Cartea care te ajuta sa dezvolti inteligenta emotionala a copilului tau.

Ajută-l, prin povești, să-și descopere lumea interioară

Scânteiuță

render (2)

de Alexandra Horascu si Florin Alexandru

Povești captivante ce îi vor purta pe copiiul tau pe tărâmul emoțiilor, alături de eroul principal, Scânteiuță.

Scanteiuță 18

"Descoperă cum să transformi ultimele 20 de minute ale fiecărei zile în momente memorabile pentru copilul tău, ce-l vor însoți toată viața, și-i vor întări abilitățile necesare pentru a-și crea o viață împlinită."

Alexandra Horascu

Scanteiuță 19
260951133_274631964625166_21941072162679473_n

Copilul invata prin povesti

 

Poveștile reprezintă unul dintre cele mai puternice mijloace pe care părinții și profesorii le au pentru a îndruma, a preda și a inspira.

Poveștile ajută la învățare, deoarece sunt ușor de reținut. Psihologii au descoperit că învățarea care provine dintr-o poveste bine spusă este amintită mai precis și mult mai mult timp decât învățarea derivată din fapte și cifre. Cercetările sugerează că faptele sau ideile au de 20 de ori mai multe șanse de a fi amintite dacă fac parte dintr-o poveste.

Alege să creezi legături emoționale, să oferi timp de calitate și conexiune, să îți educi copilul fără efort, să insufli valori profund umane și să îngrijești sănătatea emoțională a copilului tău cu ajutorul poveștilor cu tâlc.

Bomboane pentru suflet

Copiii iubesc bomboanele și poveștile pentru că, și unele și altele sunt dulci. Primele pentru trup, celelalte pentru suflet.

Cum le putem folosi?
Noi am creat pentru ei Bomboane pentru suflet: povești unice, captivante și magice ce îi vor purta pe copii pe tărâmul emoțiilor, alături de eroul principal Scânteiuță.

Vrei să:
Îi oferi iubire și conexiune
Îi oferi educație
Îi oferi timp de calitate
Te asiguri că va reuși în viață
Dar:
Simți că nu ai suficient timp pentru toate aceste lucruri
Când simți că ești într-o astfel de situație, relaxează-te și citește-i o poveste! Nu vei da greș!

Beneficiile povestirii pentru copii
Alege să: creezi legături emoționale, oferi timp de calitate și conexiune, îți educi copilul fără efort, insufli valori profund umane, îngrijești sănătatea emoțională a copilului tău cu ajutorul/prin intermediul poveștilor cu tâlc.

Beneficiile povestirii pentru copii

Alege să creezi legături emoționale, să oferi timp de calitate și conexiune, să îți educi copilul fără efort, să insufli valori profund umane și să îngrijești sănătatea emoțională a copilului tău cu ajutorul poveștilor cu tâlc.

Insuflă virtuți micuțului tău

Copiilor le place să asculte povești. Prin povești, le poti insufla virtuți pe care le pot purta cu ei pe măsură ce cresc. Spune-le povești cu personaje ale căror valori îi pot inspira Alocarea timpului pentru a face acest lucru le inculcă copiilor lecții valoroase și îi ajută să învețe despre bunătate, înțelepciune, onestitate, compasiune și multe altele.

Îmbunătățește-i abilitățile de ascultare

Multor copii le este greu să se concentreze pe ceva pentru o perioadă lungă de timp. Să citiți povești copilul dumneavoastră îi poate ajuta să-și îmbunătățească abilitățile de ascultare. Ei vor deveni mai atenți și vor învăța cum să-și sporească atenția asupra unui anumit subiect.

Îmbunătățește abilitățile sociale

Prin povestire, copiii învață să acorde atenție și să asculte activ persoana care vorbește. Ei învață să fie mai răbdători pe măsură ce îi ascultă pe alții vorbind. De asemenea, le deschide ochii asupra gândurilor altora și înțelegerea modului în care părerile fiecărei persoane variază.

Își îmbunătățește abilitățile de comunicare

Citirea și povestirea copiilor le poate crește capacitatea de exprimare. Îi încurajează să-și comunice gândurile, sentimentele și ideile. Când povestiți, asigurați-vă că îl încurajați pe micuț să pună întrebări sau să discute despre gândurile lui. Pe măsură ce continuați să vă răsfățați cu o activitate de povestire cu micuțul vostru, acesta va avea un vocabular mai larg pe măsură ce culeg cuvinte noi.

Ajută la ascuțirea memoriei

Povestirea este o modalitate excelentă de a ascuți memoria copilului dumneavoastră. Când le citiți o poveste, puteți face o recenzie sau le puteți cere să-și amintească unele detalii. Pune-le întrebări și vezi câte informații au reținut.

Ușurează învățarea

A spune povești micuțului tău este o piatră de temelie pentru viitoarele învățări academice. Este o modalitate bună de a-i pregăti pentru școală, deoarece face învățarea mai ușoară și naturală. Așa cum am menționat mai sus, povestirea ajută la creșterea atențieii și concentrării copilului, care sunt foarte importante pe măsură ce încep să meargă la școală.

Cum este structurată cartea?

Un text legat de cate pagini are cartea si de faptul ca fiecare capitol abordeaza o tema de inteligenta emotionala. Si fiecare capitol cuprinde:
 • Aventurile lui Scanteiuta

  Text legat de cum invata copilul din experienta lui Scanteiuta.

 • Explicatii pentru parinti

  text aici

 • De retinut

  Rezumat al informatiilor esentiale pt dezvoltarea intelogentei emotionale

 • Provocare

  Beneficiul de a aplica

Bonus

La achiziționarea cărții vei primi ca bonus un afiș format A3 pentru numărătoarea inversă în așteptarea lui Moș Crăciun!

Pentru fiecare zi parcursă din calendar, copilul are sarcina de a lipi pe bulina corespunzătoare o bilă formată din vată. Pe 24 decembrie, Moș Crăciun va avea toată zăpada necesară ca săniuța lui să ajungă în casele voastre!

Scanteiuță 20

Cine este autoarea acestei cărți?

Alexandra Horascu

Descriere autor

Continuare descriere autor

Scanteiuță 21

Distracția garantată!

Chiar dacă noi suntem convinși 100% că întreaga ta familie va fi încântată de această carte, aveți la dispoziție 30 de zile pentru a o pune în aplicare fără niciun risc.

Dacă nu sunteți super mulțumiți, primiți toți banii înapoi.

Credem că meritați din plin această oportunitate de a vă distra, a învăța, a crește și a vă descoperi împreună, așa cum nu ați mai făcut-o până acum.

Ce spun cei care au testat programul?

Academia emoțiilor este un program genial pentru copii cu povești care acaparează atenția și totodată îi face pe ei să-și recunoască propriile emoții.

În timpul exercițiilor și activităților. copii descoperă dansul dintre gând emoție și fricile cum vin și dispar constientizand ca sunt proiecții ale minții și că nu sunt reale.

Cu ajutorul acestui program lași genialitatea copilului tău să fie!

Elena
Mama lui David si Alex, de 11 ani

Am parcurs alaturi de baiatul meu de 8 ani jumate programul Academia Emotiilor. Am fost placut impresionata inca de la primele exercitii. Aveam impresia ca imi cunosc copilul si ca stiu foarte multe despre lumea lui emotionala, dar am fost foarte surprinsa sa descoper ca multe aspecte pe care eu ma asteptam ca el sa le perceapa intr-un fel, el le percepea intr-un mod total diferit de cum ma asteptam eu…. (read more?) Povestile i-au placut foarte mult, nu doar pentru ca in multe situatii se regasea chiar el cu o parte din experientele sale, dar pentru ca prin intermediul lor a reusit sa gaseasca solutii la anumite situatii cu care el se confrunta.

Recomand acest program tuturor parintilor care:
👉 vor sa afle mai multe despre lumea emotionala a copiilor lor
👉 parintilor care vor sa-si sustina copiii in a-si dezvolta inteligenta emotionala
👉 vor sa-si incurajeaze şi sa-si susţina copiii ca să îşi urmeze pasiunea şi planurile

Dezvoltarea emoţionala chiar contează!

Anamaria
Mama lui Andrei, 8 ani

Băiatul meu a învins frica de întuneric, frica de a merge la antrenamentul de rugby, deși a fost amenințat de un coleg de echipă că îl va bate dacă va mai îndrăzni să meargă, frica de câini, frica de a își spune părerea indiferent de ce vor spune ceilalți și multe altele.

A reușit pentru că a învățat ce sunt fricile din acest program, de ce apar, de unde apar și care le este rostul. Apoi, a învățat că el nu este acele frici, descoperindu-și astfel curajul și a merge dincolo de ele. Relația cu copilul meu s-a schimbat considerabil și pentru această schimbare îți mulțumesc din suflet Florin Alexandru și întregii echipe pentru așa instrument, pentru că este un instrument mai mult decât necesar oricărei familii.

Mulțumiri depline!

Maria
Mama lui Vlad, 7 ani

Acest program ne-a apropiat foarte mult, ne-a ajutat să comunicăm mult mai deschis, să ne acceptăm stările și comportamentul, chiar și pe acela neplăcut și să găsim împreună soluții.

Acum băiatul meu vine cu soluții atunci când mă vede supărată sau nervoasă și îmi spune „la ce îți folosește mami? Hai mai bine să ne calmăm, hai să respirăm împreună…” sau „mami, ce emoție și ce gând ai?” și are doar 6 ani, dar deja știe atât de multe datorită acestui program magic.

Chiar este magic, plin de provocări și de subtilități ce le observi pe parcurs în comportamentul copilului.

Mariana
Mama lui Gabriel, 6 ani

Întrebări Frecvente

 • Este singurul program din Romania care te ajuta sa te deprogramezi tu parental, inainte sa cauti solutii pt copilul tau.
 • Este singurul program care il provoaca si il ajuta pe copil sa devina consitent de propriul comportament si propriile emotii, prin activitati distractive, povesti, jocuri si provocari.

Programul se adresează copiilor cu vârsta cuprinse între 6 și 18 ani.

Academia Emoțiilor este un program special creat pentru echilibrul emoțional și dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor.

Se adresează întregii familii, mai precis relației părinte-copil și a modului în care putem crea armonie în familie învățând să comunicăm emoțional sănătos unii cu ceilalți.

Întregul program se desfășoară pe o perioadă de 6 luni, in care zilnic o sa primesti:
– Acces nelimitat pe platforma online
– Calendarul de activitati pentru saptamana in curs
– In fiecare zi, primesti pasii de parcurs:
     – video pentru parintil
     – video pentru copil
     – informatii esentiale de retinut
     – povesti terapeutice
     – activitati si provocari pentru toata familia

Din momentul înscrierii, accesul în program va fi nelimitat. Astfel că, la sfârșitul celor 6 luni de program vei putea continua să accesezi programul oricând dorești, toata viata.

Programul se va desfășura pe o platformă online în care zi de zi, timp de 6 luni, se vor primi activități și provocări, informații scrise, video-uri pentru părinți și copii.

Din momentul înscrierii în program, pe adresa de mail se vor primi datele de acces, id-ul și parola la platforma online și link-ul de înscriere în grupul privat de facebook.

Grupul privat de facebook are ca obiectiv principal crearea unei comunități în care ne susținem reciproc, ne oferim suportul fără a judeca, critica sau eticheta și împărtășim din experiențe cu privire la parcurgerea programului.

Timpul recomandat este de 30 de minute pe zi.

Recomandam implicarea conștientă și crearea conexiunii cu copilul necondiționată de un timp anume.

Doar bucurați-vă de momentele petrecute altfel împreună, de acele momente în care vă descoperiți și cunoașteți, în care învățați să fiți bine cu voi.

Da, plata se poate efectua în 3 rate, însă poți beneficia de reducere dacă faci plata integral.

Pentru orice informație legată de accesul în program, poți scrie la adresa de mail: [email protected]

Datele de acces sunt doar pentru tine si partenerul tău, la fel si aderarea în grupul de facebook.

Nu se poate pentru ca acest program este precum un puzzle. Fiecare modul reprezinta o piesa esentiala in dezvoltarea armoniei in familia ta. Scopul acestui program nu este sa obtii cateva tehnici de parenting pentru problemele din prezent, ci sa-ti reconstruiesti intreagul comportament parental care sa te ajute intreaga viata pentru orice problema o sa intalnesti in relatiile din familia ta.

Nu. Odată ce ai optat pentru varianta standard sau premium, precum și pentru opțiunea de plată integrală sau în rate, alte costuri suplimentare nu vor mai exista.

Programul nu condiționează în nici un fel timpul de parcurs al informației și punerea în aplicare a exercițiilor, activităților și provocărilor.

P.S. Recomandăm ca toate aceste activități zilnice să fie efectuate în joacă cu copilul, fără ca acesta să simtă presiunea că “trebuie” . Să devină un obicei zilnic prin care vă conectați unul cu celălalt și vă descoperiți altfel decât vă știți.

Pentru orice întrebări tehnice ne poți scrie la adresa: [email protected].

Pentru întrebări referitoare la conținutul cursului poți scrie la numărul de whatsapp:
0756 872 223

logo-tikaboo-simple-1-1.png
×

Cart