Trăim într-o epocă a device-urilor electronice, iar jucăriile s-au schimbat şi ele, faţă de cum le ştiam odinioară. Maşinuţe cu telecomandă, păpuşi care cântă, ursuleţi cu lumini, roboţi cu multiple funcţii şi câte mai câte nu împânzesc piaţa de jucării – majoritatea din plastic şi metal. Dar sunt oare acestea măcar într-o mică parte şi educative

❓Cât contribuie aceste jucării la dezvoltarea emoţională, socială şi intelectuală a copilului❓

Din păcate, jucăriile moderne nu doar că anulează creativitatea copilului, dar îl şi plafonează într-un „totul de-a gata”, inducându-i ideea că el nu are nevoie să creeze, să-şi pună imaginaţia la treabă sau să gândească. Total greşit. Încă din primele luni de viaţă, jucăriile pe care i le oferim celui mic trebuie să îl ajute pe acesta să îşi formeze priceperi, deprinderi şi abilităţi esenţiale integrării sale sociale.

❓ De câte ori nu am observat păpuşi mâzgălite cu pixul pe faţă sau maşinuţe dezmembrate? Este modalitatea copilului de a-şi manifesta curiozitatea, dar şi creativitatea faţă de jucării care nu îi oferă alte posibilităţi – aşa că le strică, din dorinţa de a le face el, după imaginaţia lui. Din nefericire, jucăriile moderne au un tipar anume, iar imaginaţia creatoare a celui mic nu are ce căuta în el.

Şi în această epocă a jucăriilor ultra-moderne ne orientăm asupra celor educative, găsindu-le drept potrivite pe cele fără culori stridente, fără funcţii adiţionale, fără baterii, fără accesorii multiple.

🎁 Adică jucăriile din lemn, care au numeroase beneficii: 🎁

Rezistenţă şi siguranţă
Nontoxicitate
Beneficii educaţionale
Încurajarea experimentului
Dezvoltarea creativităţii

Jucăriile din lemn sunt, aşadar, o investiţie sigură şi pe termen lung, care va ajuta copilul să se dezvolte armonios, să se bucure de joacă, să dobândească abilităţile şi deprinderile necesare vieţii de zi cu zi.

„Orăşelul Stinghiuţă” este jocul în care lemnul devine magic atunci când copilul interacţionează cu el. 🎁 Acest joc de construcţie combină clasicul cu elementele inovative şi designul îmbunătăţit. Piesele sunt mai uşoare, finisate la o calitate înaltă, iar posibilităţile de creaţie sunt nelimitate.

În „Orăşelul Stinghiuţă” procesul de gândire al copilului este activat, iar bucuria de a-şi folosi imaginaţia este permanent întreţinută. Mai mult, este un joc ce poate fi jucat în echipă, oferindu-i posibilitatea celui mic de a interacţiona cu alţi copii sau cu părinţii.

❗️❗️❗️ De ce este „Orăşelul Stinghiuţă” mai special decât alte jocuri de construcţie?

Pentru că îmbină educaţia cu distracţia într-un mod care ajută copilul în procesul său de învăţare, explorare, descoperire. Iată ce îi oferă acest joc celui mic:

Asumare a responsabilității
Încredere în forțele proprii
Motricitate
Îndemânare
Capacitate de a coopera
Răbdare
Reziliență
Dezvoltare a creativităţii

❗️❗️❗️ Pe lângă aceste beneficii, „Orăşelul Stinghiuţă” mai are şi alte avantaje despre care puteţi afla mai multe aici: https://tikaboo.ro/oraselul-stinghiuta/

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes