Toți copiii trebuie încurajați și susținuți!
Steven Spielberg, 76 ani, este de trei ori câștigător al premiului Oscar și este producătorul de film cu cel mai mare succes financiar al tuturor timpurilor.
La vârsta de 60 de ani, când acesta a fost diagnosticat formal cu dislexie, declara:
,,În cazul meu, a fost imposibil să învăț să citesc ceva în primii doi ani de școală. Colegii își băteau joc de mine din această cauză, iar asta a dus la alte probleme. Aș fi vrut să-mi spună cineva că sunt multe persoane în situația mea.”
Steven Spielberg este un exemplu și o dovadă a faptului că toți copiii trebuie încurajați, deoarece fiecare își are propria cale spre succes, în ciuda dificultăților din viața lor!
Unii copii se confruntă cu suferința provocată de diverse afecțiuni, fie ele de natură fizică, psihică sau genetică, precum:
Dificultăți de învățare:
Probleme psihice:
Diferite sindroame:
…Și lista poate continua
Dintre toate greutățile pe care o mamă le întâlnește, cea mai mare este aceea de a-și vedea copilul suferind.
Este sfâșietor să-ți vezi copiii suferind și luptându-se să facă față provocărilor vieții. Noi, părinții, suferim alături de ei.
Să fii părintele unui copil care se chinuie poate fi o sarcină extrem de dificilă, înspăimântătoare, obositoare și, uneori, lipsită de satisfacții.
A avea un copil care întâmpină probleme, pe care nu le poate gestiona, poate stârni disperare, singurătate și rușine, precum și sentimentul că ai eșuat ca părinte și că nimeni nu te înțelege.
,,De ce eu? De ce copilul meu?” sunt întrebări care îți apar adesea în minte, în încercarea de a înțelege ceva din ceea ce ți se întâmplă, a înțelege ceva din experiența pe care o trăiești.
Cum mergem mai departe? Cum gestionăm astfel de situații?
Roz Shafran, Alice Welham și Ursula Saunder coautoare ale cărții ,,Super Erou pentru copilul tău” ne relatează în carte:
,,Știm, din experiența profesională și din cea personală, cât de greu poate fi să funcționezi atunci când copilul tău este nefericit.
Împreună, avem șapte copii. Două dintre noi suntem psihologi clinicieni, iar una dintre noi este strângător de fonduri în domeniul caritabil.
Ne-am cumulat cunoștințele și experiențele, împreună cu cele ale multor alți părinți, pentru a identifica ce ne-a ajutat pe toți, într-o varietate de situații.”
Citind cartea vei descoperi că orice problemă, greutate sau provocare ai, există soluții pentru a schimba situația în mai bine, iar tu le poți găsi!
ALINARE – ,,Nu ești singur(ă)”
Cartea conține numeroase cazuri reale ale altor părinți care s-au confruntat cu diverse probleme și situații dificile, care le-au cauzat suferință atât copiilor cât și părinților.
Citind poveștilor acestor părinți, care au trecut prin momente delicate și copleșitoare, vei realiza că nu ești singura persoană care are de înfruntat greutăți.
Mulți alți părinți trec sau au trecut prin aceeași situație sau chiar situații mai grele; relatările acestora îți oferă sprijinul de care ai nevoie pentru a depăși sentimentul atât de apăsător al izolării și singurătății, care îi încearcă pe părinți în momentele grele.
AJUTOR
Cartea oferă exerciții și strategii simple și eficiente, care au la bază studii de cercetare psihologică și expertiza de psiholog clinician a autoarelor, având scopul de a te ajuta să gestionezi mai bine situația care te copleșește.
SPERANȚĂ
Speranța este credința că viitorul va fi mai bun decât prezentul. Aceasta este o ancoră puternică care ne ajută să depășim greutățile, deoarece ne amintește că suferința noastră, oricât ar fi de intensă, este doar o etapă trecătoare din viața noastră.
Cartea este structurată în cinci părți, care cuprind:
Știm că ceea ce poate fi cu adevărat folositor este să auzi experiențele altora care s-au aflat în exact aceeași situație și au ieșit la liman.
Găsești în carte relatările părinților ai căror copii s-au confruntat cu afecțiuni precum: anorexie, epilepsie, acnee severă, autism, depresie, anxietate, sindrom Asperger, ADHD, tulburare bipolară, diabet, dislexie sau situații cum ar fi bullyingul, lipsa unui părinte, sechele în urma unui accident, furie necontrolată.
În această parte, înveți cum să stabilești limite sănătoase între tine și copilul tău.
Descoperi strategii dovedite științific care te ajută să îți crești reziliența. Aceste strategii se bazează pe schimbarea modului în care gândești, te simți și te comporți, în contextul unor situații provocatoare pe care este posibil să nu le poți schimba.
Această parte include „cele mai bune sfaturi“ inspirate din cele oferite de adevărații experți – părinții care au trăit la un moment dat, ceea ce trăiești și tu și au vrut să-și împărtășească experiențele.
Uneori, în ciuda eforturilor noastre intense, există probleme pe care nu le putem rezolva și situații pe care nu le putem schimba. Partea finală adresează dificila idee a acceptării.
Are doi copii.
Este strângător de fonduri în sectorul caritabil. Anterior, a lucrat pentru renumitul post de radio din Londra BBC Radio 4 ca și cercetător și producător.
,,Când copilul meu de 11 ani a refuzat să mai meargă la școală, am descoperit că există puțin ajutor oferit părinților care trec prin situații dificile.
Copilul meu era speriat și anxios, iar eu și soțul meu am făcut tot ce ne-a stat în puteri pentru a-l ajuta, dar nu știam ce să facem.
Sper ca experiența mea să ajute și alți părinți care trec prin situații dificile. “
Este mamă a doi copii.
Profesează ca psiholog clinician și conferențiar la Universitatea din Leicester.
Are o gamă vastă de interese în domeniul psihologiei și al aplicațiilor sale clinice, cu un interes deosebit în a lucra cu adulții și copiii cu nevoi speciale, incluzând autismul și sindroamele genetice care afectează dezvoltarea psihologică.
De asemenea, are publicate diverse cercetări pe aceste teme din psihologie.
Este psiholog clinician și profesoară de psihologie translațională la Institutul de Sănătate a Copilului Great Ormond Street din cadrul UCL – University College London.
A câștigat multiple premii pentru contribuția ei în cercetare clinică, având peste 275 de lucrări de cercetare publicate.
De asemenea, aceasta este coautoare a șase cărți despre dezvoltare personală.
Nu în ultimul rând este mamă a trei copii.
Citind cartea ,,Super Erou pentru copilul tău” vei găsi sfaturi din experiență, exerciții practice și soluții dovedite științific prin intermediul cărora afli:
✔ creșterea conștientizării emoțiilor și a cauzelor acestora
✔ strategii de reglare a emoțiilor
✔ tehnici de scădere a stresului
✔ dezvoltarea empatiei și a compasiunii;
Sperăm că această carte să-ți aducă alinarea de a ști că nu ești singur(ă), să-ți ofere strategii care te ajută să te adaptezi și să-ți insufle un sentiment de speranță pentru viitor.
,,O carte care te ajută cu adevărat. Această carte m-a ajutat să înțeleg că nu sunt singura care se luptă cu greutățile. Poveștile altor părinți m-au ajutat să găsesc idei și soluții pentru a mă descurca mai bine cu luptele mele și cu al meu copil. Este ușor de citit, împărțită în capitole, care te ajută să găsești cauza problemei și îți oferă sugestii care au funcționat în alte cazuri asemănătoare.“
,,Această carte este o lectură esențială. Am găsit atât de multe lucruri care au rezonat cu situația mea și am găsit speranță, ajutor și alinare, așa cum promite. Am apreciat faptul că are o mulțime de strategii și sfaturi care chiar te ajută. Am să o recitesc de mai multe ori.”
,,Mulțumesc autoarelor pentru că au scris această carte excelentă. Este de folos pentru părinții ca mine. Este ușor să te simți singură și să te închizi în tine, când ți se pare că cei din jur se descurcă mai bine ca tine. Mulțumesc pentru sfaturile practice și pentru tonul prietenos și susținător. Iubesc cartea.”
,,O carte de recomandat familiilor care se luptă cu diferite situații dificile. De asemenea este o lectură utilă pentru diferite profesii, precum psihologi, asistenți sociali, profesori.”
,,Mi-au plăcut părțile ,,Nu ești singur” în care oamenii au vorbit sincer despre propriile lor experiențe. Nu este o carte ,,citește asta și totul va fi bine…” mai degrabă, este vorba despre trei profesioniste care au pus împreună experiența și expertiza lor pentru a oferi ajutor practic. Simplul fapt de a afla că există o cale prin care te poți descurca este un instrument puternic. Recomand cu mare încredere această carte.”
,,Un ghid fantastic, practic și plin de compasiune despre cum să te descurci ca părinte când copilul tău trece prin dificultăți. Combină studii de cazuri din viața reală cu o varietate de tehnici menite să te ajute și cel mai important un mesaj puternic de speranță pentru părinții care se chinuie, chiar și atunci când totul pare fără speranță. Este o carte extrem de importantă, scrisă într-un mod minunat.”
Garantăm că această carte îți va oferi alinare, ajutor și speranță pentru a trece cu bine peste dificultățile și provocările pe care le întâmpini ca și părinte.
Dacă, totuși, nu ești mulțumit din oricare motiv ai posibilitatea de retur timp de 30 de zile de la achiziție; ne poți trimite un email pe [email protected] și vei primi toți banii înapoi.
Există o mulțime de informații despre cum să-ți ajuți copilul atunci când suferă, dar ajutorul care poate fi oferit părinților în aceste situații chinuitoare este, în mod straniu, un aspect neglijat.
Aceasta este lacuna pe care cartea prezentă dorește să o elimine.
Desigur, una dintre ideile care stau la baza acestei cărți este aceea că, dacă noi părinții reușim să ne ajutăm măcar puțin, îmbunătățirea stării noastre psiho-emoționale ne poate influența pozitiv abilitatea de a ne ajuta copiii.
Sperăm că această carte să-ți aducă alinarea de a ști că nu ești singur(ă), să-ți ofere strategii care te ajută să te adaptezi și să-ți insufle un sentiment de speranță pentru viitor.
Vrem să personalizezi modul în care folosești această carte, pentru ca ea să se potrivească cu propria ta situație.
Poate că unii cititori își doresc să parcurgă cartea de la un capitol la altul, făcând exercițiile cu sârguință, pe o perioadă de timp stabilită.
Pentru alții, o afirmație sau o frază rostită de către un alt părinte, care a experimentat ceva similar, va oferi o rază de alinare sau de speranță, fiind de ajutor într-un moment extrem de greu.
Sau poate că preferi să frunzărești cartea sau să alegi capitolele care au cea mai mare însemnătate pentru tine.
Da! O mamă este mamă toată viața ei, indiferent de vârsta ,,copilului”.
Această carte este pentru toate mamele, al căror copil se confruntă cu dificultăți și probleme, indiferent de vârstă: preșcolar, școlar, adolescent sau chiar (tânăr) adult.
În prezent, oamenii de știință sunt de părere că, creierul unui adolescent continuă să se maturizeze după vârsta de 18 ani până în jurul vârstei de 24 de ani, astfel că anii „adolescenței“ durează mai mult decât s-a crezut până acum.
Vrem să clarificăm că această carte nu este despre gestionarea problemelor de sănătate mintală pe care le-ați putea avea, precum depresia sau anxietatea.
Cartea poate fi utilă în paralel cu terapia, însă nu înlocuiește nici terapia, nici consultația medicală sau psihologică.
Poți comanda cartea completând formularul de comandă, accesibil prin butoanele cumpără cartea.
Cartea poate fi plătită online, prin card, sau ramburs, la curier.
Cartea costă 67 lei + 13 lei taxă de livrare în aria de acoperire Fan Courier.