Ai în minte un lucru pe care copilul tău nu trebuie sub nicio formă să îl facă? Ți se pare absurd să îl lași să se joace în grădină sau să alerge pentru că se lovește?

Dacă deja ți-a zburat gândul spre un anumit moment petrecut în care te-ai ferit a-l lăsa să facă un lucru puțin ieșit din tipare, înseamnă că ai descoperit articolul potrivit.

Creativitatea: Cel mai bun cadou pe care îl poți dărui copilului tău 1

Teama, frica sau lipsă de comunicare, pot de multe ori să împiedice desfășurarea unor activități care ar putea avea un rol esențial în dezvoltatea gândirii.

Nu de puține ori ne trezim, noi părinții, puși în situația de a alege între siguranța copilului nostru și ceea ce el își dorește sau chiar are nevoie.

Dar oare nu putem găsi o soluție care să nu necesite sacrificii?

Împreună vom soluționa cele mai importante probleme legate de trecerea barierelor creativității și deschiderea unor noi orizonturi pentru copiii noștri.

De ce este importantă creativitatea?

Cu toții știm faptul că omenirea a avut și încă are parte de o dezvoltare continuă.

De la epoca de piatră până în ziua de azi, am trecut prin diverse procese de evoluție, cea mai mare parte dintre ele fiind pozitive pentru specia noastră.

De la prima roată de car, până la producerea curentului electric, oamenii s-au folosit de creativitate pentru a produce lucruri ce urmau să-i ajute spre o evoluție accelerată, așa cum este cea din zilele noastre.

Creativitatea în gândire a avut un rol major în dezvoltarea omenirii și a tot ceea ce ne înconjoară.

Dar și lumea în care trăim acum cere în continuare multă creativitate, iar persoanele creative sunt cele care reușesc să găsesc soluții la cele mai diverse nevoi umane.

Cei mici își pun deseori întrebări despre lume, viață și tot ceea ce înseamnă spațiul încojurător, de cele mai multe ori părinții acționează în a da niște răspunsuri clare și simple, fără a-i mai lăsa spațiu pentru a gândi și a-și descoperi propriile răspunsuri.

Creativitatea: Cel mai bun cadou pe care îl poți dărui copilului tău 2

Ce este de făcut?

Surprinde-ți copilul mereu, arată-i ce este bine și rău, dar fără a-i fixa tiparele din care nu trebuie să iasă.

Învață-l să fie original, să nu ia lucrurile așa cum „sunt” și să lupte ca să le schimbe până vor fi pe placul său.

Arată-i atunci când greșește, dar nu îi interzice să mai facă lucrul respectiv vreodată. Doar prezintă-i detaliile și oferă-i libertatea cerută direct sau indirect.

Încă de la naștere, copilul percepe lucrurile exact așa cum îi sunt prezentate de către părinți, își formează viziuni și își crează propria identitate.

Educația și tot ceea ce învață în primii șapte ani de acasă, sunt decisive în formarea personalității și a gândirii sale.

Descoperiți împreună lumea!

Ca adult știi că nu toate întrebările au un răspuns clar și concis, dar nu poate exista lucru mai frumos decât a descoperi alături copilul tău lumea și orizonturile prin ochii lui.

Jucăria, spre exemplu, nu trebuie să reprezinte obiectul acela clasic ce se înmânează unui copil și care de multe ori îl liniștește. Jucăria trebuie să reprezinte în primul rând șansa de a descoperi lumea, iar asta facem noi la Tikaboo.

pasiunea te transforma in leaderOferă-i copilului tău șansa să aibă parte de exact ceea ce îi este necesar pentru dezvoltare, șansa de a descoperi și a crea jucării.

O jucărie creată de voi doi va avea o valoare infinit mai mare decât oricare altă jucărie achiziționată dintr-un magazin sau de pe un website anume.

Efortul de gândire pe care copilul tău va trebui să-l facă pentru a crea acea jucărie va deschide noi portițe și șanse de relaționare și implicare în tot ceea ce îl înconjoară.

Ajută-l în îndeplinirea sarcinilor, însă niciodată nu îi finaliza jucăria fără aportul lui.

Lasă-l să-și folosească mintea și să-și pornească singur motorasele ce mai târziu vor trebui să lucreze singure.

Un studiu realizat cu ajutorul profesorilor în USA a arătat faptul că 80% dintre companiile din întreagă lume consideră creativitatea una dintre principalele calități ale unui angajat și o plasează în topul cerințelor.

Ofera-i posibilitatea să iasă din tiparele aparent „normale”!

Ajută-ți copilul să gândească dincolo de ceea ce este de obicei considerat „normal”, căci școala nu-i oferă momentan șansa să-și dezvolte prea mult creativitatea.

Se știe că potențialul creierului uman este foarte mare, dar ajungem să folosim doar o mică parte din el și să facem sub 10% din ceea ce gândim.

Cine știe…  Dacă am da frâu liber gândurilor bune și ideilor pe care societatea ne-a învățat să nu le folosim, poate am putea revoluționa lumea.  Oricum, lumea a început să se schimbe modul în care se face educație și rezultatele au început să apară în țările scandinave (și nu numai).

Spre exemplu în Olanda, după experimente de câțiva ani, a început un program prin care tinerii își aleg ce vor să studieze încă de la vârsta de 12 ani. Creativitatea: Cel mai bun cadou pe care îl poți dărui copilului tău 3

Un lucru bun am putea spune.

Descoperindu-și calitățile încă de la o vârstă fragedă, tinerii au posibilitatea să se perfecționeze și să devină cei mai buni în domeniile în care vor decide că vor să facă o carieră.

Tu nu ai încă această posibilitate, dar ai altceva. Ai atuul de a fi părinte. Folosește-l cu încredere și ajută-ți copilul să se cunoască și să devină o adevărată persoană de succes.

Abonează-te la robotul de messenger Tikaboo și rămâi la curent cu informații prețioase care te vor ajuta să crești un copil de succes (te poți dezabona oricând, dacă dorești).

Mă abonez la robotul de messenger

Cu drag,

Echipa Tikaboo

This Post Has One Comment

  1. Laurian Raileanu

    Uite ca am ajuns acesta pagina despre Tikaboo Romania Creativitatea: Cel Mai Bun Cadou Pe Care Il Poti Darui Copilului Tau, cautand despre maramu.
    Acum tre sa recunosc ca faci treaba super. poate vrei sa vezi si saitul http://cazare-maramures.net un site despre maramureseni.
    Multutmesc frumos

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes