După ce am împărtășit cu tine povestea Spiridușilor Tikaboo și a Făuritorului de jucării, am reflectat asupra cadourilor. Relatându-ți acea poveste, a apărut în mine întrebarea: ce cadouri să le faci celor dragi astfel încât să înțeleagă cât de mult înseamnă pentru tine? 

Uneori mi s-a întâmplat să mă dau peste cap în privința unui cadou, iar persoana în cauză să nu fie încântată. Și parcă simt că de Crăciun nu e loc de asta, vreau să fac cadouri din inimă, care să semnifice exact ceea ce simt! Ușor de spus greu de făcut!

Singurul mod prin care tu și eu să reușim să facem acest lucru este să ne dăruim iubire unui altuia și în primul rând nouă. 

Deși fuga după cadouri este un punct de interes acum, nimic nu va compensa acest lucru și anume cu ceea ce avem în suflet. 

Așadar, dacă-mi permiți, vreau să împărtășesc cu tine lista cu 10 cadouri ce le-o poți dărui celor dragi, fără să te coste nimic: 

1. O mai mare implicare în detaliile case. Treburile casnice sunt mereu o oportunitate de a dăruit, deși poate mulți nu o văd așa. Poți dărui o masă gătită cu dragoste sau un ceai delicios. Aceste cadouri le poți dărui în fiecare zi. 

2. Un mai mare grad de prezență în discuțiile voastre. Uneori simt că trec zilele pe lângă mine și mă pierd în griji, telefoane, mail-uri, planuri și proiecte și uit cât de valoroasă e interacțiunea cu cei dragi. Prezența, draga de ea, un alt cadou pe care-l putem face în fiecare zi. 

3. ,,Un telefon”. Nu, nu să dorim un telefon la propriu, ci să sunăm. Folosim telefoanele așa de des, nu-i așa? Uneori îmi apare pe ecranul telefonului că am stat și 19 ore într-o săptămână pe rețele sociale, enorm nu? Ei bine cred că în acele ore, putem găsi un moment să ne sunăm bunicii sau oamenii dragi cu care n-am vorbit de mult. Un alt cadou, care ,pentru ei, ar însemna extrem de mult. 

4. O îmbrățișare, un te iubesc, un mulțumesc că exiști nu costă nimic. Suntem grăbiți și asta ne face să ne închidem într-o cușcă a eficienței, a propozițiilor scurte, a conversațiilor de genul: ,,Bine, pa, pe data viitoare!”. 

Până aici, astăzi spun STOP. Le voi spune celor dragi: ,,Știi astăzi vreau să ,,pierd timpul” cu tine, nu mă mai grăbesc. Astăzi vreau să pierd timpul într-o îmbrățișare care nu are sfârșit.” Un alt cadou ce poate fi făcut în fiecare zi…timpul tău.

5. Un alt cadou ce poate fi făcut în fiecare zi este un zâmbet însoțit de o privire ochi în ochi. Și nu costă nimic! Te va costa doar o bucățică de fericire ce i-o dăruiești celuilalt. Și vestea bună este că, acest cadou poate fi nelimitat și are efect dublu: atunci când dăruiești – primești. În loc să numeri minutele, task-urile, proiectele, banii, numără zâmbetele și vezi ce se întâmplă. Un alt cadou pe care poți să-l dăruiești zi de zi, inclusiv ție!

6. Inițiativa, în toate formele ei,  e un cadou prețios! Atât de prețios, încât uneori trece nevăzut. Probabil ai auzit și tu de comorile acelea ascunse ce sunt descoperite după ani și ani. Ei bine, așa a fost pentru mine inițiativa! Fă-i propunerea aceea! Ia-i pe cei dragi de mână și plănuiește o ieșire cu ei! Ceva simplu, orice, fără prea multe pretenții. Inițiativa este antidotul regretului. Un alt cadoul pe care poți să-l dăruiești zi de zi. 

7. Dă totul! Ei bine acest cadou e din cale-afară de special. De ce? Acest cadou funcționează ca un bumerang. Atunci când dai totul într-o discuție cu cei dragi sau într-un schimb de replici cu un necunoscut(ă), se întâmplă ceva. Vei da de gust! Și, mai apoi vei da totul și în proiectele tale, și în relațiile tale și în activitățile tale. Încetul cu încetul vei vedea că nu doar familia ta sau apropiații se vor bucura de acest cadou, ci întreaga omenire. A da totul, indiferent dacăse petrece la o scară mai mică, funcționează ca un bumerang, care în timp va schimba lumea. Un alt cadou pe care să-l faci în fiecare zi. 

8. Dă-le oameni aripi să zboare și motive să rămână, hai că ai auzit și tu de citatul acesta, nu? Dacă n-ai auzit nu-i nimic. Ideea e că, cel mai mare cadou pe care putem să-l oferim unui om drag nouă este acela de a se simți liber în preajma noastră. E un cadou care nu costă, e drept, însă prea puțin știm cum să-l dăruim. Secretul stă în 0 așteptări și 100% recunoștință față de prezența respectivei persoane în viața ta. Un alt cadou pentru care merită să lucrezi în fiecare zi. 

9. Fii o inspirație pentru ceilalți! Rețeta acestui cadou este relativ ,,simplă’’, a se combina punctul 6 cu 7 și a se asezona cu numărul 8. Atunci când ești la cârma propriei vieți și preiei inițiativa, începi să dai totul, iar oamenii se vor simți liberi și inspirați în preajma ta. Trăindu-ți viața cu acești piloni în minte și în suflet, va deveni chiar ea un cadou pe care-l poți să-l trăiești și să-l dăruiești în fiecare zi. 

10. Acceptă, iartă, iubește, fii tu mângâierea de care are lumea are nevoie. Vrem să atingem perfecțiunea, vrem să reușim, să avem succes, iar asta ne dorim, nu doar pentru noi, ci și pentru ce-i dragi. Însă, de cele mai multe ori, acest țel ne trasformă viața într-o goană. Uităm că de fapt această lume uneori are nevoie doar de o mângâiere, doar de ,,mai dă-o încolo de perfecțiune, haide să te îmbrățișez.” Acest cadou poate fi dăruit doar de acei oameni care s-au acceptat pe ei și știu că iubirea este cel mai de preț cadou. Acest cadou poate fi oferi oricui, chiar și celor care nu cred că-l merită, deoarece fiecare om ce va primi sau a primit acest cadou, îl va da mai departe. Și uite așa iubirea se împrăștie. Asta da cadou de dăruit în fiecare zi. 

Dacă nu știi exact de unde să începi în oferirea acestor cadouri, uite-te la copii, ei pur și simplu știu să ofere toate cele 10 cadouri într-un mod necondiționat. 

Și pentru că am vrut să le întoarcem marele cadou ce ni-l oferă zilnic prin propria prezență, am făurit niște jucării ce au drept ingrediente secrete, toate cele 10 aspecte. Dacă vrei să vezi cum arată cadoul perfect dedicat unui copilaș năstrușnic, aruncă o privire asupra jucăriilor de dentiție, făurite de către Spiridușii Tikaboo: https://jucarii.tikaboo.ro/

Cu drag, 

Un spiriduș Tikaboo. 

10 Cadouri pe care le putem dărui zilnic, fără bani sau prea multe resurse: 3

 

 

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes