De obicei este un șoc pentru noi atunci când copiii devin suficient de mari pentru a merge la întâlniri. Mereu am crezut că vom fi gata, dar când vine în cele din urmă ziua, intrăm în panică. Întrebările, neliniștea și îngrijorările ne inundă mintea. „Sunt suficient de maturi? I-am pregătit suficient? De cine sunt ei interesați? Persoana respectivă are în vedere interesul superior al copilului meu? ”
După doza inițială de anxietate, este cazul să ne liniștim. Este chiar indicat să discutăm despre acest subiect cu părinții care au mers deja pe acest drum, să căutăm părerile specialiștilor și apoi să stabilim cum trebuie să ne pregătim copiii pentru acest pas important din viața lor. Cu toții ne dorim să fim siguri că ai noștri copii experimentează sănătatea emoțională la întâlniri. Iată câteva puncte importante de discutat cu copii noștri.
Întâlnirile necesită limite
Este important să înțelegem unde sunt granițele noastre din prima zi. Limitele protejează ceea ce este important. Ele ne conectează la valorile noastre fundamentale și ne ajută să ancorăm experiențele noastre în viitor. Merită să ne gândim la acest lucru, independent de o anumită relație. Discutați despre limitele adecvate în relații cu copiii și învățați-i cum să le păstreze. Vorbiți-le despre faptul că limitele trebuie să existe și să fie respectate de ambele părți, pentru ca o relație să funcționeze. Încurajați-vă copiii să continue să vorbească cu voi despre limite pe măsură ce cresc, deoarece limitele se pot schimba în timp.
Întâlnirile necesită comunicarea așteptărilor
Când înțelegem unde mergem, călătoria este mai ușoară. O mare parte din acest lucru este comunicarea clară. În timp ce toți oamenii trebuie să-și găsească propriile voci, iată câteva exemple de așteptări clar comunicate, care pot fi utile de împărtășit.
„Vreau să te cunosc, așa că ne vom întâlni în public.”
„Trebuie să fiu acasă până la ora X, fără excepții.”
„M-aș simți mai confortabil dacă am împărți costul consumației”
„Intimitatea sexuală nu este o opțiune în acest moment. Cred că întâlnirile sunt în primul rând despre cunoașterea cuiva pe alte planuri. ”
Întâlnirile necesită conștientizarea comportamentelor manipulative
Presiunea la întâlniri este dăunătoare pentru sănătatea emoțională. Vorbește cu copiii tăi, astfel încât să înțeleagă că nu au dreptul să-și preseze sau să-și controleze partenerul și astfel să știe la cine pot veni pentru sprijin dacă partenerul lor încearcă să-i controleze. Există multe semne de avertizare pentru manipulare, dar aceste cinci sunt deosebit de utile.
Te fac să te simți vinovat pentru orice (manipularea începe întotdeauna cu vinovăția).
Ei forțează slăbiciunile proprii asupra ta (făcând din slăbiciunile lor problema ta).
Te fac să te îndoiești de tine („ trebuie să ai mai multă încredere în mine decât în propriile sentimente”).
Te fac responsabil pentru emoțiile lor („Sunt trist sau supărat, dar e vina ta”).
Te fac să crezi că vrei ceea ce vor ei (lăsând complet deoparte ceea ce vrei tu)
Aici găsești un articol interesant despre cum poți comunica eficient cu adolescentul tău.
Întâlnirile necesită acceptarea faptului că relația e posibil să se încheie la un moment dat
Uneori trebuie să acceptăm și faptul că poate aceasta nu este o relație potrivită și să o încheiem, mai degrabă decât să încercăm să forțăm o persoană să devină ceea ce sau cine avem noi nevoie să fie. Întâlnirile implică o investiție de timp și emoție. De aceea, este important să ne ocupăm sincer unul de celălalt. A ști cine este cealaltă persoană nu înseamnă judecată. Înseamnă să faci alegeri inteligente. Ne poate plăcea de cineva, chiar să fim atrași de ea, dar să realizăm că o relație cu acea persoană nu este benefică pentru noi.
Chiar dacă poate părea dificil, este momentul să putem avea aceste discuții serioase cu copiii noștri, atunci când vine momentul. Cunoscând aceste aspecte esențiale ale sănătății emoționale ale relaționării, copiii noștri vor fi pregătiți să descopere lumea în siguranță. Vor fi pregătiți să evite dramele majore, să crească din relațiile pe care le au, să învețe și să-și găsească, mai târziu, omul potrivit lângă care să-și trăiască viața. Desigur, nu trebuie să uităm un aspect esențial, ei vor învăța cel mai mult din felul în care, noi părinții, știm să ne îngrijim de propria sănătate emoțională în relații.
Dacă vrei să îți pregătești adolescentul pentru o viață de adult împlinită, noi îți recomandăm cu drag jocul Inside Hero. Acest joc îi pe ajută tinerii ce se află adesea în etapa inocentului să se cunoască pe sine, să-și pună întrebări existențiale, să afle ce-și doresc de la viață, să se responsabilizeze și mai apoi să-și seteze obiective SMART pentru a-și îndeplini visele, toate acestea în timp ce discută relaxat cu familia sau prietenii.
Dacă ți-a plăcut ce ai citit, distribuie pe Facebook și ajută și alți părinți!
- Distribuie Pe Facebook
- 0 shares