Ați încercat vreodată să urmăriți puțin felul interesant în care oamenii de succes își cresc copiii?

Este și mai fascinant de urmărit atunci când omul de succes pe care-l analizăm este un psiholog de renume, care studiază în mod specific dezvoltarea copiilor.

Doamna Dr. psiholog Angela Duckworth, profesor la Universitatea din Pennsylvania, a demonstrat în nenumăratele sale cercetări că pasiunea, perseverența și dezvoltarea inteligenței emoționale conduc la reușita pe orice plan, însă părinții au de urmat niște pași importanți pentru a reuși să-și modeleze copiii în acest sens.

Astfel că, Angela Duckworth a implementat „regula cea grea” pe care a aplicat-o mai întâi pe cele două fiice ale sale, iar mai apoi și pe alți copii.

Această regulă a izvorât din „necesitatea de a găsi un echilibru între a le da copiilor mei șansa de a alege și de a fi autonomi, iar pe de altă parte, impunerea unui anumit nivel de disciplină parentală asupra activităților lor.”

„The Hard Thing Rule” are 4 părți:

1.Toată lumea din familie trebuie să aibă o activitate care necesită practică

Un psiholog renumit folosește „regula cea grea” pentru a-și învăța copiii să-și asigure singuri succesul în viață 1

La ce se referă mai exact acest lucru?

Primul pas către succes este antrenarea perseverenței și colectarea feedback-ului.

Duckworth susține că trebuie să fie „o activitate care necesită practică în care veți primi feedback constructiv pentru a reveni asupra ei ori de câte ori este necesar și pentru a vă îmbunătăți performanțele.”

De exemplu, ea studiază psihologia și practică yoga, soțul ei muncește din greu pentru a deveni un dezvoltator imobiliar de top și alergător de performanță, iar fiica ei cea mare ia lecții de pian de 3 ori pe săptămână.

Activitățile de acest gen, care implică perseverență și colectarea feedback-ului, conduc la rezultate din ce în ce mai bune, la o ascensiune treptată și sigură și la dezvoltarea încrederii în sine.

2. Trebuie să terminați ceea ce începeți

Un psiholog renumit folosește „regula cea grea” pentru a-și învăța copiii să-și asigure singuri succesul în viață 2

„Dacă începeți să urmăriți un nou sezon al unui serial, în familia mea veți termina acel sezon.”, a precizat Duckworth.

„Sau dacă ați plătit un set de 6 lecții de pian pentru acomodare fiicei dumneavoastră, va lua toate acele lecții și va depune toate eforturile necesare să învețe, iar dacă nu va dori să continue programul mai departe, nu se va supăra nimeni, însă va trebui să ducă la bun sfârșit cele 6 lecții. ”

Dacă procedați astfel, micuții nu vor renunța ușor la ceva ce îi atrage și vor deveni motivați să obțină rezultate pozitive prin toate mijloacele.

Este foarte important ca aceasta să fie regulă și pentru dumnevoastră, pentru că cei mici copiază fiecare gest pe care-l faceți, mai ales pe cele necontrolate (sunt ca un magnet când vine vorba de scăpări) și cu siguranță că vă doriți să fiți un exemplu demn de urmat.

Făcând mai multe activități pozitive, decât negative, ei vor copia exact ritmul lucrurilor așa cum i-l dictați dumneavoastră.

3. Nimeni nu poate alege să țină locul cuiva în această regulă „grea”

Un psiholog renumit folosește „regula cea grea” pentru a-și învăța copiii să-și asigure singuri succesul în viață 3

„Chiar și atunci când copiii mei aveau cinci și șase ani”, a spus Duckworth, „le-am oferit ocazia să aleagă pentru ce lucruri ar vrea ei să depună efort.”

„Cred că este foarte important să transmitem mesajul că, în timp ce noi, părinții, suntem nevoiți să le reamintim micuților să exerseze și, ocazional, să îi determinăm să termine lucrurile … trebuie și ei să învețe să se respecte în calitate de indivizi, să-și îndeplinească obiectivele, și în cele din urmă să ne asculte, pentru că la urma urmei noi suntem căpitanii”.

Duckworth a constatat că fiica ei cea mică a trecut prin șase activități grele, până când s-a stabilit în final la studierea unui instrument muzical și anume: viola. După 3 ani de exercițiu, performanțele se văd și se pare că se află pe drumul cel bun.

Scopul este ca părinții să-i ajute pe copiii lor să găsească o activitate de care într-adevăr se simt atrași și apoi să contribuie la creșterea interesului lor față de aceasta.

De asemenea, nimeni nu poate face un lucru pe care ți l-ai asumat, în locul tău.

Fuga de responsabilitate mai târziu se va vedea în insuccesul pe care-l va înfrunta la examene, la job sau în viața personală.

Însă, toate cele 3 puncte anterioare nu pot da roade în totalitate dacă, în paralel, părinții nu se ocupă și cu dezvoltarea inteligenței emoționale.

   4. Dezvoltarea inteligenței emoționale

Un psiholog renumit folosește „regula cea grea” pentru a-și învăța copiii să-și asigure singuri succesul în viață 4

Așa cum spuneam, „regula cea grea” este compusă din 4 părți.

Cea mai importantă dintre ele este chiar ultima, datorită faptului că este de o importanță deosebită.

Inteligența emoțională este responsabilă cu ceea ce noi numim în mod normal „un om realizat”.

Cum oamenii reacționează de cele mai multe ori sub impulsul emoțiilor, cei care au darul de a manevra emoțiile, în favoarea împlinirii scopului lor, se vor bucura de tot ceea ce-și doresc.

De-a lungul timpului s-a dovedit că elementele cheie ale leadershipului sunt legate de aspecte ale inteligenței emoționale, iar eșecul în carieră a fost atribuit celor care nu aveau acest coeficient de inteligență ridicat, chiar dacă IQ-ul lor era unul peste mediu.

„EQ-ul, coeficientul emoțional, poate fi învățat, dezvoltat și îmbunătățit la orice vârstă. El reprezintă îmbinarea abilităților personale cu experiența, adică maturitatea emoțională care vă obține promovarea în cariera aleasă. Dacă veți crea o balanță între IQ și EQ, drumul către un succes managerial vă este deschis”, precizează site-ul psihoconsultanta.com.

Așadar, cum puteţi face ca EQ-ul copiilor dumneavoastră să fie dezvoltat la cote înalte?

Simplu. Prin metoda cea mai eficientă de învățare și anume: jocul.

eq game - joc de societate

La ora actuală se vorbește în România foarte mult despre antrenarea inteligenței emoționale a copiilor și, tocmai de aceea, aș vrea să vă prezint (probabil) cel mai vândut joc de dezvoltare a inteligenței emoționale: „EQ GAME – Alfabetul inteligenței emoționale.”

Acest joc nu doar că îi învață pe copii să fie mai empatici, mai sociabili, mai înțelegători cu ceilalți, dar îi și determină să fie mai motivați și focusați pe obiectivele pe care le au de îndeplinit.

Prin antrenarea inteligenței emoționale a copilului, acesta va găsi mai ușor soluții la probleme, va comunica mai eficient, își va dezvolta creativitatea și încrederea în forțele proprii, astfel că orice scop își va găsi drumul către împlinire.

Un psiholog renumit folosește „regula cea grea” pentru a-și învăța copiii să-și asigure singuri succesul în viață 5

EQ GAME este recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4-12 ani și poate fi jucat atât cu membri familiei, cât și cu prietenii.

Copilul va parcurge tărâmul emoțiilor, alături de ceilalți participanți, și se va familiariza cu fiecare emoție în parte până când, la un moment dat, va conștientiza fiecare stare afectivă și va ști să o folosească atunci când va fi necesar.

Bucurați-vă și dumneavoastră de toate beneficiile acestui joc și aflați mai multe despre importanța inteligenței emoționale de aici: https://tikaboo.ro/Alfabetul-Inteligenței-Emoționale

În concluzie, „regula cea grea” va fi mult mai ușoară dacă veți urma cei 4 pași prezentați anterior, cu atenție, blândețe și strictețe.

De asemenea, EQ GAME este o metodă simplă și sigură care vă va ajuta să antrenați inteligența emoțională a micuțului dumneavoastră, pentru a-i asigura un viitor exact așa cum își dorește el.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes