Ca părinți, cu toții ne dorim copii sănătoși și încercăm din răsputeri să îi convingem să mănânce fructe și legume. Unele le plac, pe altele nici nu vor să le vadă, dar să le mai consume.

Specialiștii în nutriție ne recomandă să nu lipsească avocado, iar asta datorită beneficiilor sale pentru funcţia cardiovasculară, digestivă, dar şi rolului pe care îl are asupra sistemului nervos.

Avocado e fruct, deși mulți îl tratează ca pe o legumă, fiind bogat în vitamine (conține 13 vitamine: A, C, D, E, K, E și 8 tipuri de vitamina B, inclusiv B6, B12 și acid folic), precum și alte elemente nutritive (potasiu, luteină, antioxidanți, grăsimi monosaturate).

Într-adevăr, avocado are un conținut ridicat de grăsimi – aproximativ 30 de grame într-un fruct de dimensiune medie, conținut de grăsime similar unui produs fast-food.

Dar, nu vă panicați. E vorba despre grăsimi monosaturate „bune”, ușor de digerat și asimilat de către organism. Mai mult de atât, avocado favorizează și absorbția de nutrienți din alte fructe și legume cu care este combinat în alimentație. Corpul știe rapid ce să facă cu aceste grăsimi și le transformă în energie, folosindu-le eficient în organism.

Vă propunem azi o rețetă rapidă, sănătoasă și gustoasă ce conține avocado și pe care copiii o vor adora.

Nutella de avocado

Ingrediente:

1 avocado

1 banană

100 ml lapte

1 lingură cacao

1 lingură miere

esență de rom

Mai puteți adăuga nuci, alune, cocos sau alte arome, după preferințe. Puneți toate ingredientele în blender și gata!

 

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse