Despre armonie

Despre armonie mi-am dorit întotdeauna să scriu, să spun, să țip la ceilalți sau să le arăt că se poate să trăim în armonie. De fapt, asta am făcut dintotdeauna: mi-am căutat armonia.

Nu cu multă vreme în urmă, nu știam ce presupune armonia. Dar oarecum știam că este acolo, undeva unde eu urma să ajung.

Am căutat-o mai toată viața sub toate formele posibile și am găsit-o în cele din urmă. Dar a fost un drum superb în care am descoperit sensul, menirea, oameni, idei, concepte. Și, mai presus de orice, m-am găsit pe mine.

Apoi având acest minunat cadou, m-am grăbit să îl ofer și desigur că am făcut-o în modul acela grăbit și neconvingător de cel care știe, care se crede superior pentru că el știe.

Rezultatul nu a fost cel scontat. Am fost dezamăgit și supărat că ceilalți nu înțeleg că eu aveam un dar superb de oferit. Pentru mine exact așa era.

Apoi a urmat o perioadă de căutări și de om care își dorește să atingă următorul nivel, cel în care te aliniezi cu ceilalți. Până la urmă, dacă îți propui să ajuți pe cineva, o vei putea face doar înțelegând.

Uite așa m-am transformat în salvator de pământ, de natură, de oameni, de vise/visuri, de mine însumi. Eram salvatorul suprem.

Apoi într-o clipă am înțeles că dacă e cineva/ceva care are nevoie de ajutorul meu mă va găsi în vreo formă sau alta.

Astfel că am început să ies din zona de confort și să mă expun, iar rezultatele au apărut pur și simplu. Iar eu, în sfârșit, puteam oferi armonie celorlalți.

Armonia în familie

A fost armonia mea atinsă, acum pot să ajut și să fiu ajutat. Superb. Acum am nevoie să îmi construiesc și eu armonia în familie, dar cum se face asta, mi-am spus?

Și astfel am aprofundat și tot am aprofundat, am observat, am aplicat, am tras concluzii și iarăși am aplicat, am învățat din nou și am continuat.

Au fost clipe, minute, ore, zile, luni și ani în care am alocat atât de mult timp acestor gânduri, strategii sau procesului de învățare sub toate formele posibile. Pentru ca, la un moment dat, să înțeleg cum și în ce fel aș putea oferi armonie în jurul meu, oferindu-mi mie, în primul rând, armonia.

Într-o relație, cu siguranță că dacă observi armonie la celălalt, vei dori și tu acea stare. Pentru că armonia e o stare combinată cu trăiri de tot felul, dar, mai mult de atât, armonia este un mod de a trăi.

De la armonie la geniu

O formă evoluată a unei stări care duce într-un singur loc: la genialitate. De fapt, acesta e ”de ce-ul” meu, cel pe care l-am căutat încă din copilărie. De atunci când am înțeles că eu trebuie să evoluez și pentru câteva clipe când visam cu ochii deschiși atingeam acea stare incredibilă de armonie. Și mi-am dat seama că acela e modul de viață pe care mi-l doresc.

Un mod de viață care scoate ce e mai bun din tine și care îți oferă cea mai bună variantă a ta.

Iar copilul tău, soția ta/soțul tău va dori să trăiască aceeași stare cu ține pentru că avem acest program în ADN-ul nostru, de a evolua.

Pentru că evoluția se întâmplă atunci când nu avem nici un conflict, atunci când experimentăm armonia, când echilibrul nostru ne oferă trăiri, simțiri și momente de visare!

De fapt, această stare de armonie reprezintă un stil de viață. Iar toți cei care au fost acceptați și validați de ceilalți ca fiind ”genii” au spus și spun același lucru, doar că sub alte forme și îți voi oferi câteva exemple:

„Toți suntem genii. Însă dacă judecăm un pește după abilitatea sa de a se urca în copaci, el va trăi toată viața cu impresia că nu este deștept.”Albert Einstein

”În copilarie atât de mult m-am crezut geniu, încât până la urmă am și ajuns.” Salvator Dali

”Geniul este abilitatea de a pune în practică ceea ce există în mintea ta.” Francis Scott Key Fitzgerald

”Geniul nu-i altceva decât o mare dispoziție pentru răbdare.” Georges Louis Leclerc de Buffon

”Geniul este recuperarea copilăriei la cerere.” Arthur Rimbaud

”Doar mințile strălucite își pot permite un stil simplu.” Stendhal

Exact același lucru l-au înțeles și ei. Că genialitatea este în noi și poate fi trăită, asumată, exprimată, oferită și celorlalți ca mod de viață.

Armonia ca stil de viață este tot ceea ce avem nevoie!

Iar armonia o să ți-o descriem în continuare și dorim din tot sufletul să dansezi și tu cu ea. Și astfel și copilul tău să o simtă și să o poată trăi în fel și chip.

Armonia este viață, acest superb cadou primit de la Univers, doar că e nevoie să ne uităm altfel la ea, să ne schimbăm felul în care am fost învățați să ne uităm la viață.

Să privim lucrurile exact așa cum sunt ele. De fapt, armonia, acest stil de viață, este doar o perspectivă, nimic mai mult.

Iar această perspectivă întotdeauna a existat, a fost în același loc, a așteptat doar să fie privită, observată, simțită și trăită.

Exprimarea genialității este doar un efect și ține de exprimarea simplă a lucrurilor.

Așa a fost dintotdeauna, doar că societatea, presiunea socială a negat ceva atât de simplu pentru că nu e așa. Complexitatea e forma pe care o îmbrățișăm când vrem să demonstrăm celorlalți și asta are o cauză în copilărie.

Când vroiam să demonstrăm părinților că suntem extraordinari ne gândeam să facem lucruri extraordinare. Și asta presupunea să construim structuri complexe, să învățăm la școală  sau să fim politicoși cu ceilalți, după un lung proces de învățare a formulelor de politețe.

Iar părinții noștri doreau, de fapt, să demonstreze celorlalți părinți ce fel de copii minunați au ei. Și așa s-a creat un cerc vicios unde cu toții am căzut și a trebuit să devenim învățați, superbi, frumoși, devreme acasă, dar nefericiți.

De ce?

Demonstrația

Pentru că nu am înțeles. Ei au învățat să fie părinți de la părinții lor, iar părinții lor de la părinții lor și tot așa.

Pe de o parte, nu au avut acces la informație, pe cealaltă parte, nu au știut cum să facă asta sau, pur și simplu, nu au înțeles.

Este normal ceea ce s-a întâmplat. Iar faptul că noi vă oferim toate aceste informații înseamnă că este momentul potrivit pentru a genera saltul de personalitate de care copiii noștri au nevoie. Iar pentru asta este nevoie să facem echipă cu tine, drag părinte. Și să îți oferim toate aceste informații cu mare drag și cu speranța că noi împreună cu tine vom putea crea o generație de oameni educați și care își vor exprima genialitatea fără doar și poate.

Soluția există. Echipa o avem (noi cu tine). Pentru că tu citești aceste rânduri datorită faptului că accepți ajutorul unor oameni care și-au dedicat întreaga viață acestui domeniu. Rămâne doar să punem în aplicare și să învățăm și să punem în aplicare și să învățam și tot așa până armonia este parte din tine și din familia ta.

Nu te întrebăm dacă asta îți dorești, pentru că este evident ce ne dorim cu toții de la copiii noștri, în schimb, te întreb un singur lucru:

Ești dispus(ă) să aplici ceea ce te vom învăța pe parcursul parcurgerii acestui material?

Care sunt pașii pentru un asemenea stil de viață?

Ce trebuie să facem să trăim în armonie?

  • Să observăm.
  • Să conștientizăm.
  • Să învățăm.
  • Să aplicăm.
  • Să învățăm din nou.
  • Să aplicăm din nou.
  • Să trăim conștient și să ne bucurăm de armonie.

Este incredibil de ușor să trăim armonie, de fapt armonia a fost tot timpul acolo.

Aștepta să fie aleasă, să fie simțită și dorită. În cele din urmă, eu am ales-o, dar după ce am observat, conștientizat, învățat, aplicat, învățat, aplicat, învățat….

Până la urmă, am ales-o și ceea ce vei regăsi în toate aceste materiale va fi despre armonie.

Ne vom uita la ea (observăm). Îi arătăm efectele binefăcătoare (conștientizăm). Ne uităm la toate formele pe care le poate lua (învățăm). O vom practica pentru câteva momente la început (aplicăm). Apoi vom observa, conștientiza, învăța și aplica din nou până vom crea din ea un stil de viață.

În fraza anterioară am surpins întreg acest minunat proiect, pentru că exact asta facem.

Mă simt onorat că fac parte din acest proiect. Și am ocazia să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect minunat; în care putem să observăm, arătăm, învățăm, aplicăm împreună cu tine toate ideile unor oameni care și-au dedicat întreaga viață unui bine mai presus de ei.

De fapt, simt că toți colegii mei cred în armonie. Și că, sub o formă sau alta, exact asta fac și ei, vor să ofere armonie.

Așa că pot afirma cu tărie că noi asta facem prin acest superb proiect: oferim armonie.

Îți urez o viață armonioasă atât ție, cât și familie tale!

Acest text este preluat din cartea Primul copil – Vol. 1. din seria Mama, Tata şi Copilul

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse