Să ai silueta de la 18 ani – în doar trei luni, să apară roboţelul magic şi să aibă grijă de toată casa, să te poţi teleporta, să ai capacitatea să nu vezi şi să nu auzi nimic – măcar pentru câteva ore – şi să toate să rămână la locul lor, perfecte, poate că nu sunt cele mai bune scopuri de trecut pe lista pentru 2019.

Dar, cu puţină perseverenţă şi încredere, cred că le-am putea transforma în ceva realist, palpabil, astfel încât, în 2019 să te surprinzi cu câteva realizări de care să fii mândră.

10 lucruri (realiste) care nu trebuie să îţi lipsească de pe listă în 2019

Renunţăm la aşteptările nerealiste, ne concentrăm pe cele posibile, ne motivam, ne mobilizăm şi ne bucurăm de un 2019 puţin diferit,c are să fie dovada că se poate, că putem face tot ce ne propunem şi care, bineînţeles, să ne crească şi încrederea în sine, da?

Uite 10 lucruri pe care îţi propun să le treci pe to-do list pentru 2019.

1. Voi fi mai răbdătoare

mama si fiica

Eşti deja răbdătoare, atât cât se poate, mai mult…de unde? Când le faci pe toate singură, parcă răbdarea dispare din peisaj. Îţi pierzi cumpătul, e firesc, eşti om şi nimeni nu e perfect. Însă răbdarea aduce după sine şi calm, odihnă, o lumină mai pozitivă asupra lucrurilor şi te ajută să te bucuri de toate lucrurile care te înconjoară. Încearcă. Răbdarea necesită timp şi exerciţiu. Ştii cum se spune, nici Roma nu a fost construită într-o zi.

2. Voi cere ajutorul

Poate e momentul să nu le mai faci singură pe toate. În 2019, să împărţiţi în mod egal sarcinile în familie…poate fi cea mai mare schimbare de care să vă bucuraţi cu toţii. Mama merită tot ce e mai bun, iar de bunăstarea ei depinde bunăstarea întregii familii.

Viaţa de mama poate fi şi liniştită, totul e să nu uiţi să treci asta pe listă şi, evident, să nu uiţi că e perfect în regulă să fii ajutată.

3. Voi face sport

O seară pe săptămână o poţi dedica mişcării. Psihologii încurajează mamele să revină la o viaţă activă şi să facă sport…pentru că vor fi mai optimiste, vor avea un tonus mai bun şi vor fi mai calme.

De fapt, nu mai e un secret că sportul ne aduce în cea mai bună a formă a noastră, nu doar fizic, dar şi emoţional, ajutându-ne să ne menţinem echilibrul. Iar echilibrul, în viaţa mamelor…este ca aerul. Aşadar, nu uita să treci pe listă ca, în 2019, să îți acorzi o seară pe săptămână pentru a te bucura de tine, de sănătate şi de mişcare.

4. Voi dormi mai devreme

mama si copilul

Sigur, o să te grăbeşti să spui că depinzi de ora la care va adormi puiul tău. Dar, dacă te gândeşti puţin şi revii la punctul 2, vei realiza cât de bucuros ar fi şi tati să te ajute să duci acest plan la îndeplinire – şi să îi adoarmă el pe copii, măcar din când în când.

Somnul cel mai sănătos este între ora 22:00 şi 04:00. Dacă l-ai prins, te poţi considera fericită şi norocoasă. Iar corpul tău îţi va mulţumi. Şi intervalul 23:00-05 este extraordinar, totul e să nu uiţi să treci pe listă că vei reorganiza puţin programul de somn şi vei avea puţin mai multă grijă de tine.

5. O să fac săptămânal ceva nou

Da, sigur că se poate. Şi te vei bucura de un proces incredibil de dezvoltare personală. Şi vei descoperi ce îţi place, te vei redescoperi şi te vei bucura să ieşi din rutină. Nu trebuie să fie lucruri complicate sau complexe. Orice lucru mic contează.

La finalul fiecărei luni vei avea deja 4 noi experienţe şi te vei simţi excelent, îţi garantez.
Poţi petrece o jumătate de oră învăţând o limbă străină, poţi face o jumătate de oră de pilates acasă la tine, poţi începe o carte nouă, poţi experimenta o reţetă nouă, care ţi s-a părut mereu complicată sau puteţi merge cu toţii la film.

Orice te face să ieşi din zona de confort înseamnă un pas înainte în dezvoltarea personală, un impuls pentru un tonus excelent şi o stare mai bun pentru întreaga familie. Când mama e fericită, toată familia e fericită.
Stim deja asta, nu?

6. Voi fi mai bună cu mine

Eşti o mamă incredibilă şi o soţie excelentă. Eşti bună cu toţi ceilalţi, vrei tot ce e mai bun pentru ei, dar când vine vorba de tine…te judeci cam aspru. Îţi faci zeci de procese – cum că nu eşti o mamă suficient de bună, că poate greşeşti, ce ar trebui să faci să fii mai bună. Ştii ce? Ar trebui să fii, pur şi simplu, mai bună cu tine. Să te critici mai puţin şi să te iubeşti mai mult.

Când eşti bună pentru tine vei fi, fără îndoială, bună şi pentru ceilalţi.
Priveşte-te admirativ, pentru tot ce faci pentru ceilalţi, complimentează-te şi lăsă deoparte judecată. Nu căuta perfecţiunea, deja s-a aflat secretul: nu există!

7. Voi petrece mai mult timp cu cei dragi şi mai puţin timp făcând ordine în casă

mama fericita

Ordinea nu rezistă, cred că deja ai descoperit asta.

Şi asta înseamnă că munca ta zilnică e aproape inutilă. Tot ce aşezi acum, în câteva ore va fi iarăși în altă parte.

Iar tu îţi petreci, practic, tot timpul făcând ordine şi menţinând casa la nivel de muzeu. Iar în tot acest timp pierzi momente care contează cu adevărat: cele petrecute cu familia.

În final rămânem cu amintirile, nu cu lucrurile puse la locul lor.

8. Voi pregăti o cină romantică

Cum ar fi dacă cina clasică s-ar transforma într-o cină romantică, exact aşa cum făceaţi înainte să vină copiii în familia voastră? Chiar dacă nu veţi putea ieşi mereu în oraş, poţi pregăti o cină romantică acasă. Chiar şi la o oră neconvenţională, după ce adorm copiii. Puteţi avea o oră, cel puţin, în care să mâncaţi liniştiţi, să discutaţi deschis şi să vă reconectaţi.

Îţi garantez că veţi fi alţi oameni a doua zi. Comunicarea şi intimitatea sunt aspecte la care nu ai voie să renunţi niciodată în cuplu.

9. Voi fi mai pozitivă

Poţi începe prin a spune da mai des decât spui nu. Prin a privi lucrurile puţin mai degajat, prin a putea vedea partea distractivă din haosul din casă.

Pozitivismul, indiferent că vrem sau nu acceptăm asta, chiar schimbă întreaga perspectivă asupra lucrurilor. Şi nu are efecte secundare negative, deci nu ai nimic de pierdut. Poţi măcar încerca. În 2019 poţi fi mai deschisă experimentelor şi poţi renunţa puţin la panica şi perfecţiune.

10. Mă voi iubi mai mult

ce fac mamele fericiteDa, e esenţial să ne iubim. Cred că asta e esenţa noastră umană şi datoria pe care o avem faţă de noi înşine. Să ne iubim.

Nu putem face lucruri grozave câtă vreme ne certam şi spunem că îi iubim pe ceilalţi şi nu mai e timp pentru noi.

Nu e un lucru posibil. Iubirea pentru ceilalţi izvorăşte din iubirea pentru noi înşine.

Iubeşte-te, acorda-ţi atenţie, renunţa la vinovăţie, fă ce simţi, ai grijă să fii pe primul loc. De acolo îi vei putea ridica pe toţi ceilalţi pe primul loc.

Trebuie să te simţi bine cu tine. Eşti perfectă aşa cum eşti.

Concluzie

Şi silueta, şi distracţia şi iubirea … și evoluţia sunt, iată, posibile şi realiste. Pentru că am găsit metode la îndemâna tuturor mamelor, astfel încât să nu alergăm după iluzii, dar să ne demonstrăm că totul e posibil atunci când ne dorim cu adevărat o schimbare în bine.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes

Ultimele produse