Capacitatea de a se îmbrăca și de a se dezbrăca este o piatră de hotar imensă pentru copii, astfel aceștia devin foarte nerăbdători să își arate noile abilități.

Din nefericire, noile abilități de dezbrăcare pot fi extrem de incomode sau chiar puțin cam jenante cu o casă plină de musafiri.

Iată câteva dintre motivele pentru care copiii mici preferă să stea mai mult dezbrăcați:

1. Simt un disconfort

Hăinuțele copiilor sunt adorabile, dar nu toate sunt atât de comode pe cât par. Unele sunt prea strâmte, altele prea călduroase, unele au capse, altele nasturi.

Ce se întâmplă atunci când copilul tău se încălzește sau se simte incomod?

Hainele dispar de pe el!

2. Vor mai multă atenţie

Copiii observă repede lucrurile pentru care părinții le dau atenție chiar și atunci când sunt foarte ocupați.

Așadar e posibil ca al tău să se dezbrace doar ca să îți atragă mai mult atenția.

3. Un alt motiv este pur senzorial – le place cum se simte!

Unii copii ar putea găsi îmbrăcămintea incomodă, cusătura șosetelor sau etichetelor din cămași le poate provoca iritații extreme.

Cu toate acestea, dacă bănuiești că al tău copil are o problemă sau are reacții extreme la senzații, este mai bine să ceri sfatul unui medic pediatru sau chiar să fie examinate aceste tulburările de procesare senzorială.

4. Sunt confuzi

Copiii sunt încă prea tineri pentru a cunoaște diferența dintre ceea ce este bine să faci sau să nu faci în public.

Dacă li se permite să umble dezbrăcați prin casă, poate că nu înțeleg de ce nu pot face același lucru la supermarket, la locul de joacă sau în parc.

5. Descoperă că au noi abilități

Dacă al tău copil începe să învețe cum să se dezbrace, este o experiență extraordinară care este ușor de stăpânit.

Odată ce a învățat să se dezbrace, să-și scoată un braț dintr-un manșon de unul singur, cel mai probabil o va face din nou și din nou – pur și simplu pentru că poate!

Încearcă să eviți să reacționezi impulsiv. Reacționând foarte puternic și insistând ca al tău copil să se acopere imediat, este posibil să înrăutățești problema.

Copilul tău ar putea să fie entuziasmat de reacția ta legata de acțiunea sa și să îți atragă atenția și mai mult prin dezbrăcarea în momente inoportune.

Ce poți să faci cu copilul tău atunci când se dezbracă?

În primul rând, reacționează calm și nu-ți face rău copilul.

Încearcă să abordezi situația în felul următor: „Wow! Văd că știi să te dezbraci ca un copil mare. Poți să te îmbraci acum și să-mi arăți cum faci asta? „

Făcând acest lucru te conectezi cu copilul tău, el se simte apreciat și mulțumit că ești interesat de ceea ce știe el să facă.

Dacă ești tipul de părinte care este confortabil cu acest lucru, poți stabili împreună cu el cât timp poate sta dezbrăcat sau în chiloți și care sunt acele momente când poate face acest lucru, de exemplu, chiar înainte de timpul de baie etc.

Ca în toate etapele de dezvoltare, amintește-ți: Este doar o etapă. Ai răbdare! Această etapă va trece cu bine dacă ai atitudinea corectă.

Drag părinte, îți doresc multă răbdare!

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes