Familiile au reguli diferite când vine vorba de a-și lăsa copiii singuri acasă. În multe țări, legile interzic părinților să-și lase copiii nesupravegheați până la o anumită vârstă. Uneori, părinții încalcă aceste reguli dacă sunt de părere că al lor copil este suficient de matur. Dar cât de tânăr este prea tânăr?

Probabil suntem de acord că lăsarea unui adolescent responsabil sau chiar a unui preadolescent acasă nu este o problemă. Dar nu ne simțim la fel în privința copiilor mai mici, în special a celor foarte mici. Da, vorbim despre copii foarte mici. O mamă din China se confruntă cu critici după ce și-a lăsat fiica de 2 ani acasă în timp ce ea era la serviciu.

Mama, pe nume Teng, locuiește în provincia Zhejiang din estul Chinei. Ca majoritatea părinților, este ocupată și uneori lucrurile devin dificile. Conform South China Morning Post, Shaanxi TV a raportat că Teng avea încredere că fiica ei se poate descurca singură, așa că a plecat la serviciu, la restaurantul pe care îl administrează în apropiere. Deși fiica ei are doar 2 ani, pare destul de independentă.

Teng a explicat că și-a urmărit fiica prin supraveghere video și că aceasta se descurca bine. În videoclip, fetița apare în pat, în pijamale, cu o sticlă de lapte în mâini, folosind baia și mai târziu bând dintr-o sticlă de apă. Mama a spus că a verificat pentru a se asigura că nu există probleme.

„Am descoperit că își amintește fiecare cuvânt pe care i-l spun. Mă simt mulțumită”, a spus ea postului de televiziune.

Însă reacțiile pe rețelele sociale au fost mixte, a raportat Shaanxi TV.  Mulți oameni au fost șocați că Teng a lăsat fetița singură.

„Oh, Doamne! Ce fel de copil minune de doi ani este acesta?” a comentat cineva.

„Este prea periculos. Ce se întâmplă dacă se întâmplă ceva neașteptat?” a întrebat altcineva.

Dar alți oameni nu au văzut o problemă mare. „Fiica mea este la fel de matură ca această fetiță. Sunt foarte impresionat.”, a împărtășit cineva.

Dar este împotriva legii?

Tehnic vorbind, Teng face ceva ilegal, a raportat Morning Post. Legea Chinei privind protecția minorilor, adoptată în iunie 2021, precizează că părinții sau tutorii care lasă copii mai mici de 18 ani singuri acasă încalcă legea. Însă nu există o pedeapsă specificată pentru o astfel de încălcare.

Tu ce părere ai?

Care este vârsta potrivită la care te-ai simți confortabil să-ți lași copilul singur acasă și să știi că este în siguranță? Lasă răspuns mai jos, în comentarii. 🙂

DISCLAIMER: Tikaboo.ro NU susține și nici NU încurajează părinții să-și lase copiii singur acasă la alte vârste decât cele prevăzute de lege. 

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes