Întotdeauna mi-am dorit să fiu un muzician renumit, pentru mine muzica este iubire și cumva sunt strâns legat de trăirile muzicale, iar cine altcineva poate să le genereze mai bine decât un compozitor.

Așa că astăzi sunt un compozitor, mai exact rescriu partituri de viață!

Îți voi spune o mică bucățică din partitura mea de viață.

Acum 2 ani eram într-o depresie cruntă și nimic în jur nu avea sens.

Nu înțelegeam ce se întâmplă. Una peste alta, cumva, speranța a revenit și am spus că de data aceasta voi rescrie pentru totdeauna partitura mea de viață.

Cum am rescris cea mai importantă capodoperă muzicală?

Compozitorul - rescrie partituri de viaţă! 3

Mult mai simplu decât pare acum, uitându-mă în urmă.

Am adunat suma obiceiurilor mele zilnice și le-am schimbat unul câte unul până am ajuns la rezultate extraordinare la propriu, iar metoda a fost cea ușoară.

 

Adică cea în care corpul fizic, mental, emoțional și spiritual au acționat împreună pentru că schimbarea venea din mine, nu dintr-un program impus în care trebuia să fiu concentrat clipă de clipă pentru a reuși, așa cum sunt majoritatea cursurilor de dezvoltare personală în acest moment pe piață.

Modul în care te poziționezi față de schimbare e cheia reușitei, iar din acest punct de vedere știu o singură cale care, de fapt, e calea la care ajungem toți cei care ne dăm seama cum funcționăm și, mai mult decât atât, nu e nici un secret: această cale a fost propovăduită și expusă tuturor din vremuri străvechi și spune ceva de genul: urmează-ți inima!

Sau intuiția, aș spune eu, care, de fapt, este același lucru, doar că într-un sens mai apropiat de reușită.

Între timp am aflat și cum să îmi urmez intuiția și mi-am dat seama cât de simplu este să fac acest lucru: în momentul în care îți adresezi o întrebare, intuiția îți oferă răspunsul instant, pe când raționalul are nevoie de câteva secunde pentru a răspunde acelei întrebări.

Cu alte cuvinte acel prim răspuns primit este glasul intuiției, un cadou pe care îl avem în noi și despre care eu, personal, cred că este bucățica acea de Dumnezeu pe care o avem fiecare dintre noi în noi.

Dacă ai observat, intuiția îți dă informația de așa natură încât nu interferează cu binele sau răul altuia în sens mai larg.

Intuiția e cea care iubește oamenii și care oferă de fiecare dată un gram de încredere celorlalți, pentru că intuiția mea este aceeași cu intuiția celorlalți și, cu alte cuvinte, acea bucățică mică de Dumnezeu, ce se află în mine, comunică cu cealaltă mică bucățică de Dumnezeu din celălalt sau din ceilalți.

Și, Doamne, cât de bine e să avem încredere în oameni, dar, pentru a putea avea încredere în ei, este necesar ca eu și tu, în primul rând, să avem încredere în noi.

Să ne iubim și să ne acordăm timpul necesar învățăturilor și să avem răbdare ca și când am avea răbdare cu cel mai minunat elev al nostru, pentru că exact asta sunt eu, elevul cel mai important pentru mine și, desigur, că și tu ești la fel din acest punct de vedere.

Observi cum lucrurile se simplifică?

Intuiția e bucățica de Dumnezeu din tine, cu alte cuvinte, ai capacitatea de a fi genial, corpul tău fizic este evident că este genial clipă de clipă, rămâne corpul emoțional să îl aliniem.

Iar pentru acest aspect există compozitorul genial, adică tot tu.

Rescrierea partiturii de viață este un drum scurt și asta ți-o spun din experiență, acum, uitându-mă în urmă, ți-o spun cât se poate de direct: l-aș relua, dar știu că nu se mai poate pentru că evoluția este un proces ireversibil, dar sunt sigur că mai am o grămadă de bucurii și trăiri pe drumul ales de mine.

Iar pe drum înveți cea mai importantă lecție: să celebrezi viața și tot ce poate ea să îți ofere, mai simplu, să iubești tot și toate exact aș acum sunt și cum vin.

Se pare că am scris definiția fericirii care vine din interior și nu are nevoie de nici o metodă grea de a te concentra sau de a face nu știu ce exercițiu.

Starea aceasta de iubire este în tine. De fapt, tu ești iubire și așa poți trăi, a fi iubire este un mod de viață, un stil pe care îl îmbrățișezi o singură dată și la care nu mai poți renunța nici o clipă.

Eu sunt iubire și îți vorbesc strict din experiență, nimic mai mult.

Revin la obiceiuri. Consider că drumul tău ți-l voi spune în doar câteva cuvinte simple.

Scrii pe o foaie toate obiceiurile pe care le ai zi de zi, iar apoi începi cu cel mai ușor și îl transformi dintr-un obicei negativ într-unul pozitiv.

De exemplu, dimineața ieși din casă după 2 ore de pierdut vremea prin casă, vei schimba asta și vei ieși după doar 1 oră, apoi vei observa această schimbare și vei spune ”bravo”. Chiar îți recomand să îi spui și prietenului tău, prietenei tale sau vecinului de bloc, nu ezita să te lauzi cu micile tale victorii, este esențial să îți iei recompensa pentru modul în care funcționăm noi.

Apoi setează-ți obiective săptămână de săptămână și, orice ar fi, nu te opri din această practică zilnică, întrucât eu așa îi spun.

Zi de zi muncește la cea mai importantă partitură muzicală din lumea toată: tu însuți.

Practica mea zilnică de azi:

  • Alergat 5 km.
  • Articol scris de minim 1000 de cuvinte.
  • Scris la două cărți în același timp, în total 3000 de cuvinte.
  • Citit 50 de pagini dintr-o carte.

Desigur că mai am și alte activități mici care trebuiesc zi de zi realizate, dar am preferat doar să îți ofer o imagine de ansamblu asupra acestui incredibil mod de a genera schimbare și a deveni ceea ce ai dreptul prin naștere să fii: un om extraordinar, un om genial, care își atinge potențialul de câte ori este nevoie.

Menționez că acum 2 ani, nu eram în stare să scriu 100 de cuvinte despre mine într-o oră, dar încetul cu încetul am schimbat fiecare obicei cu un altul mai bun și mai bun și tot așa până am realizat că trebuie să îmi ofer provocări din ce în ce mai mari și care, în prima fază, îmi par greu de realizat.

În realitate, nimic nu e imposibil, pur și simplu suntem geniali și putem face orice ne dorim să facem, dacă acel ceva vine din noi, din ceea ce suntem noi și, mai presus de toate, nu interferează cu binele altui om.

Universul așa funcționează, intenția pură, curată întotdeauna ți-o îndeplinește, pe când dacă nu ții cont de binele celuilalt și intenția ta nu e tocmai pură și îi afectează viața celuilalt, Universul în acel moment are parte de un conflict și bănuiesc că ai observat că totul în Univers este în armonie, planetele, stelele și absolut totul plutește în armonie în mărețul Univers.

Așa că, te rog frumos, să îi oferi Universului intenții pure și curate și vei vedea că va deveni aliatul tău cel mai de preț și îți va aduce în cale tot ceea ce îți dorești tu.

Ești iubire, ești viață, ești Univers.

Te invit și pe tine să îți rescrii partitura de viață.

Eu am încredere în tine!

Cu drag,

Florin Alexandru

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse