Am avut ocazia de a juca Inside Hero într-o seară de marți ca oricare alta. Însă o zi lipsită de ceva special, s-a transformat într-o revelație.

Am ajuns acasă cu amintirea unei experiențe foarte interesante și cu nerăbdarea de a juca din nou, de a-mi aduna prietenii și de a ne bucura impreună de acest joc uimitor.

joc de dezvoltare personala inside hero - board game - joc de societate

Spun uimitor, pentru că este primul joc de dezvoltare personală pe care l-am încercat și care mi-a aprins și mai mult dorința de a mă perfecționa, autoeduca și de a evolua constant în direcția visurilor mele.

Pentru că un om evoluat e un om care și-a atins deja succesul. Un om care știe că banii nu sunt un scop, ci doar o materializare a muncii sale. Un astfel de om e conștient de faptul că dacă ar pierde tot, ar ști că are cunoștințele și experiența necesare de a reconstrui totul de la zero.

Cum se joacă Inside HERO?

joc de dezvoltare personala inside hero - board game - joc de societateDupă ce fiecare participant și-a stabilit câte un obiectiv personal în funcție de anumiți parametri stabiliți de regulile jocului, aceștia trebuie să răspundă cât mai sincer la întrebări pentru fiecare dintre cele patru corpuri: fizic, mental, emoțional și spiritual.

Sunt patru etape corespunzătoare Inocenților, Căutătorilor, Războinicilor și Maeștrilor, iar fiecare etapă vine cu o lecție nouă cumulând 720 de întrebări. Jucătorii primesc punctaje în funcție de originalitatea, eficiența și relevanța fiecărui răspuns dat.

Jocul nu are limită de vârstă și nici de participanți.

Inside HERO te pune în situații nu tocmai comode, unde trebuie să înveți să te adaptezi, să fii în primul rând sincer cu tine și în al doilea rând, cu cei din jur.

Poți vedea în viitor…

De exemplu, întrebările „Poti vedea in viitor… Ce părere ai despre modul în care emoţiile tale te-au afectat şi unde te-au adus? Ai face ceva diferit?” m-au pus pe gânduri.

Am stat câteva minute, am analizat și am realizat că emoțiile mele mi-au pus piedici în carieră. Din cauza fricii de eșec, am „dat cu piciorul” câtorva oportunități importante care cred că m-ar fi adus pe un drum diferit față de cel pe care mă aflu astăzi.

Crezi în legea atracției?

O altă întrebare care mi-a deschis ochii: „Crezi în legea atracției? Cum crezi că emoțiile tale atrag alte emoții asemănătoare?”

Răspunsul a venit destul de simplu: „Da, cred, pentru că îmi aduc aminte că, de câte ori am avut un gând negativ care s-a tot repetat pe termen lung, acesta s-a concretizat. De, exemplu, frica de a pierde pe cineva drag.”

Inside HERO lucrează pe toate cele 4 direcții ale dezvoltării personale

joc de dezvoltare personala inside hero - board game - joc de societateÎmi place faptul că este complet, te stimulează din mai multe perspective, din patru unghiuri diferite:

  • Mental
  • Spiritual
  • Intelectual
  • Fizic

Se creează astfel o perspectivă de ansamblu completă, rotundă asupra existenței. Îți deschide mintea spre noi orizonturi la care nu te-ai fi gândit până când nu ai început să joci.

M-am îndrăgostit pur și simplu de Inside Hero și îl pot compara cu uşurință cu alte jocuri dragi mie, existente pe piață, cum ar fi Scrabble sau Activity. Ținând cont de gradul provocării personale și al complexității pe care le inițiază, Inside Hero se află pe primul loc în topul actual al preferințelor mele de board games.

Ce fel de întrebări vei întâlni în Inside HERO?

O situație ipotetică, în care am fost pusă de-a lungul celor două ore petrecute la terasă, a fost:

„Te uiți în oglindă și în loc de propria imagine, îți vezi propriile gânduri. Descrie scena.”

Am descris-o în felul următor: „Acum văd pace, văd o încercare constantă de a-mi echilibra emoțiile care de multe ori au creat obstacole în drumul meu în viață. Văd lumină și fericire. Fericirea că sunt sănătoasă și că practic, nimic nu mă împiedică să îmi ating scopurile începând din acest moment.”

Alte întrebări captivante pe care le veți mai întâlni pe parcursul jocului: “

  • Ce este mai important pentru tine: să rămâi acum într-o zonă în care simți că totul este ușor sau să îți atingi visurile?
  • Cauți aprobarea societății?
  • Dacă spiritul tău ar fi o rachetă, cât de departe ar zbura?

Și multe altele care te vor face să gândești dincolo de suprafață.

Inside HERO te provoacă să fii liber, să fii TU

Un plus este accentul pe care îl pune asupra relațiilor cu cei din jur. De multe ori, nu știm să comunicăm eficient, să ne exprimăm sentimentele. Ne e teamă să ne spunem punctul de vedere din cauza fricii de a fi judecați sau de a ni se interpreta greșit părerile. Acest joc te învață să spui lucrurilor pe nume fără a ține cont de bariere sau de prejudecăți.

Inside Hero te provoacă să fii liber, să fii TU.

Te învață să-ți lasi personalitatea și ideile să se manifeste natural, să interacționeze cu cei din jur într-un mod curajos, spontan, lipsit de preconcepții sau frici inutile.

joc de dezvoltare personala inside hero - board game - joc de societate

Nu numai ca te ghidează spre a reuși să fii propriul tău personal coach (mentor), dar îți şi descifrează drumul tainic spre autocunoaștere.

În ultimii doi ani din viaţa mea am realizat că este esențial să ai răbdare cu tine, să-ți descoperi punctele forte și pe cele slabe. De exemplu, decizia de a pleca la Londra pentru un master în jurnalism m-a ajutat să urc câteva trepte în dezvoltarea personală, pentru că, în acest mod, am găsit soluția încrederii în mine: studiul, educația la nivel înalt.

Cu alte cuvinte, Inside HERO este perfect pentru serile sau weekend-urile în care îți dorești o porție serioasă de râs și de relaxare alături de cei dragi sau ori de câte ori vrei să mai faci un pas spre cea mai bună variantă a ta.

Dacă ar trebui să îl descriu într-un singur cuvânt, aș alege, fără doar și poate: Mindblowing!

Află mai multe despre Inside HERO

This Post Has One Comment

  1. Mihai

    Mulțumesc! Mi-ați dat de gândit!

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes