Astăzi, mâine și tot restul vieții sunt iubire.

Este o mărturisire și o intenție pură.

Așa vreau să trăiesc, oferind iubire.

Am atât de multă iubire în mine încât simt că pot oferi întregului Univers iubirea din mine.

Am descoperit ceea ce sunt într-o zi, pe când eram în căutări.

Am observat la un moment dat că mă pot iubi pe mine. Și că tot ceea ce credeam despre mine și oameni, în general, era doar o proiecție în capul meu. Și că ea există acolo datorită fricii de a trăi construită în societatea în care trăim.

Și am mai observat faptul că este extrem de simplu să te iubești, să te apreciezi, să te respecți și să ai încredere în tine.

Din acel moment învăț în fiecare zi câte ceva nou și înălțător despre ceea ce eu pot să îmi ofer. Pentru că în momentul în care îmi ofer mie, de fapt, le ofer celorlalți, dar acest detaliu esențial apare doar după ce îți oferi iubire pură și curată.

Este acel moment în care simți cum iubirea din tine crește exponențial în momentul în care o oferi. Practic se întâmplă magia de a fi, de a exista și de a trăi în iubire.

Iubirea e unică, e magică, e pură, e înălțătoare și ea te duce în locuri în care nu poți ajunge cu mintea, cu raționalul.

În momentul în care  trăiești din iubire pentru iubire totul din jur se transformă în ceva ce nu poate fi descris în cuvinte. Dar eu voi încerca să surprind în cele ce urmează o mică bucățică din acest mod de a trăi.

Eu îi spun să celebrez viața, să trăiesc magia vieții, raiul pe pământ. Dar, în esență, este vorba de a trăi iubirea la propriu, exact despre asta vorbesc când fac toate celelalte afirmații.

Iubirea este în mine și o dată ce am descoperit-o, nu mai pot trăi altfel. Corpul meu fizic, cel emoțional, cel spiritual, până și cel mental doresc să trăiască în iubire și cu iubire fiecare clipă din această viață superbă, acest minunat cadou primit.

Poate părea un act de nebunie să trăiești în acest fel într-o lume ca aceasta. Dar nu este deloc așa, este mult mai simplu decât pare.

Mai exact, să trăiești zi de zi această superbă stare este mult, mult mai simplu decât pare. Și de acest aspect mi-am dat seama la un moment dat când am început să îmi construiesc rutina zilnică în jurul acestui mod de a trăi.

Practic totul devine mult mai simplu. Gânduri mai puține. Concentrare pe lucruri care oferă, fără așteptări, fără condiționări, ci doar cu o deschidere mare, mare a inimii.

Îmi dau voie să simt, să trăiesc, să iubesc fără să mă gândesc la repercusiuni, fără să îmi fie frică.

Pe deasupra, acest mod de a trăi mă centrează în prezent. Pe a trăi clipa, momentul. Pe a mă bucura de fiecare om, fiecare eveniment, fiecare lucru care ajunge în viața mea. Și, cel mai important dintre toate, este că am ales calitatea în detrimentul cantității.

Sunt, pur și simplu, fericit să cunosc un om, să îl descopăr, să îl simt. Și să mă conectez cu el, indiferent de vârstă, rasă, culoare sau gen.

Pur și simplu iubesc conexiunea dintre mine și acel om care este la un nivel mult mai profund. Nu este doar așa de fațadă, ci este un sentiment de detașare în care dau drumul la tot. Fără să îmi pese ce gândește persoana din fața mea; fără să am așteptări; fără să mă gândesc că ar putea folosi ceva împotriva mea dacă aș fi prea deschis.

Cu alte cuvinte, trăiesc fără frică, pentru că acolo unde este iubire, frica apare doar când trebuie să mă țină în viață. Adică exact atunci când este nevoie, nicidecum atunci când nu este nevoie de ea.

De fapt, de când am acest mod de a trăi, am mai învățat ceva extrem de important: nu există emoții negative sau pozitive, există emoții care au o treabă din moment ce le simți.

Iar acea treabă este strict în slujba ta. O frustrare, de exemplu, apare pentru că e nevoie ca tu să schimbi ceva în viața ta. Practic, emoția frustrare a venit pentru a-ți semnala ceva ce tu ai nevoie să schimbi, este acolo să te ajute.

Iar noi acestei emoții i-am atribuit un caracter negativ!!!

De ce?

Ah, pentru că ne este rușine să simțim frustrarea și am ascuns asta chiar față de noi înșine.

Cu alte cuvinte, ne mințim pentru că e mai simplu așa și mai ușor așa. Și astfel am ajuns să atribuim tot felul de sensuri acestor emoții.

Până și mânia își are rolul ei în corpul nostru emoțional. Și tocmai îți spun că este o emoție pozitivă. Iar pentru a demonstra te-aș ruga să te gândești cum ar fi dacă nu ar exista mânia ca emoție.

Să spunem că nu există așa ceva și tu este foarte supărat. Și nu știi ce să faci cu aceste emoții. Următorul pas după mânie ar fi să treci la acțiune. Dar dacă îți exprimi mânia strigând sau lovind ceva fără să rănești pe nimeni, ci doar un sac de box, de exemplu, corpul emoțional se eliberează de acea presiune și astfel reușește să se echilibreze din nou.

De fapt, noi suntem norocoși că avem atâtea emoții „negative”. Pentru că datorită lor, noi ne echilibrăm emoțional. Și înainte de orice să nu uităm că noi suntem ființe emoționale și absolut tot ceea ce facem o facem datorită modului în care ne gestionăm propriile emoții.

Atunci când trăiești și simți iubirea în cea mai simplă și pură formă totul, dar totul este frumos și exact așa cum trebuie să fie.

Îți mai propun un mic scenariu pentru a înțelege că nu ai nici un motiv să nu te iubești așa cum o meriți tu și toți ceilalți oameni contemporani nouă.

Viața pe care o trăiești în acest moment, este exact viața cea mai bună pe care puteai să ți-o oferi până acum.

Să îți spun de ce. Noi zi de zi facem alegeri. Și, până la urmă, noi suntem suma alegerilor noastre. Iar aceste alegeri le facem în funcție de experiența pe care o avem cu viața. Și, desigur că, fiecare alegere conștientă o faci ca fiind cea mai bună pentru simplul motiv că nu ai cum să nu alegi ce e mai bun pentru tine.

Așa că…

Suma experiențelor tale de viață îți generează acea alegere. Cu alte cuvinte, tu ai luat cea mai bună decizie datorită experienței de viață pe care ai avut-o până în acel moment. Și astfel tu ți-ai oferit cea mai bună viață pe care ai fi putut să ți-o oferi.

Este mult mai simplu decât pare. Și desigur că pentru a avea încredere în intuiție și a face alegeri ce depășesc frica de a trăi este necesară practica, validarea și experimentarea. Dar asta presupune să ieșim din zona de confort și să experimentăm. Desigur, dacă îți dai seama care este relația cu propriul tău ego.

Să îi spui cum vrei tu. Dar odată ce îți dai voie să simți, să te deschizi, să fii vulnerabil, în acel moment începe viața. Pentru că mentalul trece în plan secund și frica de a trăi este ignorată.

Practic eu îți ofer cea mai simplă formă posibilă, care poate fi adoptată de oricine, oricând, oriunde.

Nu este necesar nici un curs, nici o metodă ultra complicată, ci este necesar doar un mod diferit de a vedea lucrurile.

Uite, să te ajut și mai mult, îți propun ca în fiecare zi să scrii un text în care ești recunoscător pentru viața ta și pentru ceea ce se întâmplă în viața ta.

Asta te obligă să te uiți puțin altfel la evenimentele din viața ta. Și vei vedea că încet, încet vei începe să te iubești pe tine pentru ceea ce ești.

Iar imediat după acel moment începe evoluția accelerată să se exprime. Și să îți ofere tot felul de înțelegeri care sunt mai presus de noi, pentru că trăiești într-un loc în care mai toate geniile au trăit.

A trăi cu iubire presupune să oferi înainte de orice. Și, după cum bine știi, toate geniile umanității au oferit fără să îi intereseze ceva material în schimb. Și toți au trăit în sărăcie și cu probleme mari în timpul vieții, dar toți au oferit și au dăruit pentru că exact asta trăiau și ei: iubire.

Nu o spun doar eu, ci o spun chiar ei, geniile umanității și îți vorbesc despre iubire în tot atâtea feluri în câte genii există.

Practic ei exprimă iubire, armonie, pasiune, încredere, smerenie; calități care sunt direct izvorâte din cea mai importantă emoție trăită de noi oamenii: iubirea.

Ești iubire, măi, om frumos!

Eu cred în tine!

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes