S-au scris nenumărate articole despre modalități de a face femeile să se simtă mai văzute, auzite, iubite și apreciate.

Deoarece avem și foarte mulți cititori bărbați, și chiar dacă ei nu și-au exprimat dorința de a auzi echivalentul masculin, ne-am gândit că este timpul să îndeplinim aceste dorințe nerostite, dar naturale.

Nu credem că se vorbește destul de mult, dar bărbații răspund la laudă și apreciere la fel de bine ca și femeile. În multe cazuri, poate chiar mai bine. Oricare ar fi motivul, femeile tind să obțină cea mai mare parte a laudelor verbale atunci când vine vorba despre cum arată și cum îi fac pe bărbați să se simtă.

Așadar, fără alte întrebări, iată șase feluri de complimente pe care bărbaților le-ar plăcea să le audă mai des din partea partenerelor lor.

Complimente care arată că tu crezi în el

Unul dintre cele mai mari lucruri care îl face pe un tip să se topească este atunci când partenera sa îl sprijină și crede în el. Acesta este unul dintre cele mai importante lucruri pe care bărbații și-ar dori să știe că este adevărat, observat și apreciat despre ei într-o relație – încrederea.

 Când partenera spune orice variantă de„ cred în tine ” ei se simt ca un super-erou care poate realiza orice.

Exemple:

– Eu cred în tine.

– Îmi place cât de motivat și ambițios ești.

– Orice îți propui, știu că vei reuși. Întotdeauna.

– Desigur, oamenii vor să lucreze cu tine / pentru tine … oamenii au încredere în tine și în abilitățile tale. Așa cum ar trebui. Ești uimitor în ceea ce faci.

– Bineînțeles că ai primit o mărire / nouă slujbă. Ești talentat, muncești din greu și toată lumea știe asta. Sunt atât de mândră de tine.

– Ai realizat deja atât de multe în viața ta. Sunt sigură că vei continua să faci multe alte lucruri grozave. Vei profita la maximum de orice situație care vă apare.

complimente barbati

Complimente specifice  aspectului fizic

În timp ce bărbații s-ar putea să nu aibă atât de multă expunere la body shaming ca femeia obișnuită în societatea occidentală, aceștia sunt încă nesiguri cu privire la anumite elemente ale aspectului lor fizic. În plus, fiecărei persoane (indiferent de sex) îi place să știe că partenerul său îi consideră estetic plăcut. Fie că sunt brațele, mâinile, ochii, coapsele sau podoaba capilară care sunt la capătul complimentului, băieții nu sunt prea pretențioși.

Iată câteva exemple de complimente care le pot atinge inima:

– Arăți atât de bine.

– Uau … nu glumeai când ai spus că faci sport. Uită-te la tine!

– Arăți super masculin azi. Imi place.

– Arăți atât de frumos în costumul / cravata / ținuta aia!

– Ești atât de frumos când râzi.

– Arăți frumos chiar și când plângi.

– Arăți mereu atât de bine … chiar și atunci când tocmai te-ai trezit și părul tău este dezordonat.

Complimente care îi recunosc eforturile

Tuturor ne place să ne fie recunoscut  efortul depus în relații.

Arată-i că apreciezi ceea ce face pentru tine. Chiar și cele mai simple lucruri. Observă și recunoaște totul. Ori de câte ori apreciezi ceva cu voce tare, ai mari șanse să obții mai mult. Și chiar dacă nu este mereu cazul, îți faci partenerul să se simtă iubit.

Fie că a scos gunoiul, a înlocuit becul sau a spălat vasele este irelevant … ceea ce contează este să-l apreciezi pentru orice serviciu din când în când.

Exemple:

Ești atât de bun cu mine.complimente barbati

– Îți mulțumesc foarte mult că ai gătit pentru mine, dragul meu. Chiar apreciez. Și acest lucru este delicios!

– Poți repara orice, nu-i așa?

– Îmi place cât de blând ești cu mine.

– Multumesc ca m-ai ascultat. Apreciez foarte mult că m-ai lăsat să mă descarc.

– Am observat că ai făcut (asta) pentru mine. Mulțumesc că ai fost atât de atent. Chiar apreciez. Ești foarte dulce cu mine și îmi place.

– Mi-a plăcut să te văd jucându-te cu copiii azi. Latura ta jucăușă este atât de sexy. Îmi place că poți să te relaxezi și să te distrezi uneori.

Aici poți găsi un articol interesant despre cum influențează relația voastră de cuplu relațiile viitoare ale copilului.

Complimente care arată că îl respecți

Mai multe studii au arătat că bărbații simt respectul ca o dovadă de iubire și acordă o importanță emoțională mai mare sentimentului de respect. Deși nu cred că aceste studii înseamnă neapărat mult la nivel individual, este important să reținem că bărbatul dorește probabil să se simtă respectat în relația voastră.

Iată câteva modalități de a-i spune:

Tu esti un om bun.

– Sunt mândră de tine.

– Am atât de mult respect pentru tine.

– Devii o versiune mai bună a ta de fiecare dată când te văd.

– A fost nevoie de mult curaj să recunoști că ai greșit / să-ți ceri scuze… Admir cu adevărat că ai reușit să faci asta. 

– Îmi place cât de grijuliu ești cu prietenii / părinții / colegii mei. Ești atât de conștient de ceilalți oameni, chiar apreciez asta la tine.

Complimente care arată că ai încredere în el și în capacitatea lui de a conduce

Dă vina pe condiționarea socială, pe biologie sau orice altceva ți-ai dori, dar majoritatea bărbaților au o nevoie profundă de a fi văzuți ca lider în viața și relațiile lor. Până la urmă este ceva natural, având în vedere că printre atributele masculinului regăsim viziunea și direcția. Acestea două fiind ingrediente necesare unui lider, e normal ca bărbații să exceleze în această zonă.complimente barbati

Spune-i că îl vezi și că ai încredere în felul său de a fi folosind următoarele complimente:

Am incredere in tine.

– Sunt de partea ta.

– Nu ne-ai condus niciodată greșit în trecut.

– Te-aș urma oriunde.

– Întotdeauna dai cele mai bune sfaturi. Ești atât de inteligent.

Complimente care arată cum te simți în preajma lui

Deși se spune că bărbații nu sunt atât de emoționali ca femeile, acesta este un mit. Cu toții avem aceleași nevoi și experimentăm aceeași gamă de emoții.  Vorbind despre cum și ceea ce simți poate deschide conversații interesante ce vor duce la o cunoaștere mai profundă a partenerului. Începe cu un compliment.

Spune-i ce simți atunci când ești în preajma lui.

Știi întotdeauna să mă faci să zâmbesc.

– Ne conectăm la un nivel atât de profund.

– Simt că pot realiza mult mai multe în viața mea, pentru că te am pe tine alături. Mă simt întotdeauna susținută de tine și acest lucru înseamnă atât de mult pentru mine.

– Ochii tăi sunt atât de captivanți. M-aș putea pierde în ei pentru totdeauna.Sunt oglinda sufletului tău minunat.

– Nu m-am simțit niciodată mai sigură și mai confortabilă în preajma oricărei alte persoane. Îmi place să fiu în prezența ta.

– Ești cel mai amuzant tip pe care îl cunosc.

Partenerul tău va răspunde la unele dintre aceste complimente mai bine decât la altele. Încearcă și tu câteva dintre ele și vezi ce se întâmplă.

Și înainte ca secțiunea de comentarii să se transforme într-un „De ce trebuie să gâdilăm ego-ul masculin?” / „Oamenii nu au nevoie de complimente … ar trebui validate intern!” … acest articol este menit doar să definească o direcție pentru a îndemna oamenii să trăiască în iubire mai des. Cu toții ne bucurăm când primim un compliment sincer, iar majoritatea celor expuse mai sus ar putea fi aplicate și femeilor oricând.

complimente barbati

Dacă și pentru tine o relație împlinită se bazează pe o comunicare constantă și sinceră, noi îți propunem un mod distractiv de a realiza acest lucru.

Comandă acum jocul Mă mai iubești? Și bucură-te de o viață împlinită alături de partenerul tău.

Jocul ajută la eliminarea rutinei în cuplu și la reconectarea dintre parteneri, mai ales odată deveniți părinți. „Mă mai iubești?” este o oportunitate de a crea cadrul de a vă da o întâlnire romantică chiar și când nu aveți timp să plecați undeva doar voi doi. Jucând acest joc puteți să vă redescoperiți unul pe celălalt chiar în mijlocul obligațiilor zilnice.

Domnilor, sunteți delicioși pentru faptul că ne citiți, mulțumim!

6 tipuri de complimente pe care bărbaților le-ar plăcea să le audă mai des 3Citește cartea „Ce culoare are parașuta ta?”, scrisă de Richard N. Bolles – autor de bestseller și cel mai cunoscut consilier în carieră – și descoperă în paginile ei o mulțime de soluții pentru ca tu și copilul tău să aterizați cu succes în acest peisaj nebun și complicat, numit piața muncii!

This Post Has 2 Comments

  1. Mihaela

    Super tare articolul, Bravo 🤗. Apreciez mult ceea ce faceți!

    1. Alexandra Horascu

      Mulțumim pentru atenție și apreciere, Mihaela! Ne bucurăm că faci parte din comunitate și că îți suntem de folos.🥰🌺🙏

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes