„Cel mai scurt drum pentru atingerea ţelului propus este răbdarea.” –  proverb turc

Să fim sinceri! Răbdarea este o problemă cu care ne confruntăm şi noi, adulţii, aşa că, oare cum le-am putea cere copiilor să fie răbdători?

Vestea bună este că îi poţi dezvolta autocontrolul celui mic pentru a evita din partea acestuia o criză supărătoare generată de plictiseală sau abandonul unor sarcini care presupun migală şi atenţie la detalii. Cum putem, aşadar, să le construim răbdarea copiilor noştri? Iată 3 modalităţi care îţi vor fi de folos!

❗️ Antrenează-l în jocuri independente

De ce să faci asta? Pentru că atunci când copilul reuşeşte să se joace de unul singur, anulează plictiseala oriunde s-ar afla. Te-ai hotărât să-i faci o vizită mătuşii tale sau unei prietene şi ai luat copilul cu tine? Timpul petrecut în vizită se poate transforma într-o adevărată plictiseală pentru cel mic care te va întreba din minut în minut când mergeţi acasă. Nu este nici cazul să te joci împreună cu el în timpul unei discuţii, aşa că, cel mai bun mod ca el să aibă răbdare este acela de a fi capabil să se joace singur. Evită totuşi tendinţa de a-i oferi telefonul tău pentru a se juca. Optează mai bine pentru o carte de colorat pe care să o iei cu tine şi care să îi ofere posibilitatea de a-şi dezvolta imaginaţia.

❗️ Ajută-l să perceapă timpul

Deseori, majoritatea problemelor legate de răbdare sunt generate de incapacitatea copilului de a înţelege ce înseamnă o jumătate de oră, 10 minute sau 2 zile. Îl poţi ajuta în această situaţie prin exemple pe care să le priceapă şi care să-l ajute să aprecieze durata temporală.

„Cât durează până încep desenele animate?”

„Timpul în care strângi jucăriile.” sau „Timpul în care mănânci o banană.”

Ideea este ca el să poată aproxima o durată, în condiţiile în care nu cunoaşte ceasul sau unităţile de măsură ale timpului.

❗️ Ajută-l să-şi dezvolte inteligenţa emoţională

Dobândirea unui autocontrol pe termen lung, a unei răbdări utile atunci când vine vorba despre activităţi importante pe care copilul ar trebui să le finalizeze se poate realiza prin intermediul dezvoltării inteligenţei emoţionale. Iar în acest sens, cea mai bună metodă de a-i dezvolta autocontrolul emoţiilor celui mic este prin joc. Ce joc? Îţi pot recomanda EQ Game – primul instrument din România care dezvoltă inteligenţa emoţională şi care nu doar că îi va construi răbdarea copilului, ci îi va forma multe alte calităţi necesare pe întreg parcursul vieţii. Iată ce mai poate face EQ Game pentru copilul tău:

✅ Dezvoltă încrederea în forţele proprii

✅ Creează un dialog intern constructiv

✅ Defineşte personalitatea

✅ Ajută la integrarea în grup

✅ Dezvoltă inteligenţa socială

✅ Dezvoltă capacitatea de adaptare

✅ Dezvoltă calităţi de lider

✅ Creşte capacitatea de concentrare

✅ Dezvoltă capacitatea de cooperare

✅ Ajută la definirea obiectivelor personale

✅ Impulsionează creativitatea

✅ Consolidează legătura dintre familie şi copil

✅ Elimină stresul

💕 Vândut în peste 11 000 de exemplare, EQ Game este apreciat şi de către părinţi. 💕 Aruncaţi o privire şi aflaţi mai multe de aici: https://tikaboo.ro/eq-game-apr/

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse