13 e numărul meu norocos 🙂 Dacă e să cred în noroc :)) În ultima vreme am înțeles tot mai mult că tot ceea ce gândim și facem are consecințe. Și simt recunoștința pentru asta!

Nu am mai scris de mult timp, dar am simțit imboldul de a relua acest obicei.

Concediu

Suntem în concediu. La munte. E prima dată când venim aici vara, de obicei veneam la ski. Și e atât de minunat! M-am încărcat cu o energie fantastică și magică (cum ar zice Florin Alexandru) a naturii și am reușit să mă reconectez cu mediul înconjurător, dar și cu mine.

Mi-am reluat chiar și obiceiul de a alerga. Vă povestesc data viitoare despre cum am început – am renunțat și am reluat alergatul. 🙂

Cert este că aceste zile în liniște, cu mult verde, cu aer curat, cu ape reci și limpezi, cu brazi înmiresmați m-au făcut să realizez câtă abundență am în viața mea. Și cât sunt de recunoscătoare pentru toate acestea.

Recunoștința

Și așa mi-am readus aminte de o carte ”Magia”, care presupune o practică de 30 de zile. În fiecare zi sunt alte provocări pentru a descoperi magia vieții, dar fiecare dimineață din cele 30 începe cu a scrie 10 motive pentru care ești recunoscător. Câte 10 motive diferite în fiecare zi. La final sunt 300 de motive, scrise.

Prima zi a fost ușor, am trecut aspectele evidente. Însă pe măsură ce treceau zilele mă gândeam ce o să mai scriu. Și după ce primele 10 zile am realizat că vedeam deja lumea cu alți ochi. Am trecut la lucrurile subtile pentru care eram recunoscătoare. Am început să mă bucur de o adiere înmiresmată de vânt și să fiu recunoscătoare pentru asta. Să fiu recunoscătoare pentru o persoană pe care înainte aș fi considerat-o ”nasoală”, dar acum o vedeam ca o binecuvântare pentru că îmi arăta ”bubele” mele și aveam șansa de a lucra cu ele.

Am descoperit aceste minuni care ne sunt mereu la dispoziție, dar nu suntem învățați să le vedem și să le apreciem, și datorită provocărilor zilnice din carte.

Încearcă și tu!

Vă încurajez să încercați! În fiecare dimineață scrieți 10 lucruri pentru care sunteți recunoscători. E important să scrieți, nu doar să vă gândiți la ele, întrucât scrisul are o forță foarte mare. Dacă vă faceți acest obicei dimineața vă ajută să vă setați pozitiv întreaga zi și să vedeți binecuvântările din acea zi. Dacă văîntrebați când să scrieți 10 recunoștințe dimineața, că doar aveți atâtea de făcut înainte de a ieși din casă, o să vă povestesc și despre experimentul 5 AM pe care l-am făcut.

Există și varianta să scrieți 3 lucruri pentru care sunteți recunoscători, 3 lucruri care au mers bine și 3 lecții învățate în acea zi, seara, într-un jurnal. Am încercat și varianta asta, pe care am auzit-o prima dată la Niculina Gheorghiță. Și mi se pare foarte utilă. Dacă faci acest lucru seara, te ajută să te focalizezi pe aspectele pozitive de peste zi, să ai un somn mai odihnitor și să conștientizezi lecțiile învățate.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse