Odată cu vârsta, timpul părinților petrecut cu adolescenții devine mai scurt, iar lucrurile care erau valabile în copilărie, adică activitățile preferate ale copilului – joacă, povești etc., rămân doar amintiri. Și cum e important ca un adolescent, fie fată, fie băiat, să petreacă timp sănătos, util, plăcut cu mama sa, vă propunem astăzi 10 activități prin care fiul și mama se pot conecta unul cu celălalt.

Dacă pentru o fiică adolescentă și pentru mama ei lucrurile stau oarecum mai ușor, iar activitățile împreună sunt mai variate, s-ar spune că, în cazul fiilor și al mamelor, nu e tocmai la fel. Totuși, soluții se găsesc, activitățile se pot crea în funcție de posibilitățile și de interesele fiecăruia, iar o relație sănătoasă mamă-fiu presupune și timp de calitate împreună, interacțiune, momente pline de umor, de conectare, de iubire.

Așadar, iată ce activități vă propunem pentru momentele mamă-fiu:

1. Jucați un video game împreună. Permite-i să te învețe cum să joci. 

Dacă adolescentului îi plac jocurile video, ce ar fi să jucați unul împreună? Chiar dacă, de multe ori, aveți discuții în ceea ce privește jucatul acestor jocuri și nu ți se pare cea mai bună idee, e totuși un mod de a petrece timpul împreună. Și cu siguranță vei face un adolescent fericit!

2. Jucați un board game împreună, șah etc.

Un board game interesant pentru amândoi ar fi Inside Hero, pentru că, pe lângă clipele de râs, e un mod eficient și amuzant prin care vă puteți dezvolta amândoi inteligența emoțională.

3. Gătiți împreună: învață-l cum să facă un fel de mâncare, poate chiar felul lui preferat de mâncare/faceți o pizza împreună.

Dacă are un fel de mâncare preferat/un desert pe care îl mănâncă mereu cu poftă, învață-l să și-l prepare singur, oferindu-i ingredientele și sfaturile necesare. De asemenea, puteți găti pizza în casă, plus multe alte feluri de mâncare delicioasă.

4. Ieșiți cu bicicletele.

O zi însorită ar putea fi ocazia perfectă ca să ieșiți să vă plimbați cu bicicletele. Faceți mișcare și, în același timp, petreceți și timp împreună.

5. Mergeți la alergat/jucați împreună badminton/volley/tenis etc.

Sportul e sănătos pentru amândoi, iar câteva ture de alergat/un sport cum ar fi volley-ul, tenisul etc. ar fi o idee prin intermediul căreia niciunul dintre voi nu s-ar plictisi!

6. Vizionați un film împreună.

Lasă-l pe el să aleagă filmul și vizionați-l împreună, cu gustări și cu voie bună.

7. Încercați un fel de mâncare nou. 

Fie un nou tip de înghețată, fie un fel de mâncare provenit din altă cultură, fie îl mâncați la restaurant sau îl preparați acasă – nu contează. Încercați împreună o mâncare nouă!

8. Adresați-vă unul altuia întrebări precum: „Ce crezi că vei face peste 5 ani? Unde vei fi? Ce visezi să faci?”

Încearcă să-i cunoști și să-i înțelegi visurile. Să vorbești cu el despre ce-l frământă, fără să pui presiuni asupra lui, fără să fii insistentă. Adresează-i întrebări despre ceea ce vrei să afli, îngăduie-i să-ți răspundă sau nu, discutați deschis și respectați-vă limitele personale.

9. Uitați-vă la un documentar/niște video-uri amuzante.

Nu numai un film e o idee bună, ci și ceva mai scurt poate fi, cum ar fi un documentar sau niște video-uri amuzante. Un documentar e perfect pentru cultura generală a ambilor, iar niște video-uri amuzante pot fi distractive și relaxante.

10. Permite-i să te învețe ceva nou.

Fie că te va învăța cum să te joci un joc video, fie că te învață să joci șah, fie că te învață să folosești un nou program pe calculator sau o aplicație pe telefon – lasă-l să te învețe orice! Va capăta încredere în sine și va fi încântat de această oportunitate, întrucât se va simți folositor.

Mămici, voi ce alte activități faceți împreună cu fiii voștri? Cum petreceți timpul împreună?

De asemenea, aici veți găsi alte 10 activități pe care orice mamă le poate face împreună cu fiica sa.

Să petreceți timp minunat și să vă bucurați de conectare și de momentele împreună, care, deși sunt mai scurte și mai puține, pot fi mai calitative și mai plăcute!

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes