Cu toții visăm la acele ore când putem sta tolăniți pe canapea să vedem un film bun, să savurăm un pahar de vin fiert sau un ceai cu scorțișoară…

Când devii părinte aceste momente tind să se estompeze… pentru o perioadă. Apoi vine perioada mea preferată, când încep să crească copiii și poți vedea acele filme superbe împreună cu ei, poți râde și plânge cu ei, poți să le povestești despre propria ta copilărie, despre filmele de Crăciun care ți-au marcat copilăria.

Așa că vă propunem o selecție de 8 animații sau filme de Crăciun pe care să le vedeți în familie sau să le arătați copiilor și un BONUS de 2 filme pentru mame și tați. De văzut singuri sau cu prietenii, cum vă e mai bine și mai la-ndemână.

Să începem!

Cele mai frumoase filme de Crăciun

 

1. Expresul Polar

Acesta este un film fantastic generat pe computer pe baza cărții cu același nume scrise de Chriss Van Allsburg.

Filme de Crăciun Polarul Expres

Filmul, lansat în România în ajunul Crăciunului 20014, este potrivit pentru toate vârstele și spune povestea unui băiețel care călătorește spre Polul Nord, acasă la Moș Crăciun.

Povestea imaginată de scriitorul Chris Van Allsburg într-una dintre cele mai savuroase cărți pentru copii și preluată pentru ecrane de regizorul Robert Zemeckis, spune istoria lui Hero Boy și a uneia dintre nopțile de Crăciun ale copilăriei sale.

Hero Boy nu crede în Moș Crăciun și nici în miracole.

Dar la invitația neobișnuitului conductor de tren (vocea lui Tom Hanks), el urcă în trenul Expresul Polar unde îi cunoaște pe Hero Girl, o tânără domnișoară mulatră care îi devine prietenă, pe Lonely Boy, un singuratic cum îi zice și numele, și pe Know-it-All (Le-știe-pe-toate), unul dintre acei copii care au răspunsuri la cam toate întrebările care îți pot trece prin cap.

În felul lor, și din diverse motive, cu toții se îndoiesc de existența lui Moș Crăciun. De altfel, acesta și este motivul prezenței lor în tren: li se dă șansa să vadă ca să poată crede. Restul poveștii și aventurilor vă lăsăm pe voi să le descoperiți.

 

2. Marea cursă de Crăciun

V-ați întrebat vreodată cum împarte Moș Crăciun toate cadourile într-o singură noapte?

Filme de Crăciun Arthur Christmas

Răspunsul este: cu ajutorul tehnologiei ultramoderne, din baza sa de operațiuni de la Polul Nord ! Însă anul acesta misiunea dă greș, căci un copil din sutele de milioane de pe Pământ a fost uitat și nu își va primi cadoul. Este ocazia perfectă pentru Arthur, fiul cel mai tânăr al lui Moș Crăciun, să devină erou fără voie. Ajutat de bunicul său și de un elf pe nume Bryony, el va porni într-o cursă contra-cronometru pentru ca ultimul cadou să ajungă la destinație înainte de ivirea zorilor.

Acest film care este potrivit tuturor vârstelor și a apărut în 2011, găsiți aici DVD-ul cu varianta dublată în limba română.

 

3. Frumoasa și Bestia: Crăciun fermecat

frumoasasibestia

Cu siguranță vă aduceți aminte de una din cele mai frumoase animații Disney, Frumoasa și Bestia.

Crăciunul fermecat este o animație apărută în 1997, care spune povestea Crăciunului plin de aventuri pe vremea când Belle era prizonieră la palatul Bestiei iar toți locuitorii palatului erau vrăjiți. Belle este entuziasmată de venirea Crăciunului însă Bestia nu este deloc încântată de aniversarea momentului când palatul a fost vrăjit iar el transformat din Prinț în Bestie.

Animația este presărată cu multă muzică creată special pentru film și este potrivită pentru toate vârstele.

Puteți urmări aventurile prin care trec eroii de Crăciun pe DVD, în variantă dublată în limba română.

 

4. Cum a furat Grinch Crăciunul

Filme de Crăciun Grinch

Vedeta sărbătorilor de anul acesta, 2018, este povestea scrisă de binecunoscutul scriitor britanic Dr. Seuss, Cum a furat Grinch Crăciunul

Cartea, scrisă în 1957, a fost ecranizată prima oară în 1966 și continuă să fie difuzată de televiziuni și astăzi, păstrând aproape în întregime replicile originale. Titlul original este How the Grinch stole Christmas!

Am spus că este vedeta acestui sezon pentru că povestea lui Grinch a avut parte de o nouă ecranizare  de-abia lansată, pe care o puteți vedea pe marile ecrane din România în varianta dublată și 3D. Grinch este un monstruleț țâfnos ce trăiește izolat în munți, departe de oamenii cumsecade din Cinești. Iar Grinch urăște Crăciunul, tot tărăboiul, dansurile, cântecele și bucuria cineștilor. Așa că se hotărăște să-i vină de hac sărbătorii, ajutat de câinele său Max, pe post de ren. Nu ratați această poveste incredibil de amuzantă și plină de învățăminte.

5. 5 eroi de legendă

cinci-eroi-de-legenda-rise-of-the-guardiansAnimația DreamWorks, apărută în 2012, este o poveste magică despre cei cinci eroi de legendă Jack Frost, Iepuraşul de Paşte, Moş Crăciun, Zâna Măseluţă și Moș Ene ce se întrunesc pentru prima dată!

Când spiritul diabolic Coșmar amenință să cucerească lumea, cei cinci eroi trebuie să protejeze speranţele şi visurile copiilor din lumea întreagă.

Plin cu râsete și acțiune, Rise of the Guardians este un film de familie impresionant, care le va readuce copiilor credința că este nevoie de numai un copil care crede în magie pentru a restabili binele în lume.

Puteți viziona această animație potrivită pentru copilașii mai mari de 4/5 ani, acum și în variantă dublată.

 

6. O poveste de Crăciun

Filme de Crăciun O poveste de Crăciun

Poate cel mai cunoscut personaj din literatură al sărbătorilor de Crăciun este Scrooge.

Mai exact, filmul de animație spune povestea lui Ebenezer Scrooge, un zgârie-brânză bătrân şi ursuz care îi priveşte cu ură pe toţi cei din jur. Într-o noapte de Ajun, la fel de îngheţată ca inima bătrânului, primeşte trei vizitatori fantomatici: Spiritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-de-Acum şi al Crăciunului-Ce Va Să Vină. Acestea îl poartă într-o călătorie uimitoare şi pe alocuri înfricoşătoare, în urma căreia hapsânul se schimbă.

Povestea originală, scrisă de Charles Dickens, a fost publicată în 1843, și a făcut înconjurul lumii ca și carte sau filme și animații (printre ele menționăm Colinda de Crăciun a lui Mickey și cea cu Păpușile Muppets).

O poveste de Crăciun este o animație de excepție produsă de Disney, în 2009, unde veți descoperi vocea lui Jim Carrey care interpretează patru roluri diferite.

Este un clasic al sărbătorilor de Crăciun pe care îl puteți urmări pe DVD cu subtitrare în limba română iar recomandarea este să vedeți filmul împreună cu copiii sub 12 ani, nu mai mici de 6 aș adăuga din propria experiență.

7. Miracol pe strada 34Miracle-on-34th-Street-1994

Pur si simplu nu ar fi Crăciun fără o vizualizare a acestui film remarcabil.

Deși varianta inițială a apărut în 1947, noi vă propunem producția din 1994, unde rolul fetiței este jucat de Mara Wilson, aceeași actriță care a interpretat și rolul Matildei din filmul omonim.

Filmul spune povestea directorului executiv al magazinului Macy’s, Dorey și a fiicei ei care nu prea mai cred în Moș Crăciun.

Dorey trebuie să angajeze un Moș Crăciun pentru magazin și acolo îl descoperă pe Kriss Kringle, un personaj cel puțin interesant și convingător care crede despre el însuși că este Moșul.

Vă lăsăm pe voi să descoperiți restul poveștii, împreună.

8. Singur acasă 1, 2 și 3

Deja a devenit un film clasic de Crăciun, Singur acasă este un film pentru copiii mai mari, iar indicația este ca cei mai mici de 12 ani să vizioneze filmul doar cu acordul părinților, și poate fi vizionat doar în variantă subtitrată în limba română.

Filme de Crăciun Singur acasaFaceți cunoștință cu Kevin, un băiețel de 8 ani, care este lăsat singur acasă în ajun de Crăciun de familia lui care au plecat să-și petreacă sărbătorile la Paris.

Kevin rămâne acasă și, cum casa lui este ținta unor hoți, trece printr-o mulțime de aventuri haioase și neașteptate.
Datorită succesului producției, au apărut și următoarele care îl au în centru pe același băiețel care reușește, cumva, să rămână singur printr-un aeroport sau altul și trece prin diverse aventuri cu aceiași tâlhari ca în primul film sau cu alți spioni și răufăcători.

O comedie savuroasă de familie pe care o puteți viziona pe DVD, în confortul propriei voastre locuințe, nu doar prima parte ci și Singur Acasă 2 și 3.

 

Bonus: 2 filme pentru mame și tați care îi vor amuza și relaxa

 

9. Mame bune și nebune 2

Filme de Crăciun Mame bune și nebune 2

Aceasta este o continuare a filmului Mame bune și nebune , și ni le înfăţişează pe cele trei mame împovărate şi subapreciate în timp ce se revoltă împotriva provocărilor şi aşteptărilor pentru mame: Crăciunul.

Ca și cum crearea unor sărbători de perfecte nu era de ajuns, ele trebuie să le găzduiască și să se ridice la înălțimea standardelor propriilor lor mame. O comedie care răstoarnă normele sociale și vorbește direct, fără ocolișuri, despre a da greș și a o da în bară, în ciuda bunelor intenții și eforturi.

Dacă și pentru voi Crăciunul este copleșitor și aveți nevoie de o porție bună de râs, aceasta este comedia care vă va face să râdeți în hohote.

Dacă aveți șansa s-o vedeți împreună cu prietenele, va fi o seară memorabilă.

 

10. Tata în război cu Tata 2

Filme de Crăciun Tata în război cu tata

Nu putem să-i uităm pe tați, iar această comedie apărută tot în 2017, are parte de o distribuție de invidiat: Mark Wahlber, Mel Gibson, Will Ferrell sau John Cena.

Filmul are în centru o familie cu 2 tați (tatăl biologic și tatăl vitreg) care își unesc forțele pentru a le oferi copiilor un Crăciun perfect.

Lucrurile par să meargă bine până când bunicii (proprii lor tați) apar și dau sărbătorile peste cap.

Există o mare asemănare cu filmul recomandat mamelor, în privința relațiilor dificile și standardelor înalte impuse de proprii părinți.

O comedie pe care o vor savura și mamele, nu doar tații, și pe care o puteți urmări pe DVD… poate chiar îl rugați pe Moșul să le pună sub brad!

 

Filmele sunt o bună ocazie de conectare în familie și de transmitere a mesajelor despre ce este important pentru noi.

Fie că alegeți să mergeți la cinema, să vedeți un film pe DVD acasă, la bunici sau prieteni, suntem siguri că ai voștri copiii își vor aduce minte cu drag de acele Crăciun-uri cu miros de floricele de porumb, bucurie și iz de sărbătoare.

This Post Has 3 Comments

 1. oboroceanu ana

  cum pot fi procurate ? unde putem da comandă ?

 2. oboroceanu ana

  sunt filme foarte frumoase si pot fi oferite cadou

  1. Adina Giurgea

   Ne bucurăm că vă plac. La majoritatea recomandărilor aveți un link (cu albastru) unde puteți apăsa și vă duce în pagina magazinelor de unde puteți să le achiziționați online. Din păcate, nu toate mai sunt disponibile, văd că stocurile au început să se împuțineze dar sigur găsiți o parte din ele. O zi minunată și sărbători șa cum vă doriți.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes