”Dovedim prin logică, dar prin intuiție descoperim.”- Henri Poincare

Cu toții am auzit îndemnuri cum ar fi “ascultă-ți inima”, “ascultă-ți vocea interioară”, “ai încredere în ghidul tău interior”. Dar câți dintre noi fac acest lucru cu adevărat? Și cum să facem asta? Care e vocea noastră adevărată?

Intuiția nu poate fi explicată științific, pentru că însuși fenomenul este neștiințific și irațional.

Intuiția este ceva dincolo de intelect. Ceva ce vine dintr-un loc total necunoscut acestuia. Intelectul o poate simți, dar nu o poate explica.

Atunci când simți că un lucru nu este pentru tine, îl respingi, dar nu poți explica de ce. Aceea este intuiția. Sau dimpotrivă, când simți că parcă pentru asta te-ai născut. Tot intuiția este.

Toți oamenii sunt înzestrați cu intuiție, dar aceasta poate fi mai mult sau mai puțin dezvoltată. Nu numai marile genii și inventatorii celebri au intuiții.

Și noi putem trăi asemenea stări de “pătrundere” în realitatea invizibilă. Iar tot ce avem de facut este să ne dezvoltăm această înzestrare minunată ascunsă în ființa noastră.

Intuiția se bazează pe experiențele trecute, pe informațiile și cunostintele pe care le-am acumulat de-a lungul timpului.

Chiar dacă nu ne dăm seama, tot ce am citit, învățat, acumulat, a rămas înmagazinat printr-un colțișor al minții noastre. Chiar dacă latura noastră conștientă a uitat o anumită întâmplare sau informație, subconstientul o păstrează și o folosește sub diferite aspecte. Unul din aceste aspecte este intuiția.

Așadar cu cât avem mai multă experiență într-un domeniu, cu atât intuiția noastră va fi mai dezvoltată și mai precisă în domeniul respectiv.

Intuiția nu poate fi forțată sau provocată, dar sunt câteva trucuri prin care o putem stimula.

Iată câteva idei pentru atunci când vei avea nevoie să iei o decizie importante si ai nevoie de „inspiratie”:

  • Liniștește-te

Pentru câteva momente trebuie să te liniștești, să-ți eliberezi mintea de gândri si temeri pentru a putea lua cea mai bună decizie si nu o decizie pripită, determinata de teama sau sub influența impulsurilor de moment, astfel mintea ta va functiona la o capacitate normală.

  • Fii deschis

Trebuie să fii deschis la noi puncte de vedere, la noi soluții. Sunt situații în care cei din jur ne prezinta lucrurile într-un anumit fel dar intuiția ne spune cu totul altceva, trebuie să fim flexibili, să nu devenim închistati într-o singură perspectivă, pentru a auzi glasul intuitiei trebuie să acceptăm și alte puncte de vedere decât cele pe care le-am auzit până atunci.

  • Pune întrebări

A pune întrebări este una dintre cele mai puternice metode de stimulare a intuiției. Punând întrebările corecte, putem primi răspunsurile corecte.

Trebuie să ne întrebăm pe noi înșine iar subcontientul nostru va căuta în experiențele trecute posibilele răspunsuri.

Putem folosi intuiția atunci când avem de luat decizii importante. Pune întrebarea. Primul răspuns care îți va veni în minte e cel dat de intuiție, întrucât rațiunea nu apucă să analizeze situația prin filtrul său.

De ce este important să ne ascultăm intuiția?

Acționând în conformitate cu ghidarea noastră interioară, putem avea acces la o cunoaștere superioară a lumii.

Ea ne deschide calea către o nouă viziune asupra vieții noastre, viziune care pornește din inimă. Intuiția ne ajută să descoperim liniștea în mijlocul haosului, să trăim în armonie, să ne liniștim gândurile și ne dă încredere pentru a acționa și a ne îmbunătăți viața. Ea ne conduce către sufletul nostru.

Cercetătorii consideră că intuiția este neconștientă, neașteptată, imediată și holistică (ne permite să prelucrăm informații în paralel, rapid și eficient și să avem o imagine de ansamblu).

„Când rațiunea dă greș, numai intuiția poate lucra.” ~ Osho

Pentru a putea să ne accesăm gândirea intuitivă este nevoie să ne înțelegem natura noastră umană.

Să educi un copil este un proces continuu, în schimbare, în care trebuie să adaptezi informația în funcție de capacitatea de înțelegere a copilului și de situațiile pe care le întâlnește. Este un proces în care trebuie să ai mintea deschisă, să fii atent/ă și să îți asculți intuiția.

Îți poti ajuta copilul să fie în siguranță învățându-l să observe, să se încreadă și să acționeze conform intuiției lui, să plece și să caute ajutor atunci când simte asta.

Atunci când discuți cu el explică-i faptul că „Intuiția noastră ne poate ajuta să fim în siguranță. Ea ne spune „Fii atent! poate fi o problemă.” Cu toții simțim aceste intuiții în diferite feluri.

Unii o simt atunci când li se ridica părul pe ceafă. Alții o simt ca un sentiment în stomac. Unii se simt dintr-o dată îngrijorați sau triști. Acesta este corpul nostru care ne spune: ceva nu este în regulă. Trebuie să plec sau să fac un plan ca să rămân în siguranță.

Dar ea ne poate semnala și că ceva este foarte bine. Ne este benefic. Atunci când simțim o conexiune puternică prima dată când vedem o persoană. Sau când începem să facem o activitate. Și simțim imediat că e potrivită pentru noi. Tot intuiția ne ajută.

Beneficiile unei intuiții dezvoltate:

  • Reduce stresul deoarece ai informații mai vaste și mai complexe pentru a rezolva o problemă sau o situație cu care te confrunți
  • Dezvoltă imaginația și creativitatea
  • Face legatura cu inconștientul
  • Integrează cele două emisfere cerebrale și oferă o perspectivă completă asupra problemelor.
  • Te ajută să iei decizii mai bune
  • Imbunătățeste sănătatea psihică, mentală și emoțională

Dezvoltarea intuiției este ca învățarea oricărei alte abilități. Cu cât exersezi mai mult cu atât devii mai bun. Începe gradat, ușor și cu răbdare!

Cu toții suntem persoane unice si irepetabile, nu toți suntem la fel de intuitivi, nu toți avem aceleași cunoștințe dar toți avem această capacitate latentă numită intuiție. Chiar dacă ea este conditionată de experiența de viață și de factorii genetici, ea poate fi stimulată.

Citește mai mult despre intuiție în cartea Primul copil.

Ce este intuiția și cum ne ajută ea? 1

Îți doresc mult succes în a-ți urma intuiția în toate deciziile pe care va trebui să le iei și în toate situațiile pe care le vei întâlni!

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse