Instruirea corectă a bonei este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru a-ți proteja copiii și pentru a te asigura că au parte de cea mai bună îngrijire.

Atunci când angajezi o bonă este bine să îi pui la dispoziție toate informațiile de care are nevoie. Dar, cel mai de ajutor, ar fi să faci o broșură care să conțină toate informațiile importante despre îngrijirea copiilor și despre gospodărie.

În această broșură ar trebui să existe informațiile importante pe care bona să le poată citi atunci când nu ești acolo.

Iată câteva idei prin care poți instrui bona care va avea grijă de copilul tău:

  • Este important să îi oferi bonei tale toate informațiile legate de măsurile de siguranță și de urgență.

Aceste detalii nu sunt, de obicei, pe lista de priorități deoarece nu ne întâlnim foarte des cu situații de urgență sau de siguranță. Cu toate acestea, acele situații se întâmplă și, atunci când e să se întâmple, este esențial ca bona ta să fie pregătită să le facă față.

Pune-i la dispozitie bonei tale informații despre sistemul de alarmă al locuinței, supapa de închidere a gazului și generatorul. Dă-i planul de evacuare de urgență sau alte informații importante de care ar putea avea nevoie.

Asigură-te că i-ai dat bonei tale informațiile medicale necesare legate de copiii tăi și pe cine să contacteze în caz de urgență.

  • Decide ce este cel mai important pentru tine

Nu ai cum să-i spui bonei tale tot ceea ce trebuie să știe despre slujba sa în perioada de probă, deoarece sunt prea multe detalii.

Așadar alege câteva lucruri care sunt mai importante pentru tine și pe care trebuie să le știe chiar de la început. Poate este programul zilnic al copilului tău, poate fiica ta devine agitată atunci când programul ei nu este urmat exact. Sau poate este vorba despre planificarea meselor familiei tale, deoarece toată lumea are restricții la anumite tipuri de mâncare. Ar putea fi, de asemenea, modul în care dorești ca bona să se ocupe de o provocare curentă de comportament cu care se confruntă copilul tău.

Așadar sunt o mulțime de informații în timpul stagiului de formare. Asigură-te că nu o copleșești.

  • Pregătește informații scrise

Toată lumea învață diferit. Cu toate acestea, cei mai mulți oameni, chiar și cei care învață cel mai bine prin audierea informațiilor, găsesc materiale de referință scrise care sunt utile pentru a avea o sursă de referință. Asigură-te că îi oferi materialele scrise bonei tale. Dacă descrii obiceiurile de somn ale copilului tău, oferă-i un program de somn scris; precum și informații detaliate despre rutina care trebuie urmată pentru a face copilul să doarmă.

Oferă-i să lectureze cartea ”Copilul tău este un geniu” de Florin Alexandru și prof. Florian Colceag (”creatorul de genii”); pentru a afla multe idei pe care le poate pune în practică zilnic cu al tău copil, pe lângă ceea ce faci tu cu el:

Ce este important să știe bona copilul tău? 1

  • Atunci când dintr-un motiv sau altul trebuie să-ți schimbi bona, roag-o să te ajute în instruirea noii bone.

O sursă excelentă de informații este bona ta actuală. Discută cu ea despre lucrurile pe care tu le consideri ca fiind cele mai importante; și vrei ca ea să le transmită mai departe noii bone. S-ar putea să existe și lucruri pe care tu nu le mai dorești ca noua bonă să le facă. Așadar discutați și acest aspect.

Prin stabilirea agendei de instruire, o poți îndruma cu ușurință spre aceste lucruri. Întreabă-ți bona actuală care sunt cele mai dificile sarcini. Și roagă-o să o ajute cu sfaturi pe noua bonă ca adaptarea să îi fie mai ușoară. Perspectiva ei va fi de ajutor pentru noua ta bonă.

  • Întreabă-ți bona dacă are nevoie de instrucțiuni suplimentare

Află ce întrebări și care sunt sarcinile de care nu este sigură și oferă-i informațiile necesare cu privire la aceste subiecte. De asemenea, poți descoperi că are nevoie de resurse suplimentare pentru a se adapta în noua ei postură. În cazul în care copiii tăi urmează o dietă fără gluten; există alte aspecte pe care ea trebuie să le știe despre alimentația sau medicația copiilor; oferă-i resursele și sprijinul de care are nevoie pentru a începe cu încredere.

  • Verificați-vă cu noua bonă de multe ori

Perioada de învățare nu se termină după primele câteva zile. Verifică în mod regulat dacă bona ta se descurcă așa cum îți dorești. Poate are anumite întrebări legate de așteptările tale sau despre sarcinile și responsabilitățile ei. Adesea, poate fi inconfortabil ca bona ta să vină la tine și să pună întrebări. Nu vrea să pară inaptă sau să te facă să te întrebi dacă al tău copil este destul de bine îngrijit.

Oferă-i feedback de fiecare dată când observi ceva ce te mulțumește. Iar dacă vrei ca lucrurile să fie făcute în mod diferit, spune-i clar și discutați deschis.

Procesul de educare a bonei tale este o modalitate excelentă de a o ajuta să înceapă activitatea cu brio. Acest lucru va face tranziția mai ușoară atât pentru tine, cât și pentru copiii tăi, dar și pentru bonă.

Așadar, drag părinte, îți dorim inspirație pentru o cât mai bună instruire.

Lasă un răspuns

Categorii principale

Navighează alegând un subiect de interes