Iubirea condiționată
“Societatea ne învață iubirea condiționată; adică „Te iubesc, dacă ești așa cum vreau să fii”. (Miguel Angel Ruiz)
Iubirea condiționată este cel mai adesea afișată de cei care pun restricții asupra dragostei lor, ceea ce înseamnă că, dacă nu ești de acord cu ei și / sau alegerile lor de viață, nu ești vrednic de dragostea lor.
Iubirea condiționată este o emoție polarizată, însemnând că la polul opus al iubirii este ura. Iubirea condiționată vine din ego și, în general, se concentrează pe cineva (ca partener romantic, copil, părinte, prieten) sau ceva (cum ar fi o casă, o mașină sau un loc de muncă).
Atunci când iubim pe cineva în mod condiționat, avem tendința să dorim să privească, să acționeze și să gândească în moduri care se potrivesc propriilor noastre paradigme și așteptări.
Noi îi ținem pe ceilalți responsabili față de așteptările noastre pentru a ne califica pentru afecțiunea noastră.
Dacă acționează așa cum vrem noi, ne exprimăm aprobarea; Dacă acționează contrar dorințelor noastre, ne reținem expresia acceptării lor, de obicei, într-o formă de mânie.
Dragostea condiționată polarizează procesul nostru de gândire internă pentru a crede: „Am dreptate și tu greșești, deci cred că ar trebui să vezi lucrurile în felul meu.”
De îndată ce începe să judece ceva sau pe cineva ca fiind bine sau rău, bun sau rău, înseamnă că nu vorbim de iubire necondiționată, deoarece percepem că suntem autoritatea pentru viața altcuiva.
În cele din urmă, aceasta are drept rezultat o forță de putere pentru toți cei implicați, deoarece se concentrează asupra controlului, care de obicei provoacă o reacție defensivă din partea oamenilor pe care încercăm să îi schimbăm.
Când cineva acționează într-un mod care se abate de la așteptările noastre sau face ceva pentru a ne răni pe noi sau pe cineva de care ne pasă, putem transforma emoția iubirii condiționate la capătul opus ura.
Ura este o emoție foarte puternică, care are rădăcini în frică. Ura este extrem de distructivă și provoacă dezastru asupra bunăstării noastre mentale, emoționale și fizice.
Acordarea sau refuzul acceptării pe baza comportamentului unei alte persoane este esența acestei iubiri.
Cei care iubesc în mod condiționat, de obicei primesc la rândul lor iubire condiționată.
Consecințele iubirii condiționate
Copilul care a primit iubire condiționata din partea părinților va învăța:
- să se teamă de eșec,
- să evite situațiile noi,
- să se conformeze doar pentru a fi acceptat de cei din jur,
- să își ascundă adevăratele dorințe, preferințe sau preocupări pentru a primi aprobarea celor din jur,
- să dorească să fie ca altcineva,
- să fie dependent de performanță (socială, profesională, școlară etc.)- “Nu valorez nimic dacă nu obțin mereu cele mai bune rezultate/dacă nu am succes social etc.”
Iubirea necondiționată
Iubirea necondiționată este neutră și nu are o polaritate opusă. Sursa iubirii necondiționate este spiritul.
Prin urmare, este disponibilă pentru toată lumea fără a fi necesar ca cineva să îndeplinească anumite condiții pentru a o primi.
Iubirea necondiționată ne revine la un nivel de suflet, începând de la nivelul acceptării de sine și al iertării de sine și emite lumină divină pentru toată lumea și pentru tot.
Când luăm o decizie conștientă de a alege gândurile bazate pe iubire necondiționată, aceasta nu înseamnă că suntem de acord cu toată lumea și cu totul. Înseamnă că ne angajăm în mod conștient să exprimăm respect, bunătate și cooperare pentru toată lumea și pentru orice din mediul nostru.
Iubirea necondiționată nu este ceva care se întâmplă cu noi sau în afara noastră.
Este forța vieții energiei în ființa noastră și este înrădăcinată în fiecare celulă a corpului nostru.
Nu trebuie să căutăm iubire – suntem, fiecare dintre noi, întruparea fizică a iubirii necondiționate.
Deoarece iubirea necondiționată este energia vieții, ea este formată, infinită, continuu în mișcare și necondiționat disponibilă.
Iubirea necondiționată are un efect pozitiv asupra stării fizice, emoționale, mentale și spirituale a ființei noastre, creând adevărul, bucuria, frumusețea, sănătatea, armonia și tot ce există în lume.
Natura bunăvoinței, compasiune a iubirii universale curge prin noi și binecuvântează pe toată lumea și pe tot ceea ce atinge.
Când ne deschidem inimile pentru a primi și a exprima dragostea universului, ne simțim expansivi și radianți.
Ne ridicăm în mod automat deasupra limitelor fricii, deoarece dragostea necondiționată este infinit mai puternică decât frica; De fapt, iubirea necondiționată este cea mai puternică forță care există.
Comportamentul copilului este modalitatea prin care exploreaza lumea, o percepe si învată despre ea.
Emoțiile și gândurile sale rezultă și ele din interacțiunea cu lumea-de aceea, a-l judeca sau a-l pedepsi pentru ele este nedrept. Este important să îi explici copilului două lucruri:
- valoarea sa, ca ființă umană, nu depinde de comportamentul sau emoțiile și gândurile sale
- are libertatea/dreptul să simtă sau să gândească orice, dar nu și libertatea de a face orice (acțiunile care îi rănesc pe cei din jur sunt sancționate).
„Chiar după atâta amar de vreme Soarele nu spune Pământului, „Tu îmi eşti dator.”
Priviţi ce se întâmplă cu o astfel de dragoste…luminează întreaga lume.”. ~ Hafiz
Amintindu-ne că suntem fiecare creați în energia iubirii divine, ne oferă o mare inspirație și speranță reînnoită că fiecare dintre noi are puterea de a aduce lumii propria exprimare unică a iubirii necondiționate, care aduce vindecare tuturor și tuturor lucrurilor pe care le atingem.
Așadar, dragi părinți, iubiți-vă copiii așa cum doriți voi înșivă să fiți iubiți.
Dacă ți-a plăcut ce ai citit, distribuie pe Facebook și ajută și alți părinți!
- Distribuie Pe Facebook
- 175 shares