„Nu pot, puiule. Trebuie să plec la muncă.”

A trecut weekend-ul și copilul tău crede că în continuare ai timp liber. Micuții nu au noțiunea timpului atât de dezvoltată.

Se trezește dimineața, te privește cu ochișorii săi gingași și-ți spune: „Mami, azi ne jucăm din nou jocul cu numere?”, dar tu îi explici cu blândețe că trebuie să mergi la lucru.

Această întâmplare se repetă de câteva ori pe lună și te face să te gândești, dacă nu cumva ar fi mai bine să stai cu copilul tău acasă toată ziua pentru că îți simte prea mult lipsa, iar pe viitor acest lucru îl va afecta.

Pe de altă parte, stabilitatea financiară a famililei este importantă și îți este greu să renunți la job, ca să nu mai vorbim și de faptul că îți este teamă să ieși din ritmul tău zilnic de la serviciu cu care te-ai obișnuit fiindcă este posibil ca mai târziu să-ți fie greu să mai revii.

Este cu adevărat o problemă pentru dezvoltarea copiilor timpul prea scurt petrecut împreună, datorită programului de lucru?

Iată ce spun specialiștii.

Studiu: Copiii ai căror mame se duc la serviciu, vor avea beneficii mai mari în viață 1

O echipă de cercetători din Statele Unite și Regatul Unit au analizat datele a peste 100.000 de bărbați și femei din 29 de țări, pentru a stabili dacă statutul de angajat al mamei are legătură cu rezultatele copiilor ei la vârsta adultă. 

Studiile arată că fetele ale căror mame lucrează sunt mai susceptibile în a crește armonios și a avea o carieră de succes decât băieții ai căror mame muncesc, deoarece aceștia din urmă petrec mai mult timp alături de părinții lor la vârsta adultă.În plus, cercetarea nu a evidențiat nici o asociere semnificativă între statutul de angajare al unei mame și gradul de fericire al copiilor săi când ajung la maturitate.

Cu alte cuvinte, copiii ai căror mame muncesc sunt la fel de fericiți ca și copiii unei mame casnice.
Toate aceste constatări au fost publicate în luna aprilie în revista „Work, Employment and Society”. Unele dintre cercetările preliminare au fost lansate în 2015.
Deoarece studiul intenționa să măsoare numai raportul dintre serviciul mamei și rezultatele fiului sau ale fiicei sale mai târziu în viață, constatările nu sugerează în nici un fel că nu există beneficii și pentru copiii unei mame casnice.
Această cercetare nu demonstrează că o mamă angajată are copii mai fericiți decât o mamă casnică, sau că mamele angajate ar fi mai bune.”, a declarat Kathleen McGinn, profesor la Harvard Business School și principalul autor al studiului, pentru CNNMoney în 2015 .

„Ceea ce demonstrează este că fiicele au șanse mai mari să fie angajate, pentru că dețin responsabilitatea de supraveghere, a spus ea,”iar fiii petrec mai mult timp în casă, alături de părinți atunci când ajung la maturitate.”

În cercetările care utilizează date din programul „Familia și schimbarea rolurilor de gen”, probabilitatea de a fi angajată a fost de 1,21 ori mai mare pentru femeile crescute de o mamă angajată în comparație cu cele ale căror mame nu erau angajate, au constatat cercetătorii.

Studiu: Copiii ai căror mame se duc la serviciu, vor avea beneficii mai mari în viață 2

În rândul bărbaților, s-a demonstrat că cei crescuți de mamele care lucrează au petrecut săptămânal aproximativ 50 de minute suplimentare pentru membrii familiilor lor decât cei ai căror mame nu erau angajate, au constat cercetătorii, folosind datele din programul „Social Surveillance International.”

Cum putem schimba acest lucru pentru a avea un copil echilibrat, implicat și responsabil?

Băiețel sau fetiță, contează mai puțin atunci când vine vorba de construirea unui caracter puternic și responsabil.

Deși fetele ale căror mame muncesc au șanse mai mari de a reuși în viață decât băieții, se pare că există un anumit tip de inteligență, care, dezvoltată încă din copilărie, poate asigura succesul oricărui copil.

Este vorba despre inteligența emoțională care acționează acolo unde copilul are nevoie, îl ajută să treacă peste obstacole, să găsească soluții, să se adapteze situațiilor noi, să fie empatic cu cei din jur, înțelegător și încrezător în forețele proprii.

Un copil echilibrat emoțional este un viitor adult responsabil!

Pentru a putea antrena inteligența emoțională a micuților încă de la vârste fragede, poți apela la cea mai ușoară metodă de învățare și anume: jocul.

Îți recomandăm, în acest sens, jocul EQ GAME – Alfabetul inteligenței emoționale, un joc care se comportă ca un adevărat curs de dezvoltare a inteligenței emoționale.

Este recomandat tuturor (adulți sau copii peste 4 ani) și are următoarele beneficii:

Studiu: Copiii ai căror mame se duc la serviciu, vor avea beneficii mai mari în viață 3

Poți găsi EQ GAME aici:

https://tikaboo.ro/eq-game-apr/

În concluzie, educația joacă un rol important în dezvoltarea armonioasă a copiilor și, indiferent, dacă ești o mamă casnică sau care lucrează, este necesar să acorzi atenție asupra inteligenței emoționale a micuțului tău.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse