Baloane, lumânări, jocuri, prăjituri, zâmbete… Ziua de naștere a oricărui copil ar trebui să fie plină de emoție și de bucurie, de momente de neuitat care să contribuie la fericirea celor mici.

   Dacă un copil acordă o importanță majoră zilei sale de naștere este pentru că simte emoția și așteptările din jurul său,  înțelege că este o ocazie ce merită să fie sărbătorită, se simte important și iubit. Sărbătorirea lui devine un moment de bucurie intensă și nu doar pentru că-i place să fie în centrul atenției sau pentru că are multe cadouri de deschis.

 Iată 4 motive pentru a sărbători aniversarea copilului dumneavoastră în fiecare an:

1- Pentru că-i întărește stima de sine – când un copil sărbătorește și se distrează alături de cei dragi, se simte important, în siguranță, știe că și el contează. A-i sărbători ziua de naștere presupune să îi arăți copilului tău că îl iubești, că îl accepți pentru ceea ce este și că deține un loc important în familie.

2- Aceasta este o ocazie bună de a-și face prieteni noi – pe lângă familie, legăturile cu prietenii, vecinii, oamenii care îi sunt apropiați sunt, de asemenea necesare, pentru o dezvoltare armonioasă a copilului. Aniversarea poate fi o oportunitate în a-l ajuta să lege prietenii, să se integreze într-un grup sau să împărtășesc experiențe comune cu ceilalți.

3- Creați împreună amintiri minunate în fiecare an – Sărbătorirea anumitor evenimente cu familia este importantă pentru a lega legături care vor dura în timp. Studiul memoriei preșcolare indică faptul că majoritatea amintirilor legate de copilărie nu sunt cu adevărat amintiri, ci mai degrabă imagini create dintr-o mulțime de date colectate inconștient și provenind din surse diferite, precum senzații, mirosuri și muzică. Deci, crearea de amintiri pintr-o aniversare poate fi cu adevărat semnificativă pentru copil.

4- Dezvoltă o percepție mai clară a timpului. Copiii nu sunt conștienți de trecerea timpului. De aceea, vârsta și zilele de naștere sunt o modalitate excelentă pentru ei de a experimenta procesul de creștere.

    În momentul în care ne decidem să ne amintim nașterea copilului ca fiind ceva ce merită sărbătorit, vom putea transforma aniversarea lui într-o întâlnire importantă pentru întreaga familie. De la consolidarea legăturilor de familie, la crearea unor amintiri foarte prețioase, sărbătorirea zile de naștere este momentul perfect pentru a-i spune copilului ce bucurie a adus în viața noastră.

   Unii părinți s-ar putea simți obligați să sărbătorească zilele de naștere ale copilului lor și, prin urmare, să-și dedice toate economiile acestei zile. Însă, aniversarea copilului nu ar trebui să fie un sacrificiu, ci un moment de bucurie; simplul act de a sufla în lumânare și de a mânca un tort poate fi transformat într-o sărbătoare de suflet. Ceea ce contează este că va fi înconjurat de cei pe care îi iubește, că poate simți că această zi este una specială.

   Valorile pe care copilul le învăță sărbătorindu-i ziua de naștere.

 Toate regiunile și toate familiile au tradiții. Ne sărbătorim zilele de naștere diferit în funcție de locul din care venim. De aceea, este și un mod de a transmite valorile și obiceiurile următoarei generații. Astfel, copiii învață să se integreze în grupul social. Acestea sunt lecțiile neprețuite.

   Învată să împărtășescă, să aibă încredere în sine, să fie spontani – acestea sunt alte valori care pot fi dezvoltate prin sărbătorirea zilei de naștere. Părinții pot profita de astfel de ocazii pentru a sublinia importanța prieteniei. Momentele frumoase petrecute cu prietenii sunt mai prețioase decât cadourile sau bunurile materiale.

   Recunoștința este o altă valoare importantă. Copilul va putea aprecia eforturile familiei și ale prietenilor. În plus, alegând o temă care îi place, îi arăți copilului tău că îi cunoști gusturile și că știi cum să-l faci fericit.

   Iubirea este, fără îndoială, cea mai importantă valoare pe care o poți transmite copilul tău, mai ales atunci când își sărbătorește ziua de naștere, o ocazie unică de a avea grijă de legăturile care unesc familia.

   Toate aceste valori ca și clipele unice pe care i le oferă aniversarea vor dura peste timp, vor sădi în sufletul său încredere, seninătate, zâmbet și îi vor deschide calea spre o viață frumoasă, trăită cu bucurie.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse