Un pachet complet, educativ care acoperă
dezvoltarea inteligenței emoționale de la 3 la 12 ani!

Pachet de Sărbători 84

Descoperă pachetul

„Aventuri în lumea emoțiilor”

cu ajutorul căruia copiii cresc sănătoși emoțional

Pachet de Sărbători 84

Distracția întâlnește educația!

Pachet de Sărbători 86

Ce conține pachetul ,,Aventuri în lumea emoțiilor”?

Cartea ,,Aventurile lui Scânteiuță”

Vârstă recomandată: 6 – 12 ani.

*peste 8400 de părinți și cadre didactice au citit această carte*

Acest volum îi va captiva încă din primele pagini, atât pe copii, cât și pe părinți!

Cartea conține 7 povești pline de înțelepciune, ce prezintă parcursul lui Scânteiuță de la copilul copleșit de propriile emoții, la adultul stăpân pe sine care știe să le gestioneze.

Pe lângă aventurile simpatice, pline de savoare și înțelepciune ale lui Scânteiuță, această carte oferă la finalul fiecărui capitol provocări și exerciții, pe care copilul tău le poate pune în aplicare pentru a deveni un adult echilibrat, care va ști cum să gestioneze rațional și calm situații complicate.

Ce va învăța copilul tău din cartea „Aventurile lui Scânteiuță”?

✔️ Calea cea mai sigură și eficientă pentru a nu se lăsa condus de părerile și emoțiile celor din jur și pentru a-și asculta inima;

✔️Cum să-și îmbunătățească relațiile cu cei din jur prin recunoașterea cu ușurință a celor 7 emoții universale;

✔️ De ce emoțiile sunt atât de importante și ne influențează mai mult decât gândurile și latura rațională;

✔️Bazele alfabetului emoțional și care este legătura între emoții, stări și trăiri;

✔️ Cum vocea interioară îl poate ajuta să devină cea mai bună variantă a sa.

Autori: Florin Alexandru și Alexandra Horăscu.

Cartea ,,Scânteiuță: Drumul către Soare”

Vârstă recomandată: 3 – 8 ani.

„Scânteiuță: Drumul către soare” este povestea familiei care, prin susținerea ei, oferă copilului puterea de a merge mai departe, de a depăși obstacole.

Este o poveste cu iz terapeutic, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Copiii descoperă cât de puternice sunt unele resurse precum: perseverență, creativitate, încredere, conectarea cu emoțiile interioare și normalizarea senzațiilor așa-zis negative.

Citind această carte, părinții înțeleg importanța cuvintelor folosite în conversațiile cu cei mici, precum și faptul că în relațiile cu aceștia conectarea și timpul petrecut împreună înseamnă totul.

Cartea conține și activități, special realizate pentru a dezvolta creativitatea celor mici și a le crește încrederea în forțele proprii, precum și pentru conectarea părinților cu ai lor copii, petrecând timp eficient și de calitate în familie.

Ce va învăța copilul tău din experiența lui Scânteiuță?

✔️Să-și dea voie să experimenteze și să învețe din greșeli, atunci când acestea apar;

✔️Să fie curajos și să-și asume riscuri;

✔️ Să fie curios și să pună întrebări;

✔️Să-și depășească limitele;

✔️Să nu se teamă să-și exprime sentimentele.

Autor: Andra Mirescu.

Setul de cartonașe ,,100 de activități pentru a te conecta cu copilul tău”

Vârstă recomandată: 4 – 10 ani.

Este un set de 100 de cartonașe cu întrebări, jocuri și activități de pus în practică, fie doar între părinte și copil, fie între toți membrii familiei, având ca scop conectarea.

Conectarea părintelui cu copilul nu înseamnă doar a fi lângă copil fizic. Ci a-i acorda întreaga atenție, a-i arăta un interes sincer, a fi curios despre el, a te pune în pielea lui și a-l înțelege.

Nucleul acestor cartonașe este conectarea emoțională și satisfacerea nevoilor emoționale ale copilului.

De la simple discuții sau activități de câteva minute, veți putea ajunge la adevărate aventuri prin care îi vei consolida copilului tău încrederea atât în tine, cât și în el.

Autori: Florin Alexandru și Antoneta Cocârlă.

INVESTIȚIA TA – DOAR 15 MINUTE PE ZI!

Beneficiile, însă, sunt nemăsurabile:

✔️Vei putea construi o relație onestă și reală între tine și copilul tău;

✔️Vei reuși să-i consolidezi încrederea în sine;

✔️Vei pune o bază solidă la dezvoltarea inteligenței emoționale a copilului tău;

✔️Veți desfășura împreună o mulțime de activități care vă vor permite să vă consolidați încrederea unul în celălalt (de la gătit, meditație, îmbrățișări sau dansat împreună, la jocuri în echipă sau plimbări în aer liber);

✔️Îl vei învăța despre onestitate, iubire, recunoștință și alte valori.

Pachet de Sărbători 87

Prețul pachetului este 213 lei, însă în perioada sărbătorilor ai ocazia de a-l cumpăra cu 20% reducere, acesta costând doar 170 lei!

Doar (213) 170 lei

Pachet de Sărbători 88
Pachet de Sărbători 91

De ce aceste instrumente educaționale și nu altele?

Teoria este una, practica este alta. Pachetul ,,Aventuri în lumea emoțiilor” le îmbină armonios pe amândouă!

Cartea ,,Scânteiuță: Drumul către soare” ajută la dezvoltarea inteligenței cognitive, apoi pe baza ei se construiește și inteligența emoțională prin intermediul poveștilor din cartea ,,Aventurile lui Scânteiuță”.

Aceste povești fac asimilarea informațiilor ușoară și plăcută, oferind totodată și un model de urmat, în personajul eroului Scânteiuță.

Iar setul de cartonașe ,,100 de activități pentru a te conecta cu copilul tău” ajută la punerea în practică a lucrurile învățate, prin diferite provocări, activități și jocuri, astfel încât acestea să nu fie doar citite și apoi uitate, ci și practicate în viața de zi cu zi, ducând la dezvoltarea reală a inteligenței emoționale.

În plus, garantăm momente magice, pline de conectare, de distracție și de râsete și multe amintiri deosebite pentru ,,cutiuța cu amintiri”!

Ce spun cei care au cumpărat instrumentele educaționale incluse în pachet?

Cartea ,,Aventurile lui Scânteiuță”

Pachet de Sărbători 92
Pachet de Sărbători 93
Pachet de Sărbători 94
Pachet de Sărbători 95
Pachet de Sărbători 96
Pachet de Sărbători 97

Cartea ,,Scânteiuță: Drumul către soare”

„Cartea Andrei Mirescu, Tisha pentru cei apropiați, e o propunere generoasă de a porni într-o aventură fascinantă, un îndemn de a redescoperi alături de Scânteiuță acea parte a vieții pe care noi, cei mari, o dăm uitării cu atâta ușurință: binefăcătoarea COPILĂRIE.

E o călătorie vindecătoare pentru cei care ne-am îndepărtat de ea. Iar celor pe care-i creștem, cartea le oferă, în pagini minunat ilustrate, o bogăție de idei, care de care mai ispititoare. E o carte solară, ca și cea care și-a pus sufletul în ea. Trebuie citită.”

– Alexandra Halic, actriță, vocea copilăriei multor români, mamă, bunică

„Scânteiuță: Drumul către soare este o poveste care te poartă către copilărie odată ce o citești și te îndeamnă sa fii mai atent la nevoile celor mici, cu fiecare pagină terminată în parte.

Te duce în universul lor adânc și profund, te învață să le identifici fricile, dar și super puterile lor colosale.

Încă din primele rânduri cartea ne-a făcut să o îndrăgim. Activitățile conținute sunt distractive și utile pentru dezvoltarea emoțională a fiului meu.”

– Alexandru Moise, tată de băiat

„O poveste care m-a plimbat în paralel, chiar prin lumea mea interioară, presărând curaj și aha-uri la momente potrivite, în locuri potrivite. Iar pe copilul din mine l-a făcut și mai curios și mai dornic de noi descoperiri interioare.”

– Andreea Ghiță, actriță pentru copii

Setul de cartonașe ,,100 de activități pentru a te conecta cu copilul tău”

,,Foarte tare ideea! Ne-au plăcut mult joculețele. Încă nu le-am făcut pe toate. Este ca o aventură în care ne jucăm cu gândurile și emoțiile, le ,,definim” și le acceptăm. Cel mai bun și interesant mod de a petrece timp de calitate cu copilul meu. “

Alina, 38 de ani

,,Sunt jocuri ce ajută copilul să-și întărească încrederea în forțele proprii și dezvoltă relația părinte – copil. Din jocul “ Un bilețel la pachet” am creat un obicei.”

Roxana, 39 de ani

Suntem în luna decembrie, o lună plină de magie și de emoții pentru cei mici.

Care alt moment să fie mai prielnic pentru a îi ajuta pe micuți să-și descopere și să-și înțeleagă universul interior al emoțiilor și pentru a pune bazele inteligenței emoționale a acestora?

Dezvoltarea inteligenței emoționale e cadoul de care copilul tău se va bucura toată viața!

Spre deosebire de alte jucării, care ajung repede abandonate și uitate prin cutii, cărțile și cartonașele acestui pachet pot fi folosite ani de zile, și chiar pentru mai mulți copii.

În plus, veți avea parte de distracție și idei de jocuri și activități, pentru această perioadă a anului în care copiii petrec atât de mult timp în casă și se plictisesc.

Pachet de Sărbători 98

De ce contează inteligența emoțională și care este rolul ei?

Emoțiile sunt parte din viața noastră de zi cu zi, astfel că gestionarea acestora este necesară ZILNIC, într-o mare varietate de contexte.

Gestionarea emoțională implică să-ți identifici și să-ți înțelegi emoțiile și trăirile și să știi să le exprimi într-un mod adecvat.

Emoțiile ne influențează obiceiurile, atitudinile și percepțiile. Ele sunt ,,ochelarii” prin care interpretăm lumea și experiențele trăite. De asemenea, emoțiile stau la baza comportamentului nostru.

Astfel, în spatele unui comportament se află o emoție, iar în spatele emoției o nevoie. De modalitatea în care ne înțelegem propriile nevoi și trăiri, și pe ale celor din jur prin intermediul empatiei, – o componentă a inteligenței emoționale – depinde calitatea vieții noastre și a relațiilor cu cei din jur.

Aici intervine inteligența emoțională: atunci când ajutăm copiii să înțeleagă modul în care emoțiile le influențează acțiunile, îi împuternicim și îi ajutăm să-și dezvolte încrederea în sine și să fie stăpâni pe propria persoană.

În viață nimeni nu scapă de provocări, dificultăți și eșecuri. Însă, atunci când alegi să-i dezvolți copilului tău inteligența emoțională, îi oferi o abilitate care îl pregătește cu adevărat pentru viață și îl ajută să depășească cu bine aceste momente dificile.

Cercetările recente arată că o inteligență emoțională dezvoltată este un predictor al succesului în viață, de două ori mai puternic decât nivelul IQ-ului.

Mai mult, așa cum avem nevoie zilnic de hrană sănătoasă pentru a avea un corp sănătos, tot așa și buna gestionare a emoțiilor de zi cu zi este importantă pentru menținerea sănătății emoționale și psihice (despre care se știe deja că influențează inclusiv sănătatea fizică).

Avalanșa emoțiilor și problemele comportamentale

Când un copil are o emoție puternică negativă și este copleșit de aceasta, o va exprima prin comportamente neadecvate: se ceartă, mușcă, țipă, aruncă obiecte, refuză să coopereze și altele asemenea.

Această situație adesea cauzează și alte probleme (de exemplu: probleme sociale, dificultăți de învățare etc.) dând naștere unui lanț de probleme, care au drept principală cauză gestionarea inadecvată a emoțiilor.

Pentru a-și putea îndrepta comportamentul și a rezolva problemele cauzate de acesta, copilul are nevoie să învețe să-și gestioneze emoțiile, altfel spus are nevoie să-și dezvolte inteligența emoțională.

Pachet de Sărbători 91

Cine poate folosi pachetul ,,Aventuri în lumea emoțiilor”?

Acest pachet acoperă dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor de la 3 la 12 ani.

El este recomandat în primul rând părinților, care sunt primele persoane ce se ocupă de educația copilului.

Aceste instrumente pot fi folosite de familiile cu un singur copil, pe parcursul mai multor ani în intervalului de vârstă precizat, dar și de familiile cu doi sau mai mulți copii de vârste diferite, care se încadrează în acest interval de vârstă.

De asemenea, pachetul poate fi folosit de bunici, mătuși, unchi și alte rude sau persoane apropiate care petrec timp alături de copil și doresc să contribuie la educația acestuia, într-un mod distractiv și plăcut, sau doresc sa ofere un cadou deosebit apropiaților.

Și nu în ultimul rând, aceste instrumente educaționale sunt un mare ajutor pentru cadrele didactice.

Pachet de Sărbători 102

DESPRE AUTORI

Pachet de Sărbători 105
Pachet de Sărbători 106

Florin Alexandru

Este autor al cărții ,,Aventurile lui Scânteiuță” și al setului de cartonașe ,,100 de activități pentru a te conecta cu copilul tău“.

Este analist comportamental și autor de bestseller, specializat în inteligență emoțională, analiza credibilității și recunoașterea expresiilor faciale (Facial Action Coding System), singurul român acreditat de Paul Ekman International.

Ca fondator al comunității Tikaboo, Florin a strâns laolaltă 180.000 de părinți din România.

În plus, este autor și creator al mai multor jocuri și programe de dezvoltare a inteligenței emoționale, precum și a bestsellerului „Copilul tău este un geniu” citit de peste 140.000 de părinți și cadre didactice.

Pachet de Sărbători 107
Pachet de Sărbători 108

Antoneta Cocârlã

Co-autor: ,,100 de activități pentru a te conecta cu copilul tău”.

Și-a început cariera ca inginer diplomat, fiind absolventã a Universității de Marină din Constanța. Ulterior, creativitatea gândirii practice a întâlnit iubirea de mamă și astfel s-a născut o scânteie: aceea de a aprofunda călătoria în domeniul parentingului, creând instrumente educaționale menite să ajute cât mai multe familii din România.

„De când am devenit mamă a doi copii, îmi ocup timpul cu crearea de produse educaționale în vederea îmbunătățirii relațiilor cu copiii mei.”

Pachet de Sărbători 109
Pachet de Sărbători 110
Pachet de Sărbători 111

Alexandra Horăscu

Co-autor ,,Aventurile lui Scânteiuță”.

Cu o dezvoltare profesională generoasă în domeniul comunicării, Alexandra a avut multiple profesii, precum: reporter, redactor radio, purtător de cuvânt, content creator, copywriter.

Însă, cel mai mult a cântărit în evoluția sa – atât profesională, cât și personală -, experiența de a deveni mamă a doi copii – o experiență care a declanșat nevoia de evoluție și autocunoaștere.

Această dorință s-a împletit armonios cu experiența deja acumulată pe plan profesional, astfel încât Alexandra s-a documentat fără oprire în domenii de actualitate, precum: psihologie, parenting, dezvoltare personală, inteligență emoțională, etc.

În urma absolvirii cursului Kogaion Family Mastery, program de dezvoltare personală, enrichment și parenting adresat copiilor și părinților, Alexandra a intrat în familia Tikaboo, devenind content creator și copywriter.

Este convinsă că serile pline de povești sunt momentele în care părinții se pot conecta cel mai rapid cu copilașii lor – chiar și după o zi întreagă petrecută la muncă sau acordând atenție altor proiecte solicitante.

Iar poveștile creează o legătură cu atât mai intimă și autentică, cu cât îi vor însoți și ghida pe cei mici o viață întreagă!

Pachet de Sărbători 112
Pachet de Sărbători 113

Andra Mirescu

Autor: ,,Scânteiuță: Drumul către soare”.

Absolventă a facultății de teatru și film, pasionată de psihologie și-a continuat studiile urmând cursurile masteratului de art-terapie, iar apoi cel de consilier în dezvoltare personală.

În prezent este actriță a teatrului “Ion Creangă” din București, trainer, voice actor dar și consilier în dezvoltare personală și art-terapeut.

Pachet de Sărbători 109

100% Garantăm dezvoltare emoțională, conectare și distracție!

Suntem convinși că acest pachet îți oferă îndrumare, pas cu pas, pentru a îi dezvolta copilului o abilitate care îl va susține întreaga viață, întocmai ca un bun prieten.

În plus, acest proces vă va apropria și vă va asigura o relație autentică și profundă, plus numeroase amintiri deosebite.

Totuși, dacă nu ești mulțumit, ne poți trimite un email la [email protected] în termen de 30 zile de la achiziție și-ți vom înapoia toți banii.

Pachet de Sărbători 118

Întrebări frecvente

👉Conține acest pachet și exerciții sau informații utile pentru părinți?

Da! Instrumentele educaționale din acest pachet prezintă o serie de informații super-utile pentru părinți legate de emoții, de ascultarea vocii interioare și de înțelegerea modului în care emoțiile ne modelează gândirea, comportamentul și, în final, viața!

De asemenea, vei găsi exerciții pe care să le aplici în propria viață, pornind de la ideea că doar un părinte vindecat poate crea armonie în familia sa!

👉Dacă am doi copii de vârste diferite pot folosi pachetul ,,Aventuri în lumea emoțiilor” pentru amândoi?

Desigur! Instrumentele educaționale din pachet acoperă vârsta de la 3 la 12 ani; dacă ai doi copii de vârste diferite, în acest interval de vârstă, pot amândoi beneficia de acestea.

👉Pot achiziționa și separat produsele din acest pachet?

Da! Produsele pot fi achiziționate și separat, însă luate împreună acestea au o bună complementaritate, pachetul îmbinând într-un mod armonios teoria cu practica, astfel încât poveștile ajută la asimilarea unor informații și lecții importante, iar exercițiile și jocurile propuse în setul de cartonașe ajută la punerea în practică a acestora în viața de zi cu zi.

În plus, pachetul are un preț mai avantajos, decât fiecare produs cumpărat separat, acesta beneficiind de o reducere de 20% din valoarea produsele, iar taxa de transport este plătită o singură dată pentru achiziționarea împreună a produselor.

👉Cum plătesc pachetul ,,Aventuri în lumea emoțiilor” și cum îl primesc?

Poți comanda pachetul folosind formularul de comandă accesibil prin butoanele „VREAU ,,AVENTURI ÎN LUMEA EMOȚIILOR”. Ai posibilitatea să plătești online (prin card) sau ramburs, direct la curier. Taxa de curierat este de doar 13 lei!

👉Copilul meu nu reușește să își stăpânească furia și să o gestioneze. Ne va ajuta acest pachet în acest sens?

Poveștile cărților din acest pachet sunt construite exact în jurul celor mai puternice emoții cu care se confruntă copiii, astfel încât ei să se identifice ușor cu personajul. Tocmai de aceea, cărțile sunt de mare ajutor pentru a înțelege nu doar de ce comportamentul celui mic este de multe ori nepotrivit sau enervant pentru noi, dar și cum îi putem oferi limitele de care are nevoie.

Astfel, el are nevoie să fie ghidat cu iubire și înțelegere pe teritoriul minat al emoțiilor mult prea puternice, și nu mustrat, pentru ca acestea să nu se intensifice.

👉Mă vor ajuta aceste instrumente să mă apropii de copilul meu și să creăm o legătură și mai puternică?

Cu siguranță! De multe ori, munca, grijile zilnice și alte activități necesare, ne pot lua timp prețios, timp pe care-l poți petrece alături de micuțul tău.

Astfel, poveștile lui Scânteiuță reprezintă un prilej numai bun pentru a te reconecta cu copilul tău, seară de seară.

Mai mult de atât, activitățile și jocurile propuse în setul format din 100 de cartonașe, pe care le veți face împreună vor adânci și mai mult legătura dintre voi.

Veți putea examina împreună emoțiile cu care copilul tău s-a confruntat de-a lungul zilei, astfel încât să știe cum să le gestioneze mai ușor pe viitor – chiar dacă tu nu vei fi acolo!

În plus, veți învăța în familie cum să comunicați sănătos din punct de vedere emoțional!

👉Pentru ce vârstă este potrivit pachetul ,,Aventuri în lumea emoțiilor”?

Pachetul acoperă perioada de vârstă de la 3 la 12 ani.

Cartea ,,Aventurile lui Scânteiuță” este potrivită pentru copiii între 6 și 12 ani.

Cartea ,,Scânteiuță: Drumul către Soare” se adresează copiilor între 3 și 8 ani.

Setul de cartonașe ,,100 de activități pentru a te conecta cu copilul tău” este recomandat de la 4 la 10 ani.

Disclaimer: Rezultatele pot varia de la persoană la persoană și nu sunt garantate.

Copyright 2015-2023 © Tikaboo România

×

Cart