Editura Tikaboo organizează concursul de povești „Scânteiuță cel Isteț”!
Îți place să scrii în timpul liber (și nu numai)? Îți place să dai viață unor personaje de poveste? În același timp, te pasionează poveștile educative, pline de metafore sau pilde care oferă un sens cititorului și îi lasă un zâmbet pe buze și în suflet?
Ah, și te încântă ideea de a scrie pentru un public pretențios și foarte… tânăr, cum ar fi copiii?
Dacă da, și vrei ca ideile tale să ajungă, în sfârșit, la oamenii potriviți…
Și, în plus, dacă ți-ai propus ca anul 2023 să fie anul tău în ce privește cariera ta de autor…
Ești la locul potrivit!
Fiindcă la Editura Tikaboo căutăm cei mai tari autori de povești pentru copii, cărora le garantăm publicarea și promovarea!
Dar pentru asta lansăm un concurs, prin care să descoperim nu numai cele mai talentate voci în ale narațiunii, dar și pe cele mai înțelepte, care să educe copiii prin poveștile pline de tâlc și învățăminte!
Despre ce este vorba, mai exact?
Detaliile concursului
Acest concurs de scris povești este inspirat de personajul emblematic al Editurii Tikaboo – Scânteiuță – și de aventurile sale. Astfel, autorii sunt invitați să-și imagineze o poveste care va arăta copilașilor, prin intermediul lui Scânteiuță, cum își pot dezvolta diverse abilități și calități valoroase!
Singura regulă de care trebuie să ții cont este ca povestea pe care o scrii să fie una cu tâlc și să evidențieze evoluția și maturizarea personajelor. În rest, poți fi oricât de creativ dorești – în limita de 1500-2000 de cuvinte, bineînțeles.
Toate textele se trimit în perioada 1 februarie – 28 februarie 2023, la adresa de e-mail a editurii Tikaboo: [email protected].
Textul trebuie să fie în document word, A4, font size 12, Times New Roman, obligatoriu cu diacritice, însoţit de o scurtă descriere a autorului (un scurt CV cu nume, prenume, vârstă, profesie, creații literare – dacă există etc.). Dacă aceste cerinţe nu sunt respectate, textele în cauză nu vor intra în concurs.
La concurs pot participa toţi scriitorii de limbă română, indiferent unde sunt stabiliţi.
Nu vor fi luate în considerare decât acele texte care respectă tematica concursului!
Titlul emailului trebuie să conțină titlul lucrării şi numele autorului.
Etapele de desfăşurare ale concursului:
2 februarie – 28 februarie: înscrierea în concurs
1 martie – 7 martie: alegerea celor 10 lucrări finaliste
7 martie – 17 martie: publicarea celor 10 lucrări finaliste pe site-ul www.tikaboo.ro, unde cititorii vor putea vota povestea preferată; votul cititorilor va conta în proporție de 50%, în timp ce votul juriului va fi de 50%
18 martie: anunțarea câştigătorilor
PREMIU: Contract de autor cu Editura Tikaboo!
Câștigătorul va avea posibilitatea de a scrie o întreagă carte de povești, pornind de la personajul deja consacrat, Scânteiuță!
Astfel, va primi un contract de autor cu Editura Tikaboo, prin care i se vor plăti drepturile de autor. În plus, cartea pe care o va publica se va bucura de promovare pe toate canalele editurii – inclusiv într-o comunitate de peste 160.000 de părinți!
În momentul publicării, cartea va primi ajutor de la cei mai buni designeri de copertă și de la cei mai buni ilustratori, astfel încât produsul final să-l impresioneze pe copii.
JURIU
- Paul Melinte – autor și copywriter
- Florin Alexandru – autor și analist comportamental
- Oana-Andreea Duran – copywriter și blogger
REGULAMENT
- Eligibilitate – se pot înscrie în concurs atât scriitori publicați, cât și cei nepublicați anterior;
- Trimiteri multiple – fiecare autor se poate înscrie în concurs cu max. 3 povești;
- Vârsta minimă de participare la concurs: 16 ani;
- Număr de cuvinte: 1500-2000;
- Titlul trebuie să fie în strânsă legătură cu conținutul poveștii, cu personajele sau cu tâlcul poveștii scrise;
- Acțiunea: O poveste foarte atractivă, care trebuie neapărat să aibă o morală la final și să lase ceva în inima copilașilor care o vor citi;
- Personajul: Personajul principal, Scânteiuță, este deja stabilit de către organizatorii concursului, dar celelalte personaje pot fi inventate de fiecare participant la concurs.
CRITERII DE SELECȚIE
În evaluarea materialelor primite, juriul va pune accent în timpul jurizării pe:
- exprimarea emoţiilor, în mod creativ, prin raportare la textul literar;
- evoluția și maturizarea personajelor centrale;
- crearea unor scrieri originale, creative, plăcute la citit;
- dezvoltarea unor abilități și calități esențiale ale personajelor, cum ar fi: inteligența emoțională, creativitatea, inteligența socială, dezvoltarea încrederii în propria persoană etc.
Dacă ți-a plăcut ce ai citit, distribuie pe Facebook și ajută și alți părinți!
- Distribuie Pe Facebook
- 0 shares