Copilul tău nu va fi niciodată perfect. Viața ta nu va fi niciodată perfectă. Tu nu vei fi niciodată perfect/ă. Nici unul dintre noi nu va fi vreodată perfect; pentru că suntem oameni!

Chiar dacă lucrurile se îmbunătățesc în viața ta,  aceste schimbări nu te vor face mai fericit atâta timp cât nu îți setezi modul în care vrei să arate fericirea ta.

Nu trebuie să fii perfect pentru a fi fericit! De fapt, urmărirea perfecțiunii ne sabotează fericirea. Asta pentru că întotdeauna ținem realitatea experienței noastre la un ideal care nu poate fi atins niciodată, în loc să apreciem ceea ce avem. E ca și cum ne luptăm mereu cu viața.

Vestea bună este că putem schimba lucrurile într-un mod eficient dacă avem o  mentalitate pozitivă și  practicând recunoștința zilnic. Atunci când învățăm să apreciem lucrurile de care beneficiem, ne putem observa dorințele și ne putem seta noile perspective mai repede.

Iată trei strategii pe care le poți utiliza, începând de astăzi:

1. Practicați împreună recunoștința

Sentimentul de apreciere și recunoștință ne face considerabil mai fericiți. Fiecare dintre noi întâmpină greutăți dar este foarte important să nu uităm că încă avem lucruri pentru care să fim recunoscători. Încearcă să găsești o modalitate de a te concentra pe aspectel pozitive ale vieții tale.

Pentru noi părinți, simpla apreciere a propriului copilul ne poate influența modul în care ne simțim ca părinți. Totodată acest lucru influențează pozitiv și comportamentul copilului nostru.

2. Bucurați-vă din plin de viața și încercați împreună cu copilul să vedeți cât mai mult partea plină a paharului

Oamenii optimiști sunt mai sănătoși, mai fericiti, au relatii mai armonioase și trăiesc mai mult. Oricât de reale ar fi motivele pentru care ești nefericit, cu siguranță ai și motive pentru care să fii fericit. Conștientizează-le, zâmbește și fii recunoscător pentru asta.

”Este datoria ta să găsești frumosul chiar și în cele mai neplăcute dintre zile.” – Anonim

3. Iubește necondiționat și învață-ți și copilul să facă la fel

Calea către fericire este să ne acceptăm și ne iubim atât pe noi cât și pe ceilalți cu imperfecțiunile lor cu tot. De fapt, uneori cred că singurul lucru care contează cu adevărat în educație este ca părintele să se iubească necondiționat și să se accepte.

Atunci când ne acceptăm, putem facem schimbările mai ușor și mai rapid.

”Fii blând cu tine însuți. Este greu să fii fericit când cineva este supărat pe tine tot timpul.” – Christine Arylo

Fiecare copil are nevoie de iubire necondiționată și merită să o primească. De fapt, iubirea necondiționată vindecă o mulțime de comportamente problematice.

De ce să nu începi, de azi, să vorbești cu blândețe și apreciere atât cu tine cât și cu cei din jurul tău?

Vei descoperi că iubirea ta se observă din modul în care vorbești cu copilul tău. Vocea interioară a copilului tău, vine din modul în care vorbești cu el acum.

Modul în care comunicăm cu ai noștri copii ne ajută să determinăm modurile în care ei învață să-și controleze emoțiile și impulsurile.

Citește mai mult despre cum poți avea o relație grozavă cu al tău copil în cartea ”Copilul tău este un geniu!”:

3 modalități prin care tu și copilul tău puteți fi mai fericiți începând de azi 1

Nimic nu trebuie să fie diferit pentru ca tu să te iubești, pe deplin și complet, exact așa cum ești. Nimic nu te oprește să fii mai fericit, începând de astăzi.

”Îngrijorându-te nu vei elibera ziua de mâine de problemele sale, ci vei goli ziua de astăzi de puterea sa.” – Carrie Ten Boom

Nu există nimic pe care tu să nu îl poți controla. Faptul că nu ești conștient de tot ceea ce se află sub controlul tău direct, poate fi adevărat. Dar nu uita tu ești cel care controlează tot ceea ce ți se întâmplă.

De fiecare dată când indici înspre ceva spunând că nu îl poți controla, îți trasezi limite. Dacă le creezi și le respecți, ele sunt întradevăr limitele tale.

Singurele limite pe care le ai sunt limitele în care crezi. Totul se leagă de capacitatea ta de a înțelege și a accepta asta.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes