Sub o formă sau alta, competiţiile şi provocările diverse apar în viaţa 👱‍♂️ copilului, încă de la vârste fragede, iar tu, ca părinte, trebuie să îl pregăteşti pentru a le face faţă cu brio.
 
Totul ţine de mentalitate, de modul de gândire pe care i-l formezi celui mic într-o astfel de situaţie, pentru a fi un învingător. Ajută-l să facă alegeri inteligente, să aibă atitudinea şi gândirea unui campion. Iată cum trebuie să procedezi!
 

Cum îţi înveţi copilul să fie un învingător❓

 
➡️Gestionarea timpului şi a activităţii zilnice
 
Dacă reuşeşti să îl înveţi să îşi gestioneze timpul cât mai eficient, copilul nu va mai tergiversa îndeplinirea anumitor sarcini şi totodată va beneficia de timp liber, de pauze, de relaxare. Creaţi împreună un program zilnic, în care îi vei arăta cum să prioritizeze acele activităţi urgente sau importante, dar şi cum să nu ocolească timpul alocat pasiunilor proprii.
 
➡️Asumarea succesului
 
Asumarea rezultatelor înseamnă un prim pas în formarea unei atitudini de învingător. Copilul tău ştie să câştige? Ştie să se bucure? Sau îi e totuna dacă pierde ori câştigă? Felicită-l pentru fiecare realizare, arată-i cât de importantă este, subliniază-i acele aspecte care l-au ajutat să câştige.
 
➡️Formarea unei mentalităţi flexibile
 
Carol Dweck, un cunoscut psiholog, ne face cunoscut faptul că mentalitatea flexibilă este specifică învingătorilor, pe când mentalitatea fixă nu face decât să plafoneze individul. Îi poţi forma o mentalitate flexibilă celui mic, lăudându-i de fiecare dată eforturile depuse şi nu doar calităţile sale care l-au condus către un câştig.
 
➡️Cultivarea responsabilităţii
 
Responsabilitatea este foarte importantă pentru dezvoltarea copilului. Obişnuieşte-l de mic cu diverse sarcini, corespunzătoare vârstei sale, pe care le poate îndeplini cu lejeritate. Cere-i să te ajute la strângerea jucăriilor, la hrănirea pisicii, la împachetarea hainelor etc.
 
➡️Formarea unor convingeri pozitive
 
Un copil învingător nu va porni la drum cu gânduri negative, cu teama că nu va reuşi, cu o stimă de sine scăzută. Din contră, va începe orice cu convingerea că va învinge, cu încredere în forţele proprii, cu energie. Iar dacă rezultatul nu va fi unul pe măsura aşteptărilor, va şti să şi-l asume şi să vadă eşecul ca pe o oportunitate de dezvoltare.
 
✅Pentru a-ţi învăţa copilul să fie un învingător, în primul rând trebuie să-i fii alături, să petreci timp de calitate cu el, să îi oferi o educaţie optimă care să-l ajute să pună bazele unei vieţi extraordinare. În acest sens, îţi recomand cartea „Copilul tău este un geniu”, scrisă de Florian Colceag şi Florin Alexandru.
 
Ce are această carte atât de special?
 
În primul rând, episoade întregi rupte din realitate. Ni se vorbeşte ca de la părinte la părinte, se evidenţiază cele mai importante aspecte în formarea şi educaţia copilului, sunt prezentate şi obstacolele de care ne lovim adesea în creşterea celor mici şi pe care nu le gestionăm mereu în cel mai fericit mod.
 
✅Cu doar 30 de minute pe zi, alocate propriului copil, putem să-i oferim acestuia uneltele practice de care are nevoie pentru a deveni un învingător.
 
Cartea conţine numeroase activităţi în acest sens, activităţi care îţi vor conduce copilul către succes. Se pune accent pe dezvoltarea copilului prin diverse jocuri interactive, discuţii libere, creativitate, inteligenţă emoţională etc.
 

Ştiai că genialitatea se poate cultiva şi că tu îţi poţi ajuta copilul să îşi descopere adevăratul potenţial❓

 
Află mai multe din „Copilul tău este un geniu” şi începe să pui bazele succesului celui mic, în timpul pe care îl petreci cu el.
 

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes