Pentru unii copii, familia nu înseamnă mama și tata, ci o întreagă comunitate ce le alină rănile, îi învață ce înseamnă dragostea și îi pregătește pentru viață.

Ajută-i pe Petronela Miruna Ștefana Denisa Narcis Georgiana
și alți 132 de copii de la așezământul sf. Leontie să aibă o viață sigură, o muncă cinstită și o carieră împlinită.

Alege suma și donează acum!

Cum poți contribui?

Redirecționează 3,5%

Dacă ești salariat, direcționează 3,5% din impozitul pe venitul anual!

Poţi contribui la viitorul tinerilor defavorizați fără să te coste nimic! Chiar dacă nu vei alege să redirecționezi acești 3,5%, banii tot vor pleca de la tine… dar vor rămâne statului.

Sponsorizează

Dacă reprezinți o companie, poți dona 20% din impozitul pe profit!

Orice firmă din România poate direcționa pânâ la 20% din impozitul pe profitul anului în curs către un ONG care susține o cauză socială. Costurile pentru firme sunt zero.

Donează

Donează în siguranță suma dorită și contribuie la viitorul copiilor din așezământ!

Nimic mai simplu! Folosește mediul securizat de plată online pe care ți-l punem la dispoziție. Puteți opta între PayPal sau orice card de credit sau debit de circulație majoră.

IMPLICAREA TA CONTEAZĂ:

Anual, în România, intră în sistemul de protecție aproximativ 10.000 de copii. Doar 1 din 40 de tineri care părăsesc centrele de plasament ajunge să se angajeze legal.
Meseriile Viitorului 27
Meseriile Viitorului 28

Între 2010 şi 2019, din totalul tinerilor care au părăsit centrele în care au crescut, doar 10% au reușit să-și croiască drum în viață.

Restul sunt în pericolul de a ajunge pe străzi, a se supune unor meserii degradante, a pleca în străinătate sau a întâmpina probleme grave de sănătate.

Meseriile Viitorului 29

Misiunea noastră este să schimbăm asta
dar, pentru a reuși, avem nevoie de ajutorul tău!

Tikaboo România și Așezământul Sfântul Leontie din Rădăuți au dat startul proiectului Meseriile viitorului în care susținem și monitorizăm traiectoria profesională și emoțională a fiecărui copil defavorizat pentru ca acesta să atingă independența financiară făcând ceea ce îi place.

Meseriile Viitorului 29

Noi suntem Schimbarea

A venit vremea să spălăm păcate vechi, în care, în centrul de plasament, copilului îi lipseau nu doar împlinirea nevoilor de bază, precum o masă caldă, căldură, hăinuțe curate, ci, mai ales, îi lipsea iubirea!

A venit timpul să ne trezim, dacă nu ca stat, măcar ca invidid, și să recunoaștem că o țară puternică este o țară care are grijă de copiii săi.

În curtea Așezământului din Rădăuți se scrie o poveste frumoasă pe care noi toți avem datoria să o ajutăm să meargă mai departe.

O colaborare dintre stat și biserică unică în România 🇷🇴

Doi călugări și o călugăriță sunt părinți pentru 132 de copii. I-au recuperat din familii destrămate, de pe stradă sau din case dărăpănate unde stăteau nemâncați și abandonați de părinți.” – ProTV, România Te iubesc

Meseriile Viitorului 31

Așezământul Sf. Leontie din Rădăuți este unul dintre puținele centre de ocrotire socială în care nevoile de bază sunt îndeplinite ireproșabil, copiii fac performanță și sunt susținuți și după vârsta de 18 ani!

Așezământul arată ca un campus dedicat performanței, în care copiii iau meditații, învață să cânte la instrumente, fac sport, pictează. Lucrările lor au câștigat premii peste graniță și au început să fie căutate de amatorii de artă, ba chiar au și un cor și o formație.

Fă și tu parte din familia „Meseriile viitorului”

pentru a ajuta un copil să aibă un viitor strălucit

pentru a ajuta

un copil să aibă un viitor strălucit

Împreună putem deveni o țară care are grijă de copiii săi.

Meseriile Viitorului 32

Printre piedici birocratice și obstacole greu de imaginat, cei 3 călugări au reușit să ofere celor 132 de copii nu doar confortul meritat, ci și iubirea menită de a-i propulsa către o viață normală, o muncă cinstită, o carieră împlinită și poate la un moment dat…o familie.

Pentru un viitor strălucit, un copil are nevoie nu doar de dezvoltare fizică, ci și psihică și, mai ales, emoțională.

A acoperi nevoile primare nu este foarte greu, ei cer foarte puțin, se satură și cu o felie de pâine cu margarină dacă le-o oferi sau pot dormi și pe pătură dacă vrei, ei se adaptează foarte ușor, dar să înțeleagă că pot avea o masă normală, că pot să doarmă pe o lenjerie curată, asta la un moment dat îi face să treacă spre etape viitoare, să acceadă la mai mult.

– Maica Ecaterina

Meseriile Viitorului 33

Ajută un copil ca Petronela Miruna Ștefana Denisa Narcis Georgiana Să îndrăznească să viseze! Să facă ce-i place, să câștige bani și poate la un moment dat să aibă o familie!

Pentru ca un copil să poată înflori, are nevoie să fie tratat ca o floare delicată, cu atenție. Asta presupune nu doar îndeplinirea nevoilor primare, ci a înțelege că merită mai mult decât minimul necesar, că merită o viață bună, că merită iubire. Aceste lucruri îl vor ajuta să țintească mai sus, să se gândească la pasiunile, hobby-urile lui/ei, să aibă un vis și, mai ales, că merită pe cineva care să-l ajute să-și împlinească visul. Și…aici intervenim noi :).

La Așezământul Sfântul Leontie fiecare copil are parte de:

Acum 2 ani a fost dat start proiectului de dezvoltare a inteligenței emoționale, unde de 3 ori pe săptămână cei 132 de copii și tineri adulți (8-24 ani) practică exerciții de inteligență emoțională împreună cu cele 44 de cadre didactice, proiect care se derulează și în prezent și care, deși este provocator, nu întârzie să dea rezultate.

Afectivitatea, aici încercăm să facem diferența față de sistemul de stat. Să-i luăm ai noștri, să fie ai noștri”

– Părintele Iustin

De ce este important să susții
„Meseriile viitorului”?

Este greu să atingi independență financiară, chiar și atunci când provii dintr-o familie „normală”, în care chiar și după vârsta de 18 ani, ești susținut, sfătuit și, de cele mai multe ori, te poți întoarce la „mama și la tata” dacă eșuezi.

Dar imaginează-ți că ai crescut într-un centru de ocrotire socială, unde la 18 ani trebuie să te descurci pe cont propriu, nu ai cu cine să te sfătuiești atunci când eșuezi și nici măcar nu știi de unde să începi.

Nu este de mirare că mulți copii care părăsesc centrele de plasament la 18 ani clachează, ajung în împrejurări nefavorabile și anturaje nepotrivite.

„Așezământul ne dă bani, mâncare, tot ce avem nevoie. Când am nevoie de ceva, o sun pe Maica, așa cum colegii mei de la facultate, când au nevoie de ceva, repede o sună pe mama.”

Alex, student la electronică

Nu trebuie să ai copii pentru a fi părinte.
Ei sunt copiii noștri. Și, chiar dacă nu-i cunoaștem pe
fiecare parte personal, ei sunt responsabilitatea noastră. O țară cu adevărat puternică are grijă de copiii ei.

Schimbă viața unui copil,

Meseriile Viitorului 29

Cum se va desfășura proiectul
Meseriile Viitorului?

Meseriile Viitorului 35
Meseriile Viitorului 36
Meseriile Viitorului 37

Contribuția ta ajută la susținerea și monitorizarea traiectoriei profesionale a fiecărui copil din Așezământ, pentru ca aceștia să atingă independența financiară făcând ceea ce le place.

Meseriile Viitorului 38

În urma

copii ca Petronela Miruna Stefana Denisa Narcis  Georgiana

vor avea parte de:

0. Grup de suport (pe parcursul mai multor ani) un pas extrem de important în atingerea obiectivelor

1. Etapa de orientare în carieră

În care un consilier specializat va ghida fiecare copil în alegerea meseriei/domeniului potrivit în funcție de înclinațiile și visurile acestuia.

2. Găsirea mentorului potrivit fiecărui copil (și fiecărei nevoi)

O etapă crucială în proiectul „Meseriile viitorului” este găsirea mentorului potrivit în funcție de nevoile copilului. În funcție de meseria sau de domeniul ales, noi ne asigurăm să găsim cel mai bun mentor de la care să învețe meseria respectivă. Exemplu: Dacă copilul dorește să fie hairstylist, noi ne vom asigura că va primi mentorat din partea unuia dintre cei mai bun Hairstyliști din țară.

3. Sesiuni de mentorat

Pentru a atinge țeluri înalte, în urma cărora te poți susține singur, este nevoie de practică, consecvență și puterea de a nu renunța. De aceea, după găsirea celui mai potrivit mentor, adolescentul va avea partea de toată susținerea mentorului, dar și a echipei noastre pentru a traversa orice obstacol.

4. Investiția în educația necesară

Fie că e vorba despre înscrierea la o anumită facultate, achiziționarea și participarea la cursuri internaționale, fie despre o simplă carte, noi ne vom asigura că adolescentului nu îi lipsește nimic pentru a obține „know-how-ul” astfel încât să exceleze în domeniul său.

5. Perioada de practică

Unde ne-am afla dacă teoria nu ar fi transformată în practică? Odată începută etapa mentoratului și a educației, ne vom asigura că adolescenții vor pune în practică ceea ce învață. În funcție de nevoile fiecăruia, perioada de practică va arăta diferit, fie că va fi vorba de punerea în aplicare a proiectelor antreprenoriale și dezvoltarea produselor, fie că va fi vorba despre practică propriu-zisă în companii, ateliere etc.

6. Găsirea unui loc de muncă / dezvoltarea afacerii - perioada de probă

Mulți dintre tinerii studenți sau adolescenți, clachează atunci când se lovesc de „viața reală”, acel moment în care chiar trebuie să confrunte cu obținerea unui loc de muncă. „Cum procedez, unde să caut? Cum mă prezint la un interviu, cum să-mi faci CV-ul? Dar dacă vreau să fiu propriul meu angajat și să am o afacere?” Ei bine, „Meseriile viitorului” vor răspunde la toate întrebările și nu doar atât, va fi la fiecare pas alături de adolescent.

7. Susținere pe perioada verde a sesiunilor de muncă / dezvoltarea proiectului antreprenorial

Ce faci când ți-ai găsit un loc de muncă, dar nu-ți place? Sau îți place, dar nu ți-ai dezvoltat încă reziliența și ești tentat să alegi calea ușoară sau să renunți? Ei bine, Nu renunți! Deoarece ai mentori și o comunitate care te susține pas cu pas și este acolo să te ajute cu orice ai nevoie, astfel încât să nu renunți și să-ți construiești un viitor strălucit, în care să te bucuri de independență financiară, făcând ceea ce îți place

8. Management financiar

Ce faci atunci când iei primul salariu, te vezi cu bani în buzunar și ești tentat să-i cheltuiești pe lucruri de care nu ai nevoie? Ei bine, noi îi învățăm pe copii că a fi independent financiar nu înseamnă doar să câștigi niște bani, ci să-i gestionezi, să-i investești și să-i multiplici! Așadar, în etapa managementului financiar, adolescentul va învăța cum să se întrețină, să facă economii și să gestioneze partea financiară într-un mod inteligent.

„Dă-i unui om un peşte şi îl vei hrăni o zi. Arată-i cum să pescuiască şi îl vei hrăni pe tot restul vieţii lui.”

Adoptă visul lui Narcis

Atunci când îl întâlnești pe Narcis este greu să nu te molipsești de entuziasmul și voința sa. Încă de mic, Narcis și-a dorit să devină antreprenor. Și a reușit. La vârsta de 18 ani are deja două „afaceri” active, o firmă de imprimat tricouri și un mic atelier de mobilă. Pentru Narcis acesta este doar începutul.

Meseriile Viitorului 29

Alte abilități pe care i le dezvoltăm pentru a se susține cu adevărat în viață:

Pe plan emoțional

Inteligență emoțională

Inteligență socială

comunicare, crearea relațiilor de durată Atât profesionale cât și Personale

Pe plan profesional

Educație financiară

Orientare în carieră

Gestionarea crizelor

Dezvoltarea obiceiurilor pozitive Și, cel mai important, consecvența și practica

Unde se duce contribuția mea?

Banii tăi vor ajuta la implementare proiectului „Meseriile viitorului” pe termen lung nu doar în Așezământul Sfântul Leontie, ci și în alte centre de plasament din România. 

În urma donației tale vom:

Cheltuielile așezământului pe lună ajung la 250.000 lei. O parte din bani vin de la stat, insuficienți însă.

În această sumă intră:

Bani pentru ca locul să funcționeze, pe lângă ce dă statul, vin din donații și de la Mănăstirea Bogdana unde părintele e stareț.

– Romania te iubesc

De unde știu unde se duc banii?

Completează adresa de mail și primești lunar un update cu statusul proiectului, cheltuieli, visurile copiilor și evoluția lor.

Atunci când ai de ales, alege să faci bine!

Nu te gândi că ești prea mic pentru a face o schimbare, contribuția ta face diferența.

Donează în siguranță suma dorită și ajută un copil din centrul de plasament să practice o meserie și să aibă un trai sigur.

Practicând o meserie, învățând să se susțină singur, va avea șansa de a avea o viață sigură și, poate, la un moment dat, o familie.

În acest demers este important ca el să fie ajutat din timp să facă alegerea potrivită, să înțeleagă cum să gestioneze posibile provocări, să nu renunțe și să se pregătească pentru viață.

DESPRE NOI

Tikaboo România sau comunitatea părinților înțelepți a fost fondată în 2016 de expertul în inteligență emoțională, Florin Alexandru.

În prezent, Tikaboo România este o comunitate de mai bine de 160.000 de părinți, bunici, unchi, mătuși, implicați în dezvoltarea emoțională a viitoarei generații.

În 2020, în urma întâlnirii dintre Florin Alexandru și Maica Ecaterina s-a născut prima colaborare cu așezământul: o curriculă de inteligență emoțională ce avea să se implementeze săptămânal în Așezământul Sfântul Leontie, o noutate pentru noi, o noutate pentru ei și poate pentru România.

Astfel, am avut ocazia să cunoaștem îndeaproape copii precum Petronela
Miruna, Stefana, Denisa, Narcis, Georgiana și am înțeles că în ei arde o flacără pentru mai mult, aceea de a avea o viață nu doar bună, ci una extraordinară, în care să facă ce le place (indiferent cât de greu ar fi de atins asta). Astfel, s-a născut proiectul Meseriile viitorului.

Se spune că înaintea lui Dumnezeu toți suntem copii, dar cu vârste diferite.

Ajută-i pe Petronela Miruna Ștefana Denisa Narcis Georgiana

Să se facă Bucătar Antreprenor Profesor Hairstylist Manichiurist Parfumier Dansator

PENTRU CA UN copil defavorizat

PENTRU CA UN copil defavorizat să aibă parte de un viitor strălucit

SĂ AIBĂ parte de un viitor strălucit!

DONEAZĂ PENTRU CA UN copil defavorizat SĂ AIBĂ parte de un viitor strălucit!

Devino mentor

Ai un skill și ți-ar plăcea să îl dai mai departe?
Excelezi în meseria ta și ți-ar plăcea să o facă și alții?
Indiferent de meseria sau cariera aleasă află că un tânăr
este nerăbdător să învețe de la tine!

Aplică acum!

Rulează videoul

DONEAZĂ PENTRU CA UN copil defavorizat SĂ AIBĂ parte de un viitor strălucit!

Devino mentor

Ai un skill și ți-ar plăcea să îl dai mai departe?
Excelezi în meseria ta și ți-ar plăcea să o facă și alții?
Indiferent de meseria sau cariera aleasă află că un tânăr
este nerăbdător să învețe de la tine!

Aplică acum!

×

Cart

Rulează videoul
Rulează videoul