Cea mai mare problemă cu care se confruntă părinții sau oamenii, în general, în din ziua de azi este inconsecvența și confuzia.
Mulți dintre noi ne apucăm de ceva cu mare entuziasm. După care entuziasmul scade, scade până dispare cu totul.
Apoi ne apucăm de altceva și reluăm de la capăt aceiași schemă. Asemeni copiilor care primesc o jucărie, se joacă cu ea, uneori o și strică, după care o aruncă pentru că s-au plictisit de ea și vor alta.
Câți dintre noi am fost la cursuri de parenting, am citit cărți despre educație, am fost la psiholog, am fost la ateliere de dezvoltare personală etc ?
Probabil că mulți dintre noi.
Problema nu este că am fost. Ci că am venit de acolo cu informații pe care nu le punem în practică decât perioade foarte scurte de timp. După care începem să căutăm alte soluții magice. Și tot așa până ni se pare că nimic nu merge și suntem fără de speranță.
Este normal să ne căutăm “calea” trecând prin mai multe căutări ca să vedem care cale ni se potrivește.
Dacă ceea ce faci acum îți aduce beneficii doar pe termen scurt, schimbă ceva. Orientează-te spre rezultatele pe termen lung, chiar dacă nu vei vedea o minune întâmplându-se în cinci zile.
Deseori, minunile rapide sunt doar iluzii care te încurcă.
Dar când ai găsit calea, du-te pe ea. Du-te până la capăt pentru că darurile ei nu sunt la poarta de la intrare, ci ascunse uneori chiar în fundul grădinii.
Dacă ai fost la un curs, dacă ai citit o carte, folosește acele informații măcar 3 luni pentru a vedea o schimbare în viața ta, înainte să treci la următorul curs, următoarea carte.
Cred că am auzit cu toții expresia: ”teoria ca teoria, dar practica ne omoară”. Ei bine acest lucru se întâmplă pentru că practica cere de la noi un efort conștient de a pune în aplicare ceea ce știm că trebuie să facem.
Mereu m-am întrebat care sunt motivele pentru care deşi știu destul de multe, rezultatele sunt încă destul de mici. Și atunci mi-am pus următoarele întrebări:
- Ce fac cu ceea ce văd, citesc, aud în jurul meu în fiecare zi?
- Ce fac cu ideile bune pe care le am?
- Cred că pot să fac ceva cu toată informația pe care o dețin?
- Cred cu toată puterea că pot obține ceea ce îmi doresc?
- Ce mă oprește să fiu unde îmi doresc să fiu?
- Care sunt fricile mele cele mai mari?
Încercând să îmi răspund la aceste întrebări am ajuns la concluzia că ce mă impiedică să fiu acolo unde îmi doresc sunt emoţiile. Emoțiile pe care le am zilnic, emoțiile pe care le am atunci când parcurg o informaţie.
Poate că aceasta este cea mai importantă veste pe care o primeşti în ultima vreme. Și anume faptul că emoțiile îți conduc viața.
În momentul în care eşti prins în lumea emoţiilor ”negative” (tristeţe, melancolie, vinovăţie, ruşine, plictiseală) există şanse mari să treci pe lângă informaţii prețioase, fără să le bagi în seamă, sau chiar să le ignori.
Cu cât eşti mai mult timp acaparat de lumea emoţiilor negative cu atât disponibilitatea, de a aprecia ceva la valoarea adevărată pentru tine, este mai mică.
Învață să recunoști și controlezi emoțiile tale și ale copiilor tăi prin joacă. Îți propunem Jocul EQ Game – Alfabetul Inteligenței Emoționale.
Uneori poţi avea impresia că este prea multă informație şi te simţi copleşit. Alteori simţi că este insuficientă şi ai nevoie de aprofundare pentru a avea rezultate maxime.
Ambele sunt nişte extreme. Prima te sperie, a două te face să te învârți într-un cerc vicios, cu o imensitate de informaţii, care se mai şi contrazic între ele.
Dacă prea multă informație te sufocă renunţă la jumătate din volumul de informaţii şi concentrează-te pe ceea ce faci, pentru a avea un rezultat cât mai mare.
“Dorinţa este cea care ne face să ne împlinim visurile, să le concretizăm. Cereţi daruri de preţ de la viaţă şi o să le aveţi!” (Napoleon Hill)
În momentul în care îţi dorești un destin măreţ faci tot ce îţi este în putere pentru a ajunge acolo. Treci peste orice obstacol, eşuezi, înveţi şi mergi mai departe fără să renunţi.
“Diferenţa dintre “a şti” şi “a cunoaşte” constă în “a experimenta”.” (Avram Paul)
Se spune că omul poate creea orice îşi imaginează. Pentru asta este nevoie să iei fiecare informaţie, pe care o citeşti şi să o adaptezi la viaţa ta.
Fie că este vorba de experienţele şi lecţiile anterioare sau de acele momente de revelaţii, este esenţial să-ţi antrenezi această abilitate. Să o foloseşti cât mai des.
Da, se întâmplă uneori ca în teorie să fim doctori, iar în practică să fim muritori!
Viata ne trece prin situatii pentru a ne forța să ne trezim la realitate! Pentru a ne testa limita si pentru a realiza ca avem nevoie de ea!
Avem nevoie să ne deschidem către ea și să curgem odată cu ea! Pentru a ne învăța să ne deschidem, să ne dorim ceva cu tot sufletul pentru că doar atunci primim cu adevarat ceea ce dorim!
Haideți dragi părinți să trăim în acum, să nu mai amânăm, ci să actionăm. Să fim cea mai bună variantă a noastră pentru a ne învăța și copiii să facă la fel. Deoarece le suntem oglindă și vor învăța de la noi. Să le facem această învățare una cât mai eficientă!
Să schimbăm ceea ce vrem să schimbăm! Cum? Prin ceea ce alegem acum! In fiecare clipă să trăim ce vrem să trăim! Să ne îndreptăm exact acolo unde vrem să ne aflam!
Asa că nu mai teoretiza, ci pune în practica și trăiește-ți viata așa cum îți dorești de la gând la faptă.
Mult succes și îți doresc ca acest drum să fie unul cât mai accesibil cu putință!
Dacă ți-a plăcut ce ai citit, distribuie pe Facebook și ajută și alți părinți!
- Distribuie Pe Facebook
- 42 shares