În preajma sărbătorilor de Paști, indiferent care este credința sau religia noastră, cu toții ne dorim să fim mai buni, să petrecem mai mult timp alături de cei dragi și să creăm amintiri dragi sufletului nostru. Iar una din activitățile cele mai plăcute și relaxante pentru toată familia este vizionarea unui film împreună. 

Noi ne-am făcut deja o tradiție ca de fiecare Crăciun și Paști, să ne așezăm confortabil pe canapea, cu un bol mare de popcorn alături, și să ne lăsăm purtați în lumea fantastică, plină de aventuri și, de multe ori, foarte amuzantă a animațiilor sau filmelor pentru copii.

Deși animațiile de Paști nu sunt nici pe departe atât de populare sau numeroase, ca cele de Crăciun, există câteva ce vă vor însenina zilele și vă vor umple casele cu zâmbete, voioșie și poate chiar hohote de râs.

Mai jos găsiți o selecție de 5 animații sau filme de Paști, începând cu cele mai recent apărute și până la cele mai vechi.

Școala iepurașilor. Păzitorii oului de aur (2017)

Filme Paști - Școala Iepurașilor

Acesta este cel mai recent film cu tematică de Paști, apărut în 2017, un film fantastic și de aventuri care-l va încânta și amuza pe micuțul tău. Filmul abordează tema sărbătorii pascale într-un mod non-religios și ceea ce ne-a plăcut nouă este accentul pe creativitate, mesajul că odată ce i-ai arătat copilului modul în care se face un lucru, lasă-l să găsească propriile soluții, propria modalitate de a face lucrurile.

lepurașul Max locuiește într-un sens giratoriu din marele oraș. Visul lui este să devină membru al unei bande de iepuri cool, iar când încearcă să le arate tuturor cât este el de curajos, o manevră de zbor greșită îl poartă mult în afara orașului. Max aterizează la Școala lepurașilor, acolo unde se antrenează Iepurașii de Paște.

„la s-o șterg eu de-aici!” se gândește Max. Dar își face socoteala fără să țină seama de vulpile cele rele.

lată-l, deci, pe iepurașul nostru de oraș într-o misiune periculoasă: trebuie să păzească Oul de Aur. Aflați din film cum va reuși el să salveze Paștele împreună cu noii săi prieteni.

Filmul a fost nominalizat pentru Premiul Ursul de Cristal la Berlin, 2017, și a câștigat Premiul Publicului la Festivalul International de Film de Animație „Anima” din Bruxelles, 2017.

5 eroi de legendă (2012)

cinci-eroi-de-legenda-rise-of-the-guardians

Animația DreamWorks, este o poveste magică despre cei cinci eroi de legendă Jack Frost, Iepuraşul de Paşte, Moş Crăciun, Zâna Măseluţă și Moș Ene ce se întrunesc pentru prima dată!

Când spiritul diabolic Coșmar amenință să cucerească lumea, cei cinci eroi trebuie să protejeze speranţele şi visurile copiilor din lumea întreagă.

Plin cu râsete și acțiune, Rise of the Guardians este un film de familie impresionant, care le va readuce copiilor credința că este nevoie de numai un copil care crede în magie pentru a restabili binele în lume.

Deși nu este doar despre Paști, are destul de multe imagini și reprezentări ale tradițiilor – precum vopsitul ouălor și pregătirile pentru vizita Iepurașului de Paști, în această a animație potrivită pentru copilașii mai mari de 4/5 ani.

Hop Țop (2011)

Filme Paști - Hop Țop

Acest film combină într-un mod foarte amuzant și spiritual animația cu filmul cu interpretare actoricească, în crearea unui film care să ne introducă în spiritul Patelui și să ne arate cât de important este să fii „iepurașul de Paști”.

Universal Pictures, creatorii producției „Sunt un mic ticălos”, au vrut să creeze un clasic de Paști (așa cum Singur acasă este pentru Crăciun), și tindem să credem că le-a reușit, această producție având inspirație și din mitologia șui Moș Crăciun dar și din povestea Charlie și fabrica de ciocolată, scrisă de celebrului scriitor Roald Dahl.

Filmul debutează prin povestea a doi fii care și-au dezamăgit familiile, familia O’Hare care s-a săturat de leneșul lor fiu adult care nu reușește să-și găsească o slujbă și familia Iepurașului de Paște al cărui fiu E.B. vrea să fie bsist mai degrabă decât un iepuraș de Paști.

E.B. fuge de destinul său, intră printr-o gaură de iepure, și ajunge la Hollywood pentru a ajunge cel mai mare basist din lume iar acolo îl întâlnește pe Fred.

Despre toate aventurile haioase prin care trec cei doi în timp ce sunt vânați de trupa de luptători ninja Beretele roz, sau cum ajunge iepurașul E.B. să fie ales de nimeni altul decât David Hasselhoff să fie basist într-un spectacol grandios, aflați vizionând filmul.

Ah, era să uit de cel mai haios personaj, puiul care își dorește să devină Iepuraș de Paști.

Pentru noi a devenit unul din clasicele filme pentru perioada Paștelui dar nu numai. Atenție, e posibil să devină și preferatul vostru.

Winnie the Pooh – O primăvară cu Ruf (2004)

Filme Paști - O zi de primăvară cu Ruf

Producția Disney care îl are în prim plan pe simpaticul ursuleț Winnie de Pluș, îi surprinde pe prietenii din Pădurea de 100 de acri veseli și entuziaști pentru venirea Paștelui, pentru că asta înseamnă că Iepurilă va fi Iepurașul de Paști, ca și în anii trecuți.

Dar Iepurilă ar vrea să rămână cu toţii închişi în casă, până se termină şi ultimul detaliu al curăţeniei de primăvară! După mai multe încercări nereușite de a-l face pe Iepurilă să se răzgândească, Ruf, micul cangur pare să aibă o idee ce poate readuce atmosfera de sărbătoare în inima lui Iepurilă.

O animație potrivită pentru întreaga familie care vă va încânta prin gingășia și amuzamentul personajelor pe care le îndrăgesc copiii din întreaga lume deja de peste un secol.

Yogi, the Easter Bear (Yogi, Ursul de Paști 1994) 

Filme Paști - Yogi

Dacă aveți copii mai micuți cărora le plac desenele animate de la Hanna Barbera, Ursul Yogi, această animație de 45 de minute, este o alegere potrivită pentru această perioadă.

Înțeleptul ursuleț încântă din nou toată familia în această comedie. De data aceasta, doi tâlhari decid să oprească Paștele, răpindu-l pe Iepuraș. Ursul Yogi și prietenul lui cel mai bun, Boo-Boo, află de acest complot și încearcă, în felul lor, să remedieze situația. Dar aceștia trebuie să lucreze repede, altfel, pădurarul Smith îl va trimite pe Yogi într-un circ în îndepăratata Siberie.

În încheiere…

Aceasta a fost selecția noastră de filme pe care să le vedeți în familie, în perioada Paștelui.

Dacă aveți și alte filme pe care obișnuiți să le vizionați în această perioadă sau v-ar plăcea să mai primiți asemenea recomandări de filme pentru copii, pe diferite teme sau vârste, vă așteptăm cu drag mesajele în comentarii.

Vizionare plăcută!

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes