii sincer cu tine însuți atunci când cauți răspunsurile. Acesta este primul pas spre crearea unei schimbări pozitive în viața copilului tău și a familiei.

Nu uita nu există părinte perfect

Învăţăm împreună cu ai noștri copii, creştem şi ne maturizăm, greşim, ne îndreptăm, trăim.
Dacă apar probleme legate de comportamente mai puţin tolerante care persistă în timp şi care ajung să îți pună semne de întrebare poți cere ajutor.

Nu ezita să contactezi un psiholog cu care să găsești soluţii optime pentru o dezvoltare psihică armonioasă a copilului tău.

 

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes