Ești un proaspăt părinte? Atunci, căruciorul pentru bebe se află pe lista ta de cumpărături. Dar dintre atâtea tipuri de cărucioare pentru copii, cum știi care e cel mai potrivit pentru tine și copilul tău?

Ai putea lua o decizie neinspirată și-ai putea cumpăra un cărucior nepotrivit.

Ne-am gândit la tine și am creat acest ghid. Vei afla tot ce trebuie să știi înainte de a cumpăra un cărucior pentru bebelușul tău.

Ok, hai să începem!

Chiar ai nevoie de un cărucior pentru copil?

daca ai un bebelus si esti pentru prima data parinte, ai nevoie de un carucior pentru copilMulți părinți își pun această întrebare, mai ales atunci când descoperă prețurile cărucioarelor. Într-adevăr, unele sunt foarte scumpe, dar există și cărucioare ieftine, care pot fi folosite fără probleme.

Toți părinții au nevoie de un cărucior pentru micuțul lor, mai ales dacă au devenit părinți pentru prima oară.

Citește în continuare și află cum să-ți alegi căruciorul pentru copil (sau copii – dacă ai gemeni sau tripleți) în funcție de preferințele, bugetul și stilul tău de viață.

Ce aspecte trebuie să urmărești atunci când cauți cărucioare pentru copii

Sunt multe aspecte de luat în considerat atunci când ieși la vânătoare de cărucioare. Iată-le pe cele mai importante:

1. Zona în care locuiești

Dacă locuiești la oraș, probabil ai nevoie de un cărucior ușor și rezistent, care să se plieze dintr-o mișcare pentru a încăpea în locuri înguste (există cărucioare care se pliază cu o singură mână).

Dacă locuiești la țară, cel mai probabil vei avea nevoie de un cărucior cu roțile mari și cu suspensii, pentru drumurile denivelate sau pietruite.

2. Vă plănuiți să mai aveți copii în viitorul apropiat?

Dacă da, atunci ar trebui să cumperi un cărucior mai rezistent, pe care să-l folosești și pentru celălalt bebe. Iar dacă vrei să-i transporți pe ambii copii, există adaptoare pentru cărucioare. Probabil îți vei dori un astfel de accesoriu.

3. Stilul vostru de viață

Veți călători adesea? Există cărucioare special create pentru acest scop, care devin foarte mici atunci când se pliază. Acestea încap fără probleme în portbagaj sau în spațiul pentru bagajul de mână al avionelor. Iată un exemplu aici.

Dacă faci jogging tot timpul, există cărucioare special create pentru tine. Iar dacă mergi adesea la shopping, căruciorul tău ar trebui să aibă un spațiu mai mare de depozitare.

4. Confortul și siguranța

Cărucioarele foarte ieftine nu oferă un confort sporit pentru că nu sunt căptușite foarte bine. Copilul ar putea deveni iritat destul de repede. Cărucioarele 3 în 1 sunt cele mai recomandate din punctul de vedere al siguranței și confortului. Vom vorbi în curând despre acest lucru.

Multe cărucioare pentru copii vin cu beneficii în plus, cum ar fi fereastră pentru acces parental, loc de depozitare bagaje, căptușeală groasă, protecție UV, roți gonflabile sau suspensii, pentru sporirea conforului.

5. Accesoriile

Ia în considerare acest aspect. Căruciorul pe care în vei cumpăra suportă diferite accesorii, cum ar fi husă de ploaie, parasolar, umbrelă, etc.? Vine deja cu aceste accesorii sau va trebui să le cumperi separat?

Tipuri de cărucioare pentru copii – Află ce cărucior ți se potrivește

Cărucioare Pentru Copii: Ce trebuie să știi înainte să cumperi 1Trebuie să știi din start că nu vei găsi niciodată căruciorul perfect. Însă cu ajutorul acestor informații îți poți da seama ce cărucior ți se potrivește cel mai bine în funcție de stilul de viață al familiei tale.

Există foarte multe tipuri de cărucioare, de la cele clasice, cu roți foarte mari, la cele pentru jogging, și așa mai departe. Mai jos, le-am analizat pe cele mai des întâlnite tipuri de cărucioare pentru copii.

Ești curios/curioasă să afli care ți se potrivește? Hai să vedem!

1. Cărucioare sport

Acestea sunt cele mai populare cărucioare pentru copii. Sunt ieftine, ușoare și practice. Iată ce ar trebui să știi despre acest tip de cărucioare:

 • De regulă, nu pot fi folosite până la vârsta de 6 luni – bebelușul trebuie să stea în funduleț de unul singur pentru a putea folosi un astfel de cărucior. Cu toate că unele magazine promovează aceste cărucioare ca fiind recomandate încă de la naștere, multe dintre ele nu-ți vor permite rabatarea spătarului până la o poziție orizontală (poziție de somn). Acest lucru îl va obliga pe bebeluș să stea timp îndelungat într-o poziție nepotrivită pentru vârsta lui.
 • Cărucioarele sport sunt ușoare – Aceasta este o veste bună pentru toate mămicile! E ușor să le împingi sau să le cari pe scări, dacă e nevoie.
 • Sunt printre cele mai ieftine cărucioare pentru bebe – Cu toate acestea, dacă vei folosi căruciorul destul de des, îți recomandăm să cumperi unul mai durabil, dar care va fi puțin mai scump.
 • De obicei, roțile acestora sunt mici și nu prezintă suspenzii – Asta înseamnă că acest tip de cărucioare pot fi folosite doar pe trotuare și vor merge mai greu pe teren accidentat.
Află dacă ai nevoie de un cărucior sport

Recomandăm cărucioarele sport pentru mămicile care-l vor folosi doar ocazional până când bebelușul va ajunge la vârsta de 6 luni. După această vârstă, căruciorul sport poate fi folosit ori de câte ori e nevoie de el.

Îl recomandăm celor care locuiesc la oraș, unde există mai multe șanse ca terenul pe care va folosi acest tip de cărucior să fie pavat.

Căruciorul va fi perfect pentru ieșirile în parc, călătorii ocazionale sau mersul la shopping.

Ce cărucioare sport recomandăm:

Cărucior sport Chicco Simplicity Plus

carucior sport - carucioare sport bebe ieftine

 • Este un cărucior relativ ușor, ce prezintă un spătar bine căptușit
 • Prezintă coș pentru accesorii
 • Se pliază ușor, cu o singură mână
 • Structură robustă și rezistentă în timp
 • Prezintă fereastră pentru acces parental
 • Vine în 2 variante de culoare: roșu sau albastru

Află mai multe despre acest cărucior

Cărucior sport Coccolle Juno Albastru

carucior sport - carucioare sport bebe ieftine

 • Este un cărucior sport foarte ușor – prezintă cardu rezistent din aluminiu
 • Când este pliat ocupă un spațiu foarte mic
 • Prezintă coșuleț pentru depozitarea diverselor obiecte
 • Este recomandat de la vârsta de 6 luni
 • Îl poți găsi pe nuanțele albastru, roșu sau maro

Află mai multe despre acest cărucior

2. Cărucioare 3 în 1 sau 2 în 1

Acest tip de cărucioare sunt recomandate celor care vor să acorde atenție sporită bebelușului lor. Sunt mai scumpe, dar își justifică prețul pentru că te scutește de la cumpărarea altor produse, cum ar fi un scaun auto sau un landou pentru bebe.

Cele 3 în 1 sun compuse din landou, scaun auto și cărucior, iar cele 2 în 1 doar din scaun auto și cărucior sau landou și cărucior. Iată care sunt beneficiile acestui tip de cărucioare pentru copii:

 • Principalul beneficiu al acestui tip de cărucioare este că nu mai trebuie să dai banii separat pe un scaun auto sau pe un landou.
 • În al doilea rând, bebelușul poate fi transportat cu ușurintță din mașină în cărucior, din casă în mașină, etc. fără să fie trezit.
 • Sun bine căptușite, confortabile și sigure.
 • Sunt perfecte pentru toate vârstele – Landoul se folosește de la 0 luni, pentru a menține bebelușul la o poziție orizontală. Apoi, când bebelușul crește, căruciorul se poate folosi în varianta sport.
 • Sunt cele mai recomandate din punctul de vedere al confortului și siguranței.
Află dacă ai nevoie de un cărucior 3 în 1 sau 2 în 1

Dacă folosești autovehiculul pentru deplasarea în parc, la shopping sau în călătorii, ai nevoie neapărat de un scaun auto pentru bebelușul tău. Nu o spunem noi, ci legea.

Dacă vrei să scutești bani, poți cumpăra un asemenea set de cărucior 3 în 1, care conține și scaun auto. Practic, în mașină se instalează doar scheletul, apoi landoul sau scaunul se mută de pe acel schelet pe cărucior, și invers.

Când copilul va mai crește, căruciorul poate fi folosit în varianta sport. Așadar e o investiție care se merită, mai ales dacă îți propui să mai ai copii pe viitor.

Ce cărucioare 3 în 1 sau 2 în 1 recomandăm:

Cărucior 3 in 1 Coccolle Ambra Gri
 • carucio pentru copil 3 in 1 - carucioare pentru copii 3 in 1 Este un cărucior 3 în 1 ieftin, dar foarte practic
 • Aduce 3 beneficii importante: scaun auto, landou și cărucior sport
 • Mărimea roților este medie și prezintă suspensii – Este bun și pentru terenurile accidentate
 • Prezintă un coș de cumpărături încăpător
 • Bebelușul se poate poziționa atât cu fața cât și cu spatele la sensul de mers

Află mai multe despre acest cărucior

Cărucior 3 in 1 Krausmancarucioare 3 in 1 pentru copii - carucior krausman
 • Este un cărucior de calitate superioară care va rezista în timp
 • Interior fabricat din bumbac
 • Prezintă numeroase accesorii
 • Prezintă roți mari, gomflabile și suspensie ce sporește confortul copilului
 • Coș spațios pentru cumpărături
 • Vine împreună cu landou și scaun auto

Află mai multe despre acest cărucior

Cărucior Graco Evo Triocarucioare pentru copii - carucior 3 in 1 graco
 • Graco se numără printre cele mai prestigioase companii de fabricat cărucioare
 • Dacă îți dorești confort maxim și siguranță sportiă, acest cărucior ți se potrivește
 • Prezintă toate beneficiile importante atât pentru mămici cât și pentru copii

Află mai multe despre acest cărucior

3. Alte tipuri de cărucioare pentru copii

Primele 2 tipuri de cărucioare pentru copii au fost cele mai importante. Încă nu ți-ai găsit căruciorul potrivit? Probabil se află în lista de mai jos.

Cărucioare pentru gemeni sau triplețiCărucioare Pentru Copii: Ce trebuie să știi înainte să cumperi 2

Acestea oferă posibilitatea părintelui de a transporta 2 sau 3 bebeluși în același timp. Dezavantajul evident este mărimea. Însă acest tip de cărucioare este cea mai bună alegere pentru mămicile care au gemeni sau tripleți.

Recomandările Tikaboo:

Cărucioare pentru joggingCărucioare Pentru Copii: Ce trebuie să știi înainte să cumperi 3

Aceste cărucioare au fost special create pentru cei mai împătimiți ai jogging-ului. Dacă viața ta nu ar avea sens fără jogging, atunci ai nevoie de un astfel de cărucior. Însă dacă alergi doar ocazional, nu îți recomandăm să cumperi un astfel de cărucior.

Recomandările Tikaboo:

Concluzie

Cărucioarele 3 în 1 sunt cele mai bune din toate punctele de vedere. Totuși, dacă ești în căutarea unui cărucior ieftin, atunci alege un cărucior sport. Cele pentru jogging ți le recomandăm doar dacă nu poți trăi fără jogging, iar dacă obișnuiești să călătorești des, alege un cărucior care se pliază ușor și eficient.

Ține întotdeauna cont de confortul bebelușului tău și alege produse de înaltă calitate.

Felicitări! Acum știi cele mai importante lucruri despre cărucioarele pentru copii. Începând din acest moment, alegerea căruciorului potrivit nu ar trebui să fie o misiune foarte grea.

Trimite acest articol unor proaspeți părinți și ajută-i să ia cele mai bune decizii în privința căruciorului pentru bebelușul lor!

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes