Activitățile de voluntariat

Voluntariatul este o activitate în care fiecare se poate implica și din care fiecare poate beneficia.

Activitățile de voluntariat pentru tineri sunt cele mai eficiente metode pentru tineri să pornească pe calea potrivită în ceea ce privește cariera, precum și o optiune la îndemână pentru tinerii care încă nu au vârsta necesară pentru a fi angajați legal.

Cel mai important aspect care trebuie luat în vedere atunci când tinerii devin voluntari este dacă acele activități de voluntariat vor fi pe măsura intereselor și abilităților lor.

Tinerii interesați de mediu ar putea să devină voluntari într-o acțiune de mediu. În timp ce, tinerii atrași de o carieră în câmpul medical ar putea fi interesați să se implice într-o acțiune de voluntariat într-un spital, un centru de asistență medicală sau într-un centru de plasament pentru copii.

1. Activități de mentorat

Tinerii cărora le place să fie în preajma copiilor pot ajuta în mai multe feluri prin activităti de voluntariat.

Una din modalitatile prin care pot ajuta este să petreacă timp alături de copii mai mici, care se pot confrunta cu probleme de citit, probleme de matematică sau alte subiecte disciplinare pentru școală.

De multe ori, o simplă întrebare adresată în legatură cu un proiect sau o activitate de voluntariat poate clarifica mult lucrurile.

2. Voluntariat în cartier

Poate că nu există activitate de voluntariat pentru tineri mai bună decât intenția de a face voluntariat în cartier.

Un mod de a începe este participarea la indeplinirea nevoilor din cartier și asistarea oamenilor care trăiesc acolo. Sunt vecini care s-au ocupat de curatenia de primăvară în grădini? Consideră-l un punct de plecare bun.

3. Voluntariat pentru oamenii săraci

Activitățile de voluntariat pot avea și mai mare impact pentru tinerii care aleg voluntariatul pentru a susține o cauză în favoarea celor săraci din vecinătate sau din lume.

Tinerii își pot începe activitățile de voluntariat la o organizație locală care îi ajută pe săraci. Tinerii pot, de asemenea, să înceapă să se gândească la propriul lor proiect de voluntariat. Colectarea donațiilor în alimente sau a donațiilor în obiecte pot fi câteva idei de activități voluntare.

4. Voluntar pentru mediu

Tinerii care vor să protejeze mediul pot fi interesați să se implice în activități de voluntariat ale căror cauze relationează cu mediul înconjurator.

Există numeroase moduri prin care tinerii pot avea „activităti eco” de voluntariat. Activitătile locale de voluntariat pot încuraja tinerii să ia atitudine si să se alăture eforturilor de voluntariat în comunități diverse.

Colectarea selectivă poate fi una din cauzele pentru care tinerii pot deveni voluntari.

5. Voluntari creativi

Tinerii voluntari creativi îsi pot folosi talentul pentru a-și dezvolta propriile idei despre proiecte de voluntariat.

Tinerii artiști pot dona colectiile lor de artă către spitale de copii sau către centre de plasament, sau se pot folosi de talentul lor pentru a face o după amiază mai placută cătorva copii prin activităti de desen sau sculptură.

Lista ideilor din partea voluntarilor creativi este nelimitată pentru tinerii care doresc să facă o diferență în lume.

Voluntariatul este modalitatea perfectă de a fi bineveniți ca membri productivi, activi ai unei comunități.

Chiar dacă mai multe organizații formale de voluntariat necesită educație sau experiență anterioară, un număr mare de organizații oferă șansa de a încerca ceva nou și de valoare cu mult entuziasm și creativitate decât cunoaștere.

Ca voluntari, copiii își pot demonstra abilitățile independente și pot să lucreze în funcție de vârstă în funcție de nivelul lor real de calificare, mai degrabă decât să fie limitați de vârsta lor.

Experiența dobândită prin voluntariat poate face o diferență de durată, oferind tinerilor sentimentul că au un scop și un motiv pentru a rămâne în școală, să se străduiască să învețe și să evite să se angajeze în comportamente negative sau să facă alegeri proaste, cum ar fi sarcina în perioada adolescenței și abuzul de droguri.

Voluntariatul poate stimula aptitudinile și valorile importante ale vieții la copii. Copiii care participă la activități de voluntariat sunt recompensați cu noi abilități și perspective.

Opțiunile de voluntariat stimulează abilitățile necesare unei maturități productive. Competențele, pe care mulți copii nu le văd modelate în viața lor de zi cu zi, pot include: responsabilitatea pentru finalizarea sarcinilor, punctualitatea, fiabilitatea, îngrijirea și socializarea cu ceilalți.

Îți doresc mult succes în găsirea celei mai potrivite activități de voluntariat pentru tine și copilul tău!

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes