Conceperea unui copil este un cadou divin pe care noi avem ocazia să îl trăim, să ne bucurăm și să-l onorăm așa cum se cuvine.
Suntem programați genetic să aduce pe lume copii, fiecare cu rolul lui în acestă poveste, atât mama cât și tatăl.
Pentru majoritatea femeilor, dorința de a avea copii se înscrie într-un plan de viață mai amplu; conform cu idealurile familiei de origine. Fiind, în subtil, o dorință conștientă de nemurire si de identificare cu părinții.
Este demonstrate științific că renumitul efect placebo are un impact mult mai puternic asupra noastră decât credem noi, în toate aspectele vieții noastre.
În momentul în care plasăm o intenție, în mod natural toate acțiunile noastre duc spre împlinirea acelei intenții.
Așadar avem pe de-o parte intenția conștientă cea care ne spune clar ce vrem. Și ne conduce la acele acțiuni pe care trebuie să le intreprindem pentru a se împlini această intenție.
Intenția
Pe de altă parte avem intenția inconștientă. Care provine datorită unui scenariu de viață potrivinic; o programare din partea părinților încă din copilăria timpurie și în care nu am conștientizat ce se întâmplă.
Există anumite programe mentale care induc acțiuni ce implică evoluția firească a lucrurilor.
Uneori se întâmplă ca datorită unei frici sau datorită faptului că în copilărie cineva a fost victima unui abuz verbal, să nu îți dorească să aibă copii, iar acest lucru să se întâmple într-un mod inconștient.
Copilul interior
Dacă dorim să ne transformăm în bine, unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facem este vindecarea copilului interior de care am uitat.
Mult prea mulţi oameni îşi ignoră acest copil interior. Indiferent ce vârstă ai, înăuntrul tău se află un copil care are nevoie de iubirea şi de acceptarea ta.
Dacă eşti femeie, indiferent cât de independentă te consideri, tu ai înăuntrul tău o fetiţă foarte delicată, care are nevoie de ajutor.
Dacă eşti bărbat, indiferent cât de puternic te consideri, tu ai înăuntrul tău un băieţel care tânjeşte după afecţiune şi după căldura sufletească.
Este de o importanţă vitală să începem să acordăm atenţie copilului nostru interior.
De câte ori avem o reacţie emoţională puternică la ceva sau la cineva şi simţim că ne-a fost apăsat un buton interior în jurul căruia s-a strâns multă energie negativă în timp, acest lucru înseamnă că sunt atinse răni mai vechi.
Copilul interior simte panică şi se simte lipsit de speranţă, nu adultul.
Scopul nostru nu trebuie să fie niciodată să schimbăm Copilul interior! El nu trebuie schimbat, el trebuie doar abordat cu cea mai mare dragoste şi grijă, pentru a reuşi să devină ceea ce a fost proiectat să fie.
Copilul tău interior îţi afectează viaţa mai mult decât vrei să admiţi. Pentru orice lucru pe care vrei să-l obţii în viaţă ai nevoie de cooperarea copilului tău interior.
El este sursa energiei şi a entuziasmului.
Gândurile
Atragem realitatea pe care o găzduim în gândurile noastre, în egală măsură lucrurile pe care le iubim şi cele de care ne temem.
Modalitatea prin care primim ceea ce merităm reprezintă circumstanţele exterioare.
Orice sămânţă-gând cultivată sau care ajunge întâmplător în minte tinde să prindă rădăcini aici, să producă roade, să înflorească mai devreme sau mai târziu sub forma acţiunilor şi să genereze oportunităţi şi circumstanţe similare esenţei sale.
Gândurile bune generează roade pozitive, iar cele rele roade negative.
Noi nu atragem realitatea pe care ne-o dorim, ci ceea ce suntem. Poftele şi ambiţiile noastre apar şi dispar la fiecare pas. Dar gândurile şi dorinţele noastre cele mai profunde sunt alimentate de propria noastră hrană, care poate fi nutritivă sau nu.
Circumstanţele asociate cu suferinţa sunt rezultatul lipsei de armonie interioară (la nivel mental).
Pentru a recunoaște aceste programe limitative, este indicat să apelăm la consultanță de specialitate; la un psiholog căruia să îi adresăm întrebări de genul:
Poate fi rescris scenariul de viață?
Aveți experință în a lucra cu femeile care își doresc un copil?
Dacă nu există posibilități financiare de a apela la ajutor de specialitate, poți chiar tu studia acest fenomen și să îl înțelegi.
Citește mai mult despre scenariul de viață în cartea Mama, Tata și Copilul – vol 1 – Primul copil.
Un curs de inteligență emoțională te poate ajuta în acest sens. Deoarece îți va dezvălui propriul scenariu de viață, la un moment dat.