Descoperă împreună cu copilul tău poveștile care-l vor învăța cum să nu se lase pradă emoțiilor, ci să le folosească spre binele său!

Florin Alexandru, autor de bestseller, analist comportamental și specialist în inteligență emoțională, îți prezintă…

Aventurile lui Scânteiuță, eroul cu ajutorul căruia copilul tău va deveni un adult fericit, care va ști să-și recunoască, să-și accepte și să-și gestioneze emoțiile!

Investiția ta în fericirea copilului tău: doar 67 lei
+ 13 lei taxa de livrare în aria de acoperire FAN Courier

Aventurile lui Scânteiuță 27
Hai să recunoaștem: uneori, chiar și pentru un adult poate fi copleșitor să identifice cauza emoțiilor sale și să le trateze cu responsabilitate și cu blândețe.  Gândește-te cât de greu trebuie să fie asta pentru un copil aflat în plin proces de învățare!

„De ce plâng mereu când sunt trist? Cum să alung frica atunci când simt că mă cuprinde? De ce oamenii mari țipă la mine fără motiv?”

Iată o parte din întrebările la care Scânteiuță va răspunde copilului tău în acest volum, prin intermediul unor povești captivante și profunde! Cine este Scânteiuță?  Ei bine, ca personaj, Scânteiuță este copilul deja ajuns la maturitate, care împărtășește cu cei mici tainele chimiei dintre gânduri și emoții. 

Metaforic vorbind, însă, Scânteiuță reprezintă „scânteia” din fiecare dintre noi, vocea noastră interioară, care, deși poate fi uneori atât de greu de auzit, ne oferă întotdeauna răspunsurile potrivite!

Prin intermediul acestor povești, Scânteiuță înfățișează parcursul lui în dezvoltarea inteligenței emoționale – pornind din copilărie, de la momentele când se simțea învins de emoții, la recunoașterea lor și acceptarea lor. 

Cu ce vine diferit această carte de povești? 

Aventurile lui Scânteiuță 28

Ei bine, pe lângă aventurile simpatice, pline de savoare și înțelepciune ale lui Scânteiuță, această carte oferă la finalul fiecărui capitol provocări și exerciții pe care copilul tău le poate pune în aplicare pentru a deveni un adult echilibrat, care va ști cum să gestioneze rațional și calm situații complicate. 

Așadar, descoperiți împreună, prin intermediul aventurilor lui Scânteiuță, lumea complexă a emoțiilor copilului tău, dezvoltându-i acestuia inteligența emoțională, cu exerciții concrete!

Investiția ta în fericirea copilului tău: doar 67 lei
+ 13 lei taxa de livrare în aria de acoperire FAN Courier

„Putem lipsi o zi întreagă uneori de lângă copiii noștri. O poveste spusă în tihnă lângă urechiușele ciulite și inimioarele dornice de căldură sufletească, ne va șterge acest păcat și-i va duce pe micuții noștri către ziua de mâine cu tot binele în ei.”
Alexandra Horăscu

Ce vei descoperi, mai exact, în poveștile pline de inspirație ale primului volum al seriei „Aventurile lui Scânteiuță”?

Bazându-se pe 7 povești pline de înțelepciune, ce prezintă parcursul lui Scânteiuță de la copilul copleșit de propriile emoții, la adultul stăpân pe sine care știe să le gestioneze, acest volum îi va captiva încă din primele pagini, atât pe copii, cât și pe părinți!

Prima poveste – ÎNCEPUTURI

Descoperă în acest capitol, ce alegere va face Scânteiuță când se confruntă cu o serie de piedici ce apar în calea celui mai mare vis al său, acela de a deveni profesor. Prin intermediul poveștii sale, copilul tău va reține că cel mai mare dar pe care îl putem face lumii este să fim ceea ce suntem. 

În plus, acest capitol îi va transmite că trebuie să muncească zi de zi la visurile lui și să nu uite să-și asculte intuiția atunci când pare că își pierde calea. 

La finalul acestui capitol, veți avea de rezolvat un exercițiu și o provocare care-i va învăța pe copii să-și observe și să-și asculte emoțiile, fără să fugă de ele. Astfel, le vom oferi cheia înțelegerii și sculptării propriului lor comportament!

A doua poveste – POVESTEA LUI PIPIN

Descoperă care este adevărata cauză care-l determină pe Flăcărel (viitorul prieten al lui Scânteiuță), să afișeze o mască de duritate și să trateze orice străin cu ostilitate. 

Acest capitol îi va învăța pe copii cum să nu devină „victimele” propriilor emoții reprimate, care se manifestă la nivelul corpului fizic și de ce este indicat să nu etichetăm emoțiile ca fiind bune sau rele!

La finalul acestui capitol, veți avea de rezolvat un exercițiu și o provocare care le va arăta copiilor că emoțiile sunt universale și cât de ușor le pot identifica în gesturile și comportamentul celor din jur.

Aventurile lui Scânteiuță 29

A treia poveste – ARMA SECRETĂ

Acest capitol înfățișează o nouă aventură, a adultului Scânteiuță, de această dată, care este deja profesor și este victima unui accident neprevăzut în drum spre școală. Pentru ca elevii săi să nu piardă orele, o hologramă îl suplinește pe profesor, însă veți descoperi cum această idee se dovedește a fi un dezastru.  

În urma acestui capitol, copilul tău va înțelege de ce emoțiile sunt darul cel mai de preț al oamenilor și de ce acestea nu pot fi înlocuite de o mașinărie sau de un robot, oricât de inteligent ar fi. 

De asemenea, veți descoperi împreună de ce emoțiile primează în fața gândurilor și care sunt cele mai bune tehnici pentru a vă controla emoțiile prin intermediul unor mișcări conștiente ale corpului. 

La finalul acestui capitol, veți avea de rezolvat un exercițiu și o provocare care-i va învăța pe copii care este adevărata legătură între emoție, gânduri și acțiuni!

A patra poveste – RĂSĂRIT

Descoperă în acest capitol povestea Mirulinei, fata talentată la pictură care, din cauza unui incident neplăcut, este hotărâtă să renunțe la cea mai mare pasiune a ei. Cu ajutorul lui Scânteiuță, veți vedea ce se întâmplă când fugim de emoțiile noastre și cum ele vor ieși la suprafață cu și mai multă suferință.

În urma acestui capitol, copilul tău va înțelege cum să nu devină prizonierul propriilor sale emoții. Explicându-i cum gândurile și emoțiile îi influențează acțiunile, îl vom ajuta să își dezvolte încrederea în propria persoană.

La finalul acestui capitol, veți avea de rezolvat un exercițiu și o provocare care-i va învăța pe copii cum să recunoască cele 7 emoții universale pe chipul străinilor.

Aventurile lui Scânteiuță 30

A cincea poveste – POARTA FERMECATĂ

În acest capitol este prezentată călătoria lui Scânteiuță către Făuritorul de Spirite. Veți descoperi ce se întâmplă când acesta nu reușește să facă ce își propune și de ce emoțiile noastre reprezintă călăuza pentru ca noi să aflăm cine suntem cu adevărat.

La finalul acestui capitol, veți avea de rezolvat un exercițiu și o provocare care-i va învăța pe copii cum să facă legătura între emoții, trăiri și stări, pentru ca, în final, să reușească să le conștientizeze și să le gestioneze cu multă ușurință!

Aventurile lui Scânteiuță 31

A șasea poveste – CERCUL MAGIC

Descoperă în acest capitol ce se întâmplă când Scânteiuță îl întâlnește pe demonul Cât-o-Frică! Prin intermediul acestei povești, copilul tău va înțelege cum ne controlează frica deseori și cum aceasta poate fi îmblânzită mai ușor decât am crede!

Acest capitol le va arăta copiilor faptul că, doar observându-și propriul comportament, propriile trăiri și gânduri, începe să se facă lumină în viața lor.

La finalul acestui capitol, veți avea de rezolvat un exercițiu și o provocare care-i va învăța pe copii cât de util este un jurnal al emoțiilor și cum să evite să se lase conduși de acestea

A șaptea poveste – ÎN VIZITĂ

În acest capitol Scânteiuță se aventurează pe mare împreună cu bunicul său, de meserie pescar. Cu această ocazie, acesta învață o lecție importantă despre una din cele mai prezente emoții din viața noastră: frica. Bunicul îi servește drept exemplu pentru a-l învăța cum să controleze această emoție în folosul său!

Prin această poveste vei descoperi ce impact au vorbele tale asupra vocii interioare a copilului tău și în ce fel să o modelezi. Copilul tău va descoperi că dacă devine el însuși cel mai bun prieten al său, atunci își va oferi un feedback constructiv tot timpul.

La finalul acestui capitol, veți avea de rezolvat un exercițiu și o provocare care-i va învăța pe copii să-și observe dialogul interior și cum să-l transforme dintr-unul critic, într-unul plin de blândețe și încurajare!

Investiția ta în fericirea copilului tău: doar 67 lei
+ 13 lei taxa de livrare în aria de acoperire FAN Courier

Cine sunt autorii?

Aventurile lui Scânteiuță 32

Alexandra Horăscu

Cu o dezvoltare profesională generoasă în domeniul comunicării, Alexandra a avut multiple profesii, precum: reporter, redactor radio, purtător de cuvânt, content creator, copywriter.

Însă, cel mai mult a cântărit în evoluția sa – atât profesională, cât și personală -, experiența de a deveni mamă a doi copii – o experiență care a declanșat nevoia de evoluție și autocunoaștere.

Această dorință s-a împletit armonios cu cunoașterea deja acumulată pe plan profesional, astfel încât Alexandra s-a documentat fără oprire în domenii de actualitate, precum: psihologie, parenting, dezvoltare personală, inteligență emoțională, etc.

În urma absolvirii cursului Kogaion Family Mastery, program de dezvoltare personală, enrichment și parenting adresat copiilor și părinților, Alexandra a intrat în familia Tikaboo, devenind content creator și copywriter.

Alexandra consideră că darul de a fi mamă, pasiunea pentru scris și fericita întâlnire cu profesorul Florian Colceag și familia Tikaboo au dat naștere acestor povești, prezente în cartea „Aventurile lui Scânteiuță”.

În plus, este convinsă că serile pline de povești sunt momentele în care părinții se pot conecta cel mai rapid cu copilașii lor – chiar și după o zi întreagă petrecută la muncă sau acordând atenție altor proiecte solicitante. 

Iar poveștile creează o legătură cu atât mai intimă și autentică, cu cât îi vor însoți și ghida pe cei mici o viață întreagă!

Aventurile lui Scânteiuță 33

Florin Alexandru

Florin Alexandru este analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității, recunoașterea expresiilor faciale și singurul român acreditat de Paul Ekman International

Ca fondator al comunității Tikaboo, Florin a strâns laolaltă 150.000 de părinți din România, și a publicat 4 cărți, 4 instrumente educaționale de tip board game și un program de dezvoltare a inteligenței emoționale. 

Pasionat de comportamentul uman și studierea emoțiilor ce generează acest comportament, Florin Alexandru a creat o metodă proprie pentru dezvoltarea inteligenței emoționale și schimbarea scenariului de viață, format în copilărie, cu rezultate imediate în viețile oamenilor. 

Cartea „Aventurile lui Scânteiuță” se bazează pe colaborarea cu Alexandra Horăscu, astfel că exercițiile și poveștile sunt special concepute pentru a-i trece pe copilași printr-un curs palpitant și atractiv de inteligență emoțională, astfel încât să nu pară ca o muncă, ci ca o joacă!

Florin Alexandru privește inteligența emoțională ca fiind o calitate magică care reprezintă de ce-ul fiecăruia dintre noi. Astfel, dezvoltând această calitate extrem de importantă, vom reuși să experimentăm imensul potențial uman care există în fiecare, iar viețile ni se vor revela în cele mai superbe moduri cu putință, dincolo de tiparele limitative impuse de societate.

Investiția ta în fericirea copilului tău: doar 67 lei
+ 13 lei taxa de livrare în aria de acoperire FAN Courier

Ce va învăța copilul tău din cartea „Aventurile lui Scânteiuță”?

✔️ Calea cea mai sigură și eficientă pentru ca cel mic să nu se lase condus de părerile și emoțiile celor din jur și să-și asculte inima;

✔️ De ce emoțiile sunt atât de importante și ne influențează mai mult decât gândurile și latura rațională; 

✔️Cum să-i pui bazele alfabetului emoțional și care este legătura între emoții, stări și trăiri;

✔️ De ce nu există emoții bune sau rele și de ce să nu fugă de emoțiile considerate „negative” de cei din jur;

✔️Cum să îl transformi în cel mai bun prieten al său și cum îl înveți să fie blând cu el însuși indiferent de situație;

✔️ Cum să-i modelezi vocea interioară pentru ca el să devină cea mai bună variantă a sa;

✔️ Cea mai inspirată cale prin care să înfrunte fricile pe care le are;

✔️Cum să-și îmbunătățească copilul tău relațiile cu cei din jur prin recunoașterea cu ușurință a celor 7 emoții universale;

✔️ De ce observarea propriului comportament, a propriilor trăiri și gânduri reprezintă cheia sigură prin care-și poate dezvolta inteligența emoțională;

✔️ Care este efectul dezastruos al emoțiilor reprimate și cum se manifestă acestea la nivelul corpului fizic.

Investiția ta în fericirea copilului tău: doar 67 lei
+ 13 lei taxa de livrare în aria de acoperire FAN Courier

Ce spun cei care au citit cartea „Aventurile lui Scânteiuță” și cum i-a ajutat în dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor lor?

Aventurile lui Scânteiuță 34
Aventurile lui Scânteiuță 35
Aventurile lui Scânteiuță 36
Aventurile lui Scânteiuță 37
Aventurile lui Scânteiuță 38

„Povestile i-au plăcut foarte mult, nu doar pentru că în multe situații se regăsea chiar el cu o parte din experiențele sale, dar și pentru că, prin intermediul lor, a reușit să găsească soluții la anumite situații cu care el se confruntă. 

Recomand Aventurile lui Scânteiuță tuturor părinților care: 

👉 vor să afle mai multe despre lumea emoțională a copiilor lor; 

👉 vor să-și susțină copiii în a-și dezvolta inteligența emoțională; 

👉 vor să-și încurajeze şi să-și susțină copiii să îşi urmeze pasiunea şi planurile. 

Dezvoltarea emoțională chiar contează!” 

(Anamaria – Mama lui Andrei, 8 ani)

Paginile acestei cărți reprezintă un program genial pentru copii, cu povești care acaparează atenția și, totodată, îi face să-și recunoască propriile emoții. 

În timpul exercițiilor și activităților, copiii descoperă cu ușurință dansul dintre gând, emoție și frici – așa cum vin și dispar, conștientizând că sunt doar proiecții ale minții și că nu sunt reale. 

Cu ajutorul acestei cărți, lași genialitatea copilului tău să tot fie!”

(Elena – Mama lui David si Alex, de 11 ani)

„Am învățat din aceste povești că o intenție încarcă o emoție, că o emoție încarcă gândul, că dansul gând-emoție generează o acțiune și așa mai departe, dar eu m-am oprit, din păcate, cam pe aici.

La cei 70 ani ai mei sunt în clasa întâi și, respectiv, clasa a doua, cu micuții mei, Florin si Cătălina. Le-am vorbit despre tabăra lui Florin și imediat au făcut legătura dintre el și vestitul Scânteiuță și își doreau mult să îl cunoască!

Voie bună să fie din plin!”

(Maria Paraschiv, 70 ani)

100% Garantăm satisfacția și dezvoltarea copilului tău!

Odată ce vei citi această carte, vei descoperi împreună cu cel mic o oportunitate de a-i dezvolta acestuia o calitate esențială, care-i va asigura o viață fericită și echilibrată!

Cu toate acestea, dacă ți se pare că această carte nu e pentru tine sau copilul tău, ai posibilitate de retur timp de 30 de zile fără explicații.

Este extrem de simplu!

Investiția ta în fericirea copilului tău: doar 67 lei
+ 13 lei taxa de livrare în aria de acoperire FAN Courier

Întrebări frecvente

➤ La ce vârstă este recomandat să îi citesc copilului meu această carte?

Aceste povești au fost scrise pentru copiii cu vârste între 6-12 ani. Însă ce este impresionant este faptul că inclusiv un adult se poate identifica cu conflictele interioare cu care se confruntă Scânteiuță. 

Așadar, dacă ți se pare că rezonezi mai mult decât ”se cade” pentru un adult, nu te speria. Copilul magic din tine s-a trezit!

➤ Cum poate o simplă carte de povești să dezvolte inteligența emoțională a copilului meu?

Față de o carte de povești pentru copii oarecare, pe lângă aventurile simpatice, pline de savoare și înțelepciune ale lui Scânteiuță, această carte oferă la finalul fiecărui capitol provocări și exerciții pe care copilul tău le poate pune în aplicare pentru a deveni un adult echilibrat, care va ști cum să gestioneze rațional și calm situații complicate.

➤ De ce are este bine pentru copilul meu să își dezvolte inteligența emoțională?

S-a tot vorbit în ultimii ani despre faptul că inteligența emoțională este chiar mai importantă decât IQ-ul pentru a prezice succesul în viață! Tocmai de aceea, dezvoltându-și această capacitate, copilașii vor învăța să comunice mai bine cu ceilalți, să fie mai încrezători în sine și să se adapteze mai ușor, chiar și în situațiile dificile la care – vrem, nu vrem -, viața ne supune oricum. 

De asemenea, prin intermediul inteligenței emoționale, cei mici își pot atinge mai ușor obiectivele, vor simți și manifesta empatie față de ceilalți, vor ști să mențină relații pozitive și să ia decizii responsabile.

➤ Copilul meu nu reușește să își stăpânească furia și să o gestioneze. Ne va ajuta această carte în acest sens?

Poveștile din cartea „Aventurile lui Scânteiuță” sunt construite exact în jurul celor mai puternice emoții cu care se confruntă copiii, astfel încât ei să se identifice ușor cu personajul. Tocmai de aceea, cartea este de mare ajutor pentru a înțelege nu doar de ce comportamentul celui mic este de multe ori nepotrivit sau enervant pentru noi, dar și cum îi putem oferi limitele de care are nevoie. 

Astfel, el are nevoie să fie ghidat cu iubire și înțelegere pe teritoriul minat al emoțiilor mult prea puternice, și nu mustrat, pentru ca acestea să nu se intensifice.

➤ Mă va ajuta cartea „Aventurile lui Scânteiuță” să mă apropii de copilul meu și să creăm o legătură și mai puternică?

Cu siguranță! De multe ori, munca, grijile zilnice și alte activități necesare, ne pot lua timp prețios, timp pe care-l poți petrece alături de micuțul tău. Astfel, poveștile lui Scânteiuță reprezintă un prilej numai bun pentru a te reconecta cu copilul tău, seară de seară. 

Mai mult de atât, exercițiile pe care le veți face împreună vor adânci și mai mult legătura dintre voi și veți putea examina împreună emoțiile cu care copilul tău s-a confruntat de-a lungul zilei, astfel încât să știe cum să le gestioneze mai ușor pe viitor – chiar dacă tu nu vei fi acolo!

În plus, veți învăța în familie cum să comunicați sănătos din punct de vedere emoțional!

➤ Are această carte și exerciții sau informații utile pentru părinți?

Da! Pe lângă faptul că problemele cu care se confruntă Scânteiuță sunt destul de prezente și în viața adulților, fiecare poveste scrisă în carte se termină cu o serie de informații super-utile pentru părinți legate de emoții, de ascultarea vocii interioare și de înțelegerea modului în care emoțiile ne modelează gândirea, comportamentul și, în final, viața! 

De asemenea, vei găsi exerciții pe care să le aplici în propria viață, pornind de la ideea că doar un părinte vindecat poate crea armonie în familia sa!

➤ Cum o plătesc și cum o primesc?

Comandă cartea acum și ai posibilitatea de a o plăti fie online, prin card, fie prin ramburs, la curier. Astfel, o vei primi la tine la ușă, iar taxa de curierat este de doar 13 lei în aria de acoperire FAN Courier!

Investiția ta în fericirea copilului tău: doar 67 lei
+ 13 lei taxa de livrare în aria de acoperire FAN Courier

Aventurile lui Scânteiuță 39
×

Cart