Căutarea de covoare pentru copii este o misiune cu adevărat dificilă. Nu numai pentru că trebuie luate în considerare câteva aspecte care ţin de calitatea materialelor, dar şi pentru că modelul trebuie să fie unul care să-l inspire pe cel mic şi să-l motiveze, de ce nu, să petreacă timp mai mult în camera sa şi să îşi menţină spaţiul ordonat.

Covoare pentru camera copilului – Cum și de ce să le cumperi? 11Poate nu te-ai gândit foarte mult la acest subiect, nu eşti convinsă ce covor să alegi, care este cel ideal pentru copilul tău, dacă e bine să optezi pentru un material anume sau, pur şi simplu, dacă nu cumva trebuie să renunţi definitiv la covor.

La finalul articolului, îţi promit că vei şti exact cum să alegi covorul perfect pentru camera copilului.

Şi, fără îndoială, veţi fi amândoi la fel de mulţumiţi şi fericiţi cu alegerea făcută. Pentru că, bineînţeles, trebuie să fie mulţumit şi cel mic. Până la urmă, e spaţiul lui de joacă. Iar creativitatea sa înnăscută te va ajuta să iei cele mai bune decizii.

Chiar ai nevoie de un covor pentru camera copilului?

Mulţi părinţi alegi să nu cumpere un covor în camera copilului. Din diferite motive, unii dintre ei consideră că parchetul este soluţia optimă, în timp ce pentru alţii, încă nehotărâţi, întrebarea de bază rămâne: Este covorul o opțiune bună pentru camera copilului?

Răspunsul nu şi-l poate oferi decât fiecare părinte în parte, în funcţie de aşteptările şi nevoile sale. Totuşi, covorul are o serie de beneficii pentru copil:

• Este un spaţiu de joacă confortabil
• Este o suprafaţă ideală pentru copiii foarte mici, care învaţă să meargă
• Previne alunecarea, căderea şi eventualele lovituri
• Oferă un plus de căldura atmosferei din camera copilului
• Poate avea rol ludic-educativ, dacă îl alegi sub forma unui şotron, puzzle cu alfabet

În plus, covorul este o opțiune care amortizează în mare măsură zgomotul. Mai ales dacă vă bucuraţi de o casă plină, în care traficul este intens, iar copiii sunt fericiţi, atunci covoarele ajută la reducerea zgomotelor şi, până la urmă, e şi un bonus de relaxare pentru toată familia.

Covoare pentru camera copilului – Cum și de ce să le cumperi? 12

3 lucruri de care să ţii cont când cumperi covorul pentru camera copilului

N-ai idee ce covor e cel mai potrivit pentru camera copilului tău? Iată câteva sugestii eficiente  de care să ții cont când alegi covorul

1. Alegerea fibrei potrivite

Atunci când alegi covorul pentru cel mic, poţi opta pentru lână, nylon, poliester şi polipropilenă.
Lâna este materialul ideal pentru covorul din camera copilului. Este moale, pufoasă, rezistentă, însă are şi câteva aspecte negative: se curăţă greu şi acumulează foarte mult praf – care ar putea supune copilul la diferite infecţii respiratorii.

Totodată, un covor moale este o alegere ideală pentru camera copilului. Ţinând cont de faptul că acesta se joacă foarte mult pe jos, covorul este, în sine, un loc de joacă interior: confortabil, sigur şi curat, plăcut. Un covor din poliester îndeplineşte toate aceste condiţii. În plus, este rezistent la pete şi se curăţa foarte uşor!

Şi covoarele din polipropilenă sunt rezistente la pete şi destul de moi, însă pot deveni destul de dure, aspre şi greu de curăţat pe măsură ce trece timpul.

Covorul din nylon poate fi o alegere bună pentru camera copilului: este un covor ideal de joacă pentru copii, moale şi destul de uşor de curăţat. Rămâne să testezi ce îţi oferă fiecare şi să alegeţi împreună!

Covoare pentru camera copilului – Cum și de ce să le cumperi? 13

Nu uita să iei în calcul şi curăţarea periodică a covorului, indiferent dacă este mic, mare sau este vorba despre o mochetă. Copilul petrece o foarte mare parte din timp pe covor, jucându-se, iar acarienii şi praful acumulat nu sunt tocmai cei mai buni prieteni ai celui mic. De două, poate chiar trei ori pe ani, covorul ar trebui să beneficieze de o curăţare sau o aspirare profundă.

Nu uita, atunci când alegi covorul, oricât de copilăresc ar părea, descalţă-te şi păşeşte fără şosete pe covorul pe care doreşti să îl cumperi. Vei simţi imediat dacă este cel potrivit – sau dacă va trebui să continui căutările. Îndeamnă-l şi pe cel mic să facă acelaşi lucru, copiii ştiu foarte bine ce îşi doresc, sunt foarte sinceri şi hotărâţi.

2. Alegerea culorii potrivite

Covoare pentru camera copilului – Cum și de ce să le cumperi? 14Da, e vorba de camera copilului, vrei ca totul să fie vesel, colorat şi jucăuş. Totuşi, ţine cont şi de faptul că joaca e principala activitate desfăşurată în camera celui mic, pe covor, deci poţi îmbina utilul cu plăcutul. Cum? Simplu: alege o culoare caldă, însă nu tocmai una foarte deschisă.

Un covor gri, maro deschis, ocru sau albastru petrol ar putea îmbina ambele criterii. Cel mic beneficiază de culori plăcute, iar tu te bucuri de un covor mult mai rezistent la murdărie. Aruncă un ochi aici, uite ce îţi propunem!

3. Designul

Nu e tocmai uşor să alegi covorul pe care îl doreşti pentru camera copilului. E posibil ca şi cel mic să vrea să aibă un cuvânt de spui. Un covor cu Disney, un covor cu străzi, care imită un oraş, ar putea fi pe placul celui mic, pentru că el ştie mai bine căile prin care caută să îşi exprime creativitatea.

Încearcă să fii deschisă la compromis şi să ţii cont de faptul că, pentru copil, covorul este o întreagă lume imaginară.

Covoare pentru camera copilului – Cum și de ce să le cumperi? 15

Află ce covor ți se potrivește dintre cele 5 tipuri de covoare pentru copii

1. Covoare pentru copii de dimensiuni mici

covoare pentru copii - covor copii dimensiuni miciDacă în camera copilului ai optat deja pentru parchet, un covor de dimensiuni mici te-ar putea ajuta să înveseleşti spaţiul şi îi oferi un plus de confort.

E mult mai uşor de întreţinut parchetul, însă un covor mic poate schimba întreaga atmosferă şi poate deveni oază preferată de joacă a copilului.

Alege un covor cu personajele lui preferate, care să îl inspire şi să îl ajute să se simtă excelent în camera sa. Aici găseşti o varietate de covoare de dimensiuni mici, perfecte pentru a împăca imaginaţia şi confortul celui mic.

2. Covoare pentru copii din spumă

covor puzzle- covoare copiiUn covor puzzle din spumă îl poate inspira pe cel mic şi îl poate motiva să îşi pună creativitatea şi imaginaţia la lucru. În plus, marele avantaj al acestui tip de covor este tocmai faptul că nu se rezumă la rolul de covor, ci devine un joc. Cel mic poate dezmembra şi asambla covorul oricând se simte inspirat. Ai posibilitatea să alegi dintr-o varietate de idei: puzzle-uri cu fructe, legume, literele alfabetului, animale sau cifre, astfel încât joaca să fie mereu una educativă.

3. Mochetă pentru copii

Dacă îţi doreşti o cameră cât mai pufoasă, poţi alege o mochetă. În camera copilului, mocheta oferă confort deplin şi nu lasă spaţii care ar putea fi prea dure sau reci.

Copilul se va simţi mai confortabil, se va putea juca în voie şi nu va fi deloc o problemă dacă va adormi pe jos. Mediul atât de moale îi va permite să stea la fel de confortabil în pat sau pe jos. Nu-ţi face griji, la final de articol vei şti exact ce vrei să cumperi.

4. Covor rezistent la căldura din podea

Un covor rezistent la căldura podelei înseamnă mai mult confort pentru cel mic şi o grijă în minus pentru tine. Oricât de mult ar sta pe jos, nu mai există riscul ca prichindelul să răcească.

5. Covoare pentru copii de dimensiuni mari

Dacă nu eşti hotărâtă asupra unei mochete, atunci poţi încerca un covor pentru copii, la fel de vesel, colorat şi de pufos, de dimensiuni mai mari. Acesta va reuşi să acopere o mai mare parte a camerei. Fibrele sintetice sunt de preferat celor naturale, în astfel de cazuri, pentru că sunt mai rezistente şi reprezintă o investiţie inteligentă.

Concluzie

Copilul va creşte, preferinţele şi nevoile i se vor schimba şi, deşi ai fi tentată să spui că e doar un covor, pentru el va fi întotdeauna mai mult.

De ce să investeşti în materiale naturale pentru perioade scurte de timp, când poţi opta pentru fibre sintetice şi ii poţi oferi o viaţă mai lungă?

Gândeşte-te că un covor din fibre naturale este o investiţie pe termen lung, costisitoare şi greu de întreţinut, mai ales când vine vorba de camera copilului şi dacă ai şi un animal de companie.

Așadar, sfatul meu este să optezi pentru covoarele fabricate din materiale sintetice.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes