Vine vacanța!

Vacanța este la fel de importantă ca somnul. Fiind unul din cele mai așteptate momente ale anului, vacanța de vară, respectiv concediul, este un prilej de bucurie și conectare, atât pentru adulți cât și pentru copii.

Vacanța este momentul pentru amintiri minunate în familie!

Pe timpul vacanței, este absolut necesar un program minim, pentru a oferi fiecărui copil un fel de structură de activități care să prevină plictiseala și deprimarea. Este bine ca ei să aibă în continuare un program de viață echilibrat, sau să nu întrerupă orice legătură cu ceea ce au învățat la școală sau cu ce au de făcut ca teme pentru vacanță.

Tot pe perioada vacanței, părinții își pot încuraja copiii să își descopere noi pasiuni, hobby-uri care să le aducă bucurie și interes, care să îi desprindă de lumea virtuală și să îi facă să iasă în natură sau să socializeze cu alți copii de vârsta lor.

10 locuri de mers cu copiii în vacanță/concediu:

  1. Explorează împreună cu copilul tău locuri din oraș sau din împrejurimile orașului în care nu ați mai fost niciodată până acum – parcuri, păduri, muzee, expoziții, clădiri cu arhitectură mai deosebită, lagune, lacuri, etc.
  2. Vizitați grădina botanică, grădina zoologică admirând și povestind despre ce se întâmplă acolo și încercați să faceți împreună un sumar după ce ieșiți cu câteva idei cu care a rămas copilul din aceste locuri.
  3. Mergeți împreună undeva la o fermă de animale din apropiere unde există posibilitatea să hrăniți voi animăluțele sau să faceți anumite activități cu acele animale (călărit, muls vaca, dat mâncare la animale, plimbat animalele etc).
  4. Caută toate evenimentele din orașul tău și fă o lista cu concerte, filme și alte evenimente în aer liber (târguri, expoziții, piese de teatru) – potrivite vârstei copilului. Notează-le undeva ca să știi în fiecare zi exact unde vă veți petrece serile sau după-amiezile, ca să nu mai pierzi timp încercând să cauți din nou acele activități. Organizarea este cheia unei vacanțe de vară reușite.
  5. Mergeți împreună la cățărat, la piscină, la echitație sau cu bicicletele, rolele etc.
  6. Ieșiți cu cortul în natură împreună cu alți prieteni – puteți face un foc de tabără, să gătiți împreună etc. Nu uitați să luați și jocul EQ Game pentru a vă antrena inteligența emoțională.10 locuri grozave de mers cu copiii în vacanță 1
  7. Mergeți împreună la librărie, bibliotecă sau ludotecă să alegeți cărți sau jocuri pe care să le luați cu voi la plajă.
  8. Dacă aveți bunici la țară atunci este o ocazie foarte bună de a-l implica pe copil în meșteșugul construirii unei căsuțe în curte. Împreună o puteți picta și decora cum vă place, iar la final, căsuța va deveni un loc de joacă și de distracție pe toată perioada vacanței.
  9. Există tabere de conectare părinte-copil, în diferite locații (munte, mare, deltă etc). În funcție de preferințele voastre familiale puteți alege împreună o astfel de tabără.
  10. Băile termale și parcurile acvatice pot fi o altă opțiune de a te distra împreună cu copilul tău.

Pentru că vacanța de vară a copilului este destul de lungă, asigură-te cu un plan de activități distractive pentru a-l menține activ și ocupat tot sezonul cald.

De multe ori vacanța de vară semnifică începutul conectării între copii și părinți, nu neapărat o perioadă de frustrări și neînțelegeri. Este momentul oportun pentru ca fiecare membru al familiei să învețe ceva nou, începând chiar cu o comunicare și o înțelegere mai bune.

Este un timp în care părinții își pot încuraja copiii adolescenți să valorizeze acest timp ca fiind ceva foarte valoros, deoarece cu acest timp nu se vor mai întâlni niciodată.

Dragi părinți, vă doresc tuturor o vacanță frumoasă și plină de idei care de care mai creative și mai distractive!

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes