Potrivit unui studiu recent, există un nou răspuns uimitor la vechea întrebare: „Ce vrei să te faci când o să fii mare?”
Se pare că trei sferturi dintre tineri visează la o carieră pe internet, conform publicației „The Sun.” Având în vedere un sondaj efectuat pe 1.000 de copii și adolescenți cu vârsta cuprinsă între 6 și 17 ani, rezultatele surprinzătoare nu au încetat să apară.
Specialiștii au descoperit faptul că unul din 25 de copii dorește să devină fotomodel, în timp ce unul din 6 vrea să fie cântăreț. Însă, pe locul 1 în topul preferințelor copiilor este vlogging-ul, mai mult de o treime dintre respondenți declarând că își doresc să devină vloggeri.
Profesiile tradiționale cu care am fost obișnuiți (medic, profesor, casier) nu mai prezintă interes pentru copii, aceștia dorind să fie creativi, să se exprime liber și să fie independenți.
Deși tendința copiilor de a evolua către joburi creative este una firească, ce se va întâmpla în viitor, dacă toți se vor îndrepta spre domeniul artistic?
Vom avea nevoie de oameni în mai multe domenii, mai ales în cele esențiale: sănătate, justiție, educație, psihologie, furnizarea serviciilor etc.
Indiferent de cât de mult va evolua tehnologia și cât de mult se va simplifica munca, tot va fi nevoie de oameni inteligenți pentru a coordona producția și comercializarea produselor.
Copiii au nevoie de pregătire pe toate planurile pentru a face față situațiilor din viitor. Și cum bazele educației se pun în familie, părinții sunt cei care au responsabilitatea de a-i ghida în acest sens.
Dacă, în prezent, majoritatea părinților își înscriu copiii la diferite cursuri extrașcolare pentru a se dezvolta pe cât mai multe planuri, la un moment dat, acestea pot deveni stresante și obositoare, având în vedere că cei mici au nevoie și de timp liber pentru dezvoltarea lor armonioasă.
De aceea, recomandarea noastră pentru toți părinții este jocul „Orășelul Stinghiuță”. Acesta este un joc care îi dezvoltă, într-adevăr, mai multe abilităţi copilului:
➖ Creativitatea, învățarea, inteligența socială, inteligența emoțională, gândirea laterală etc. Cam tot ce le este necesar pentru a-și dezvolta adaptabilitatea socială.
Pentru a reuși să se dezvolte armonios și independent, copiii au nevoie să își cunoască limitele pentru a le putea depăși.
Iată caracteristicile importante ale jocului „Orășelul Stinghiuță”:
✅ Îmbunătățește mișcarea și rezistența fizică
✅ Îmbunătățește gradul de conștientizare spațială
✅ Încurajează gândirea și raționamentul
✅ Sporește focalizarea și răbdarea
✅ Dezvoltă imaginația
✅ Dezvoltă încrederea în forțele proprii
✅ Ajută la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor
✅ Încurajează copiii să-și folosească gândirea logică, renunțând a se baza doar pe tehnologie
✅ Încurajează joaca în echipă
Un alt avantaj este acela că, fiind o jucărie educațională cu posibilități nelimitate, copilul tău nu se va plictisi repede de ea și va dori să ridice clădiri, care mai de care mai complexe, dezvoltându-și totodată şi cele mai importante abilități pentru o viață de succes.
Află mai multe despre joc aici:
https://tikaboo.ro/oraselul-stinghiuta/
Dacă ți-a plăcut ce ai citit, distribuie pe Facebook și ajută și alți părinți!
- Distribuie Pe Facebook
- 16 shares