Mașinuțele caută întotdeauna să locuiască în spații sigure, spațioase și pline de aventură.

Așa că, de îndată ce Mami și Tirolino au devenit părinți, au știut că e cazul să renunțe la garajul-garsonieră în care locuiau numai ei doi și să îl înlocuiască cu o casa-garaj, cu spațiu suficient de mare pentru copiii lor, cărora le place atât de mult sa facă zilnic curse prin întreaga încăpere.

Se întâmplă de cele mai multe ori să dărâme lucruri și-și turează atât de zgomotos motorul, încât Mami e nevoită să își îndrepte oglinzile spre portieră, ca să nu le mai audă gălăgia.

Evident, Mami și Tirolino știau că au nevoie și de o bucătărie mult mai mare, unde Mami să gătească mai mult și mai delicios combustibil, cu mulți aditivi pe post de sosuri roșiatice, mov și uleioase, pentru mai multe guri înfometate și mâncăcioase.

Și cine sa le transporte atât combustibil și atâtea sosuri delicioasă, dacă Tirol nu ar fi atât de puternic și atât de voluminos?

El o ajută pe Mami mereu cu cumpărăturile, ba chiar uneori le cumpără copiilor foarte mult dulce, motiv pentru care Mami se supără:

– Tirolino, dragul meu, știi prea bine că micuții nu au voie să mănânce atât de mult dulce, pentru că se îmbolnăvesc.
– Dar și tu știi prea bine că l-am luat pentru mine! se scuză Tirol mereu când sosește cu prea multe dulciuri de la cumpărături.

Aventurile Familiei Lino - ep.1 3

Ați avea habar cum ar fi arătat garajul lor fără doi părinți harnici? Îngrozitor! Pentru că micile mașini sunt mereu poznașe și vor să descopere cât mai mult.

De aceea părinții și-au împărțit roluri egale atât acasă, cât și la muncă. Tirolino s-a obișnuit deja ca, în drumul lui spre muncă, să-i ajute pe copii să urce în remorca lui încăpătoare și să îi ducă la școală.

Știe că mereu Zăpălino își uită ghiozdanul acasă, deci trebuie să se întoarcă inapoi, iar Roua refuză de cele mai multe ori să meargă la școală, motiv pentru care Mami este nevoită să o facă să înțeleagă că este important să învețe.

Iar pentru că Tirolino a acceptat să își ducă mașinuțele la școală, Mami are timp să se pregătească pentru o nouă zi de muncă. Acolo, pe șantier, cei doi părinți fac o echipă grozavă!

Atât de harnică și foarte rapidă, pentru că nu stă niciodată să se odihnească, Mami îl încarcă pe Tirol cu pietriș și smoală pentru a crea mult bitum negru precum cărbunele și cu miros înțepător, vopsea pentru marcajele autostrăzilor și șoselelor, precum și indicatoare, iar Tirolino le transportă la locul potrivit.

În timpul în care cei doi lucrează cu spor, copiii năstrușnici sunt la Școală Utilajelor, unde fiecare muncește pentru a-și îndeplini toate visurile pe care le poartă înăuntrul lor când văd că lumea e atât de minunată.

Știu că dacă fiecare va contribui să-și ducă la bun sfârșit planurile, reușind să ajungă ceea ce isi doresc – ambulanțe, mașini de pompieri și alte meserii, vor putea fi la fel de fericiți precum Tirolino și Mami, care lucrează mereu în echipa și foarte pasionați de ceea ce fac.

Ți-a plăcut povestea? abonează-te prin messenger să te anunțăm când apar episoade noi.

This Post Has One Comment

  1. Rus Anca

    Super dragut 🤗😘🥰

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse