Știai că…

Până la 50% dintre alimentele pe care le consumăm astăzi sunt ultra-procesate și au o calitate nutrițională slabă?

Navigarea prin ceea ce copilul tău vrea să mănânce, are nevoie să mănânce și mănâncă de fapt, nu este o sarcină ușoară pentru niciun părinte. 💔

De când ai aflat că vei aduce pe lume o nouă viață, ai făcut o multitudine de lucruri pentru dezvoltarea armonioasă a puiului tău și pentru a avea o alimentație sănătoasă și echilibrată.

Nu ai ratat niciun articol, nicio carte de parenting, webinar, seminar, training etc, mereu dorind să faci lucrurile cât mai bine, pentru a-i asigura o creștere sănătoasă, fizică și emoțională.

Treptat însă, deși ai încercat să rămâi în control, au intervenit alți factori precum mersul în colectivitate, influența prietenilor, accesul la device-uri și dorința copilului de a explora, de a încerca tot ce e nou, de a fi în control și de a lua decizii.

În multiplele contexte în care ne expunem copiii, influența părinților trebuie să rămână majoritară, însă necesită adaptarea și informarea noastră permanentă pentru a face alegeri bune și sănătoase, mai ales în alimentație. ⚠️

Jenny Zegler, directorul Mintel Food & Drink a declarat că pentru 2024, tendințele alimentare în SUA vizează cunoașterea și încrederea în procese, schimbările climatice, vârsta activă și dieta optimizată.

Raportându-ne la stresul cotidian zilnic, la sarcinile interminabile de la muncă și de acasă, tendința de a alege confortul, de a alege ce ne este ușor, la îndemână, va mai continua mulți ani probabil de acum încolo.

Chiar și dacă vorbim de efectele grave asupra sănătății pe care le poate produce alimentația dezechilibrată și / sau din surse necontrolate.

O sursă de alimente BIO, certificate pe întreg procesul de producție și aprovizionare, poate lua o piatra de pe inima multor părinți aflați în căutarea unor soluții pentru o alimentație sănătoasă.

Iată cum știi că sursa produselor tale BIO este de încredere:

Standardele de certificare BIO presupun verificarea respectării principiilor și regulilor prevăzute în standardul ecologic european, PE FIECARE verigă a lanțului de producție – aprovizionare – livrare.

La agricultor:

 • certificarea ecologică a semințelor;
 • respectarea standardului de folosire a insecticidelor / pesticidelor;
 • verificarea surselor de apă folosite;
 • modul de depozitare.

La crescătorul de animale:

 • materiile prime folosite in hrănirea animalelor;
 • condițiile de adăpostire / pășunat;
 • modul de tratare în caz de boli.

La producător / procesator:

 • verificarea certificării fiecărui ingredient / materie primă (care e primit de la cei menționați anterior);
 • certificarea procesului de fabricație în sine;
 • verificarea aditivilor / coloranților și a altor adaosuri ce intră în componență;
 • modul de ambalare / depozitare / transport.

La vânzător / retailer:

 • verificarea certificării fiecărui furnizor de produse, asigurându-se în acest fel că toate intrările de produs finit provin de la producători certificați, ceea ce presupune implicit că ingredientele / materiile prime au fost la rândul lor certificate (pe tot lanțul anterior);
 • verificarea modului de etichetare cu menționarea tuturor ingredientelor certificate bio și a țării de origine;
 • verificarea autorizării magazinului și a contractelor care asigura magazinului un mediu sigur dpdv sanitar.

Dacă vrei o sursă de produse de calitate de la un furnizor care a obținut certificarea BIO în baza respectării tuturor standardelor descrise mai sus, îți recomandăm Biocorner.

Biocorner este un magazin certificat BIO ce comercializează produse alimentare certificate pe întreg lanțul de aprovizionare, de la ferma producătoarea a materiei prime și până la raft.

La nivelul principalelor avantaje pentru copii, acest lucru se traduce prin oferirea siguranței părinților că alimentele comercializate de Biocorner nu provin din surse modificate genetic, nu au fost tratate cu pesticide dăunătoare, nu conțin hormoni de creștere sau antibiotice.

Te invităm să explorezi noua ta sursă de alimente BIO atât online pe biocorner.ro, cât și în magazinele fizice situate în București – Dorobanți și în Pipera și să pui astfel bazele unei alimentații sănătoase, cu certitudinea că faci alegeri bune pentru alimentația copilului tău. 🥗

Cum te asiguri că alimentele pe care le dai copilului tău sunt de încredere? 3

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse