Deși avem tendița să credem că cei mici nu sunt stresați, cercetările au demonstrat că și nivelul lor de stres poate ajunge la cote mari. Puteți citi despre primele 5 modalități prin care să îi ajutați și protejați de stres. În continuare, vă propun următoarele 5 modalități:

6. Alegeți o școală care minimizează temele și competiția – și pune accentul pe învățarea social-emoțională

Majoritatea școlilor împing copiii dincolo de nivelul lor de dezvoltare, forțându-i să stea liniștiți. Și să învețe ascultând și memorând în loc să exploreze, să facă și să discute.

Multe școli utilizează, de asemenea, tehnici de diseminare a discursului, cum ar fi lumini roșu / galben / verde, care sporesc stresul la copiii care se luptă să se controleze singuri.

Copiii învață cel mai bine atunci când „întregul copil” este recunoscut și încurajat. Aceasta înseamnă că un curriculum care include dezvoltarea social-emoțională va ajuta copilul să dezvolte atât inteligența emoțională și intelectul, cât și nivelul de stres.

Tema de acasă este un mare factor de stres pentru copiii care au stat toată ziua într-o sală de clasă.

Dacă poți alege o școală care minimizează volumul de teme, îți vei elibera copilul. Va avea mai mult timp pentru a se juca, pentru a explora și a-și căuta propria pasiune.

Acest lucru nu numai că reduce nivelul de stres din viața copilului tău, este, în cele din urmă, mai bine pentru învățare.

7. Alegeți activități familiale adecvate vârstei prin care să se conecteze mai degrabă decât să-l stimuleze și mai mult

Prea des, noi, ca părinți, uităm ce liniștește cu adevărat sufletul copilului nostru. De exemplu, copiii au nevoie disperată de a petrece mai mult timp în natură; ceea ce le calmează fiziologia și îi motivează.

Copiii mici NU au nevoie de filme, practic toate fiind nepotrivite pentru ei. Dacă oricare al doilea elev din clasa a doua vorbește despre un film nou, s-ar putea să fii de acord să îi iei și tu copilului tău. Dar să nu faci din aceste filmulețe o rutină a vieții sale.

Părinții iau adesea copiilor mici filme, deoarece părintele găsește mai ușor decât să ia copilul într-o aventură; fie că este vorba de drumeții, plimbări cu bicicleta sau la muzeu.

Puteți să vă jucați împreună Jocul EQ Game – Alfabetul Inteligenței Emoționale, care vă ajută atât să petreceți timp de calitate împreună, cât și să vă dezvoltați inteligența emoțională într-o maniera distractivă.

10 moduri de a-ți proteja copilul de stres - partea a 2-a 1

8. Limitează timpul la televizor

Cercetările arată că utilizarea tuturor ecranelor contribuie la creșterea nivelului nostru de stres.

Televiziunea învață copiii că cele mai importante lucruri din viață sunt banii, aspectul și faima. Ceea ce le crește nivelul de stres.

Cercetările arată că televizorul înăbușește creativitatea, scade stima de sine (mai ales la fete) și crește violența.

Discută cu copilul tău zilnic despre mesajele media pe care le vede. Acest anunț te face să cumperi produsul respectiv? Ce altceva te face să simți și să gândești? (Sugestie: Tu și viața ta sunteți inadecvați fără acest produs, care te va face frumos, popular și talentat.)

Cercetările arată că, indiferent dacă noi credem sau nu că suntem influențați de publicitate – și majoritatea oamenilor spun că nu sunt – suntem foarte susceptibili să acționăm după mesajul anunțului.

Acest lucru e înfricoșător, dar ceea ce este cu adevărat înfricoșător este că aceste corporațiile ne influențează pe noi prin intermediul copiilor noștri, care sunt chiar mai ușor pradă decât noi. Chiar și atunci când nu acționăm asupra mesajelor publicitare, răspundem inconștient mesajului că nu suntem destul de buni așa cum suntem.

Copiii, ale căror creiere funcționează diferit decât creierul adultului, sunt mai sensibili la aceste mesaje.

Dar stresul vine din mai multe surse nu doar din publicitate. Studiile arată că adulții și copiii care urmăresc știrile TV cred că lumea este un loc mai periculos decât este de fapt.

Văzând știrile TV, crește nivelul de stres, cauzează coșmaruri și face copiii mai îngrijorați. S-ar putea să alegeți să vizionați știrile, dar acest lucru nu este adecvat pentru copii.

Chiar și atunci când le urmăriți împreună cu ei, copii sub vârsta de zece ani nu sunt pregătiți să vadă toate lucrurile teribile care se întâmplă în lume.

9.Nu lăsa telefonul să devină încă un factor de stres

Desigur, acum copiii noștri au acces la telefon, tabletă,etc zilnic.

Dacă și copilul tău are propriul telefon, asigură-te că atunci când vine acasă de la școală, petrece cât mai puțin timp pe telefon.

Copiii au nevoie să știe că telefoanele sunt un mijloc de comunicare, dar în același timp să fie conștienți că nu trebuie să abuzeze de acest lucru.

10. Conecteză-te cu copilul tău zilnic

Mulți dintre noi consideră că ai noștri copii ar prefera să fie împreună cu alți copii. Dar atunci când sunt întrebați copiii, ei invariabil spun că doresc ca părinții lor să vrea să petreacă mai mult timp cu ei.

Gândește-te la acest lucru ca la o poliță de asigurare pentru copilul tău. Chiar și prezența ta îl ajută să se simtă în siguranță și să reducă stresul.

De fapt, cel mai important factor în protejarea copilului de stres poate fi încântarea pe care o ai când îl vezi sau cânt petreci timp cu el.

Dacă ești prea stresat să simțiți această plăcere, caută soluții să schimbi acest lucru pentru buna dezvoltare a copilului tău.

Uneori stresul este util, alteori poate fi devastator în viața copiilor. Există stresul „bun”, care apare în situații în care vedem un obstacol ca pe o provocare. Și atunci vom da tot ce e mai bun din noi pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Specialistii mai vorbesc de stresul „tolerat”. Atunci când putem face față stresului, găsim strategiile necesare pentru a ne reveni si stresul „toxic” care dăunează intregului organism.

Uneori e nevoie ca actiunile tale în calitate de părinte să îl ajute pe copil să învete să facă față stresului astfel încât stresul toxic să se transforme cel putin în stres tolerat.

Stresul prelungit duce la creșterea anxietății generale a copilului. Și la reactii emotionale exagerate față de evenimente minore.

Astfel, cu cât copilul este supus la stres mai frecvent și mai intens, cu atât va reacționa mai intens la situațiile dificile. Iar activitatea sa de învățare va fi afectată pe termen lung.

This Post Has One Comment

  1. larisa calin

    Multumesc pentru aceste guri de aer. M-ar ajuta mult daca ati aborda aspecte si mai ales sfaturi legate de diminuarea timpului petrecut de catre copii pe telefon/tableta/ calculator. Din punctul meu de vedere sunt presiuni foarte mari din partea colegilor si bulliyng accentuat pe aceasta tema. In ceea ce ma priveste este o lupta permanenta si un razboi al nervilor cu copiii ( mai ales cu cel de 13 ani care este in clasa a saptea).

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse